Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Αυτή ήταν η πιο πετυχημένη ατάκα της βραδιάς όταν συγκεντρωθήκαμε για να αποχαιρετήσουμε τον φίλο μας….

Εκείνο το βράδυ είπαμε να βρεθούμε όλη η παρέα, οι 5-10 φίλοι για μια τελευταία φορά πριν αναχωρήσει ο φίλος μας για την Γερμανία σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, ένα καλύτερο μέλλον.

Ο καθένας εξέφραζε την στεναχώρια του, την αβεβαιότητα του ή την ανησυχία του με διαφορετικό τρόπο : κάποιοι μιλούσαν ασταμάτητα, κάποιοι έλεγαν αστεία, κάποιοι τον ρωτούσαν επανειλημμένα αν σίγουρα το πήρε απόφαση ,κάποιοι έμεναν σιωπηλοί, κάποιοι το έπαιζαν αδιάφοροι.

Όταν ο Γιάννης σε μια αυθόρμητη στιγμή είπε : ” Να φύγεις και να μας γράψεις ! ” παγώσαμε όλοι για μερικά δευτερόλεπτα και μετά γελάσαμε όταν απάντησε ο Παναγιώτης ( πάντα ετοιμόλογος ) : ” Θα σας γράψω αλλά δεν θα σας γράψω ! … Έχουμε τα κινητά μας και τόσους τρόπους να επικοινωνήσουμε ! … Δεν θα σας ξεχάσω ! ”

” Δεν είναι το ίδιο ” απάντησε πολύ σωστά ο Γιάννης.

” Μην στεναχωριέσαι ” του είπε ο Παναγιώτης ” όλα θα πάνε καλά. ”

Όλο το βράδυ το έπαιζε ” μάγκας ” ο Παναγιώτης, αλλά από μέσα του ήξερε ότι γυρνούσε μια σημαντική σελίδα της ζωής του, ότι τα πράγματα δεν θα ήταν ποτέ ξανά τα ίδια… Ήξερε, όμως, ότι έπρεπε να κάνει αυτό το βήμα για να βγει από το βάλτο, από το βούρκο που είχε πέσει τόσους μήνες τώρα …

Μερικές φορές στη ζωή μας πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που μας ραγίζουν την καρδιά, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά την ζωή μας, πρέπει να αφήσουμε πίσω ανθρώπους που αγαπάμε και εκτιμούμε αφάνταστα. Χρειάζεται κουράγιο για να κάνεις το βήμα παρά πέρα και οι φίλοι παίζουν πάντα ένα μεγάλο ρόλο στην στήριξη της απόφασης αυτής επειδή ξέρεις ότι οι φίλοι, οι πραγματικοί, παραμένουν φίλοι, όπου και να είσαι… Δεν σε ξεχνούν και όταν γυρίσεις θα είναι εδώ για να σε υποδεχτούν με χαρά και να σε εντάξουν και πάλι στην παρέα…

Στην υγεία σου Παναγιώτη … Για ένα καλύτερο μέλλον και μια καλύτερη ζωή !!

Ιζαμπέλ Δέδε

Να φύγεις και να μας γράψεις !!!