Αυτές τις μέρες πληθαίνουν οι καταγγελίες και εκφράζουν την ανησυχία τούς συμπολίτες μας, σχετικά με τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας των πελατών και την μη τήρηση των μέτρων όριο διέλευσης πολιτών ανάλογα τα τετραγωνικά μέσα στούς χώρους των σούπερ.

«Δεν υπάρχει έλεγχος κατά την είσοδο τονίζουν για την αποφυγή από την εξάπλωση του κορονοϊού και το επικίνδυνο τοπίο που διαμορφώνεται μέσα στους χορούς των Σούπερ Μάρκετ απο την πολυκοσμία».

Εδώ και τώρα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας εργαζομένων και καταναλωτών στα σούπερ μάρκετ με βάση τις οδηγίες.

Τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» για τα σούπερ μάρκετ που δεν θα συμμορφωθούν με τις παραπάνω υποχρεώσεις και ανέρχονται από 1.000 έως 100.000 ευρώ, ανά περίπτωση, ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης. Αρμόδια αρχή για τη λήψη καταγγελιών, τη διαπίστωση παραβάσεων και την επιβολή προστίμων είναι η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Στο μεταξύ, βάσει της εγκυκλίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τα σούπερ μάρκετ με ευθύνη των διοικήσεών τους πρέπει να διασφαλίζουν ότι η προσέλευση των καταναλωτών γίνεται τηρώντας την αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ και με ελάχιστη απόσταση τα 2 μέτρα μεταξύ τους.