Δεν κατάφερε να κρύψει την απογοήτευση και τον προβληματισμό του στην διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στην Kapa News ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης κ. Νίκος Ντούλας, για την επόμενη ημέρα του κορονοϊού.

Πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, παραδέχθηκε ο κ. Ντούλας, και αναμένει γενναίες αποφάσεις και γρήγορες κινήσεις από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους φορείς, για την στήριξη της εστίασης που, κατά την γνώμη του, έχει δεχθεί το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα στην αγορά.

«Υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν αποφασίσει να μην μπουν καν στον κόπο ν’ ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους εφέτος το καλοκαίρι, εάν ισχύσουν τα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο της κουβέντας του με τον δημοσιογράφο Πέτρο Σταθακόπουλο.

Ο κ. Ντούλας ανέφερε επίσης επιγραμματικά τα αιτήματα που έχουν ήδη προωθηθεί από την κλαδική του Ομοσπονδία στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ήταν και η απαλλαγή του φόρου επιτηδεύματος, αλλά και της επιστροφής της προκαταβολής φόρου.

Όσο για την μείωση των τραπεζοκαθισμάτων ανέφερε πως «…την στιγμή που με το παλιό καθεστώς ήμασταν ήδη στα όριά μας, τώρα που αναγκαζόμαστε να τα μειώσουμε στο ένα τρίτο φανταστείτε τι θα γίνει… Έχουμε «στραγγίσει» οικονομικά πλέον…» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.

Τέλος ανέφερε πως αύριο το απόγευμα στις 8:00 εν όψη της διαμαρτυρίας των επιχειρηματιών της εστίασης πανελλήνια, θα συμμετέχει και η Κατερίνη, βγάζοντας χαρακτηριστικά τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Ελευθερίας με απόσταση 2 μέτρα το ένα από το άλλο, ενώ παράλληλα θα υπάρχει ζωντανή σύνδεση με όλη την Ελλάδα στα σημεία που θα γίνονται παρόμοιες εκδηλώσεις.

Ολόκληρη η συνέντευξη του προέδρου του Σωματείου Εστίασης κ Νίκου Ντούλα ακολουθεί στο παρακάτω βίντεο:

Για να δείτε το Βίντεο πατήστε στο  www.kapa-news.gr/