Συνέντευξη Μητσοτάκη στο CNN και στην Christiane Amanpour. Εάν η Τουρκία δεν αλλάξει πορεία, θα πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις, διαμήνυσε προς ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ο πρωθυπουργός. «Η συμπεριφορά της Τουρκίας απειλεί τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Απαντώντας σε ερώτηση για την πανδημία, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας δεν θα υπάρξει νέο καθολικό lockdown.

«Σταματήστε τις προκλήσεις για να αρχίσουμε διάλογο σαν πολιτισμένοι γείτονες», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και τη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, απευθυνόμενος στην Τουρκία.

Ερωτηθείς «τι ακριβώς συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι υπήρξε αυξημένο επίπεδο προκλήσεων και επανέλαβε ότι με την Τουρκία υπάρχει διαφωνία μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. «Είπαμε ανοιχτά στην Τουρκία να συζητήσουμε το θέμα και εφόσον διαφωνήσουμε τότε να καταφύγουμε στο διεθνές δικαστήριο. Ωστόσο μονομερείς ενέργειες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Για ττο πρόσφατο περιστατικό με τη φρεγάτα Λήμνος είπε ότι «είχαμε σύγκρουση δύο σκαφών» και αναφέρθηκε στην αποστολή εκ μέρους της Τουρκίας όχι μόνο ερευνητικού σκάφους αλλά και πολεμικών σκαφών που το συνόδευαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τον κορονοϊο, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι στη χώρα μας δεν θα υπάρξει νέο lockdown.

Η συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη έρχεται λίγες ώρες μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των 27 της Ε.Ε. όπου έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων.