Την αλλαγή της ονομασίας των στρατιωτικών, κατηγορίας προσωπικού ΕΠΟΠ, ζητά με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ)

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΜΕΝΣ απευθυνόμενη στους Αρχηγούς των τριών Γενικών Επιτελείων ήδη έχουν περάσει σχεδόν 18 χρόνια από την είσοδο των πρώτων Υπαξιωματικών ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Από το 2009 οι πρώτοι στρατιωτικοί του συγκεκριμένου θεσμό έχουν μονιμοποιηθεί και η κατάσταση τους έχει διαμορφωθεί ως μόνιμος προελεύσεως ΕΠΟΠ.

Όπως σημειώνει η ΠΟΜΕΝΣ όμως κατά περίεργο -παράτυπο τρόπο συνεχίζεται να αναφέρονται, σε όλα τα στρατιωτικά έγγραφα, ως ΕΠΟΠ, έχοντες την υποχρέωση σε οιαδήποτε αλληλογραφία με την υπηρεσία να υπογράφουν με το παραπάνω πρόθεμα. Σύμφωνα με ΠΔ 130/84 (20-1) οι βαθμοί είναι συγκεκριμένοι χωρίς να περιέχουν οποιοδήποτε πρόθεμα, καθώς αυτό μεταβάλει την ιδιότητα του στρατιωτικού, δημιουργώντας αυτόματα αίσθημα διαφορετικότητας μεταξύ των Στελεχών.

«Άλλωστε από τους αριθμούς μητρώων των υπογραφόντων συναδέλφων στρατιωτικών, είναι παραπάνω από εμφανής η πηγή προέλευσης κάθε στελέχους. Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί, .Για όλους τους παραπάνω λόγους και για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου, ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, ζητούμε την αξιολόγηση του συγκεκριμένου θέματος, προτείνοντάς σας, την άμεση άρση του προθέματος ΕΠΟΠ,όπως δεν υφίσταται σε καμία άλλη κατηγορία συναδέλφων στρατιωτικών.» καταλήγει η ΠΟΜΕΝΣ.