Λάθος πινακίδες στην Κατερίνη και στην Πιερία μπορεί να εντοπίσει κάποιος επισκέπτης στην πόλη και στον νομό. Και τέτοιου είδους πινακίδες δεν είναι μεν πάρα πολλές, δεν είναι όμως και λίγες. 

Μία απ’ αυτές βρίσκεται στον κυκλικό κόμβο πάνω από την υπογειοποίηση Κατερίνης. Έτσι, αν κάποιος έρχεται είτε μέσα από Κατερίνη (από την οδό Λ.Ιασωνίδη), είτε από Θεσσαλονίκη (παλιά Εθνική Οδό) και μπαίνοντας στον κυκλικό κόμβο, μπορεί να δει, τουλάχιστον μία, λανθασμένη πινακίδα τού Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

Ας πάμε, λοιπόν, σε μία απ’ αυτές, που βγάζει μάτια, αλλά που κανείς αρμόδιος, εδώ και χρόνια, δεν φαίνεται να την εντόπισε. 

Ας υποθέσουμε ότι ένας επισκέπτης τής πόλης μας θέλει να βγει από την Κατερίνη και εισέρχεται στον κυκλικό κόμβο θέλοντας να πάει για Ολυμπιακή Ακτή. Τότε, στρίβοντας προς τη Λ.Ιασωνίδη, παρατηρεί ότι υπάρχει μία πινακίδα που τον οδηγεί πίσω στην πόλη!!! 

Ναι, είναι μια πινακίδα που όχι μόνο μπήκε σε λάθος σημείο αλλά και αντί να δείχνει δεξιά, δείχνει …πίσω! Διότι οι πινακίδες δεν τοποθετούνται αφού περάσει κανείς τον δρόμο που πρέπει …να στρίψει, αλλά πριν απ’ αυτόν. Και βέβαια, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το τόξο (δηλαδή η κατεύθυνση) δεν έπρεπε να δείχνει πίσω, αλλά να δείχνει δεξιά. 

Δηλαδή, η πινακίδα θα έπρεπε να τοποθετηθεί στη γωνία Λ.Ιασωνίδη λίγο προτού εισέλθει κάποιος στον κυκλικό κόμβο. Και βέβαια, η πινακίδα θα έπρεπε να δείχνει δεξιά, να υποδεικνύει δηλαδή στον οδηγό ότι εισερχόμενος στον κυκλικό κόμβο, αμέσως δεξιά βρίσκεται ο δρόμος (Πάρ. Α/Δ ΠΑΘΕ) όπου μπορεί να στρίψει δεξιά. 

Γιατί όμως μπήκε σε λάθος σημείο η πινακίδα και γιατί πρέπει να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες μας; Η απάντηση είναι μπορεί να είναι η εξής: Συνήθως στην Ελλάδα, είτε δεν γίνονται μελέτες σήμανσης, είτε γίνονται αλλά δεν τηρούνται, είτε γίνονται και εν μέρει τηρούνται, οπότε όταν διαπιστωθεί η έλλειψη μιας πινακίδας, τότε στέλνουν κάποιους άσχετους να την τοποθετήσουν… 

Η πινακίδα, λοιπόν, τοποθετήθηκε πριν από κάμποσα χρόνια. Σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα της παλιάς Εθνικής Οδού, κυρία Αντιπεριφερειάρχης; Για πέστε μας; Και βέβαια, ποιος τοποθέτησε τη λάθος πινακίδα; Ποια υπηρεσία παρέλαβε το έργο τής τοποθέτησης; Ή δεν την παρέλαβε ακόμη; Ποιος πρέπει να παρέμβει για να διορθώσει το λάθος; Μέχρι πότε πρέπει να ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες μας;