Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

ΝΔ για Πετσίτη: Τρανταχτή απόδειξη σκανδάλου η παραίτηση «βόμβα» στην έρευνα.

«Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη» τονίζει η Νέα Δημοκρατία

«Σημερινά δημοσιεύματα τριών κυριακάτικων εφημερίδων δεν αφήνουν πια καμία αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται. Στους λογαριασμούς του κ. Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, βρέθηκαν αδικαιολόγητα μεγάλα ποσά, με αποστολέα τον επίσης φίλο του κ. Παππά, Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«Τρανταχτή απόδειξη του σκάνδαλου είναι η σημερινή αποκάλυψη ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη».

Η Πειραιώς επισημαίνει στο «δια ταύτα», «ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου και να εξηγήσει στους πολίτες γιατί ξηλώθηκε ο δημόσιος λειτουργός που διερευνούσε την υπόθεση στην οποία εμπλέκεται η παρέα του Μαξίμου ζημιώνοντας το Δημόσιο με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Η αποκάλυψη του Ελεύθερου Τύπου 

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η έρευνα της σκανδαλώδους υπόθεσης ELFE-ΔΕΠΑ, στην οποία έχει εμπλακεί ο Μανόλης Πετσίτης, στενός φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, μετά την παραίτηση-βόμβα ανώτατου στελέχους της Αρχής για το Ξέπλυμα του Βρόμικου Χρήματος με σοβαρότατες αιχμές για ολιγωρία και καθυστερήσεις στην προώθηση των υπηρεσιακών πορισμάτων του.

Συγκεκριμένα, ο παραιτηθείς πλέον προϊστάμενος του Τμήματος Ερευνών επισημαίνει ότι η αιφνίδια απομάκρυνσή του από την κ. Ζαΐρη και η τοποθέτησή του σε εντελώς αναντίστοιχη θέση «λαμβάνει χώρα σε μία στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεσης ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.ά.), επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα.

Οι υποθέσεις αυτές έχουν απασχολήσει την Ολομέλεια της Α’ Μονάδας της Αρχής στις πρόσφατες συνεδριάσεις της και τυγχάνει, όπως γνωρίζετε, να απασχολούν και την ποινική δικαιοσύνη, τις ανακριτικές αρχές της χώρας και την ίδια την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία κάλεσε για τις ενέργειες της Αρχής.

Εσείς ωστόσο κρίνατε ότι εν μέσω αυτής της συγκυρίας έπρεπε να με απομακρύνετε. Οπως ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, όλα αυτά με εξωθούν να σας υποβάλω με την παρούσα την παραίτησή μου και παρακαλώ όπως προβείτε σε όλες τις ενέργειες για τη διακοπή της απόσπασής μου από την Αρχή».

Από το απόσπασμα αυτό της επιστολής προκύπτει ότι το ανώτατο στέλεχος της Αρχής έχει ήδη παραδώσει στην επικεφαλής του φορέα κ. Ζαΐρη το πόρισμα για την ELFE, το οποίο όμως δεν έχει διαβιβαστεί στην ολομέλεια προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διερεύνησης για όλους τους εμπλεκόμενους.

Δηλαδή για τα στελέχη της εταιρίας ELFE του ομίλου Λαυρεντιάδη, την προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΠΑ και βέβαια τον κ. Πετσίτη, ο οποίος είχε ενδιάμεσο ρόλο και σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα οποία δεν διαψεύσθηκαν ποτέ, επισκεπτόταν τη ΔΕΠΑ ως εκπρόσωπος του Μαξίμου.

Πρόσωπα που μετέχουν στα συλλογικά όργανα λήψης αποφάσεων της Αρχής δεν έκρυβαν την απορία τους για τη μετακίνηση του προϊσταμένου του τμήματος Ερευνών, ο οποίος είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του, ενώ επισήμαιναν πως αιφνιδιάστηκαν από τον χρόνο λήψης της σχετικής απόφασης από την κ. Αννα Ζαΐρη, που είναι και αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Αν και δεν υιοθετούν ανοικτά τις καταγγελίες πως αυτό έγινε προκειμένου να καθυστερήσουν οι έρευνες, ωστόσο αναγνωρίζουν πως αναπόφευκτα η αλλαγή χειριστή στις εν λόγω υποθέσεις θα καθυστερήσει τη διερεύνησή τους.

Στην ίδια επιστολή προς την κ. Ζαΐρη, το στέλεχος της Αρχής, τα πλήρη στοιχεία του οποίου βρίσκονται στη διάθεση του «Ε.Τ.», αναφέρει το χρονικό της μετάθεσης και υποβάθμισής του, που προκάλεσε και την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας:

«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, την αιφνίδια απόφασή σας να με απομακρύνετε από προϊστάμενο του Τμήματος Ερευνών της Α’ Μονάδας της Αρχής, στο οποίο επί πολλά έτη υπηρετώ και να με τοποθετήσετε στη Β’ Μονάδα της Αρχής (Χρηματοοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου.

Οπως καλώς γνωρίζετε και έχετε δημόσια αναγνωρίσει, υπηρετώ ευδοκίμως την Αρχή με αφοσίωση από θεσπίσεώς της. Εχω χειριστεί με επιτυχία, εχεμύθεια και αποτελεσματικότητα σημαντικές και ευαίσθητες υποθέσεις.

Αλλωστε, εσείς η ίδια αναγνωρίσατε τούτο προσφάτως, στις αρχές του έτους, κατά την αξιολόγησή μου, η οποία υπήρξε Αριστη (10). Τούτο επίσης έχει αναγνωριστεί από όλους τους προκατόχους σας προέδρους της Αρχής αλλά και τους συναδέλφους μου στην Αρχή, με τους οποίους είχαμε άριστη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια χάριν της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος, τηρώντας την αρχή της νομιμότητας και προστατεύοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έννομα συμφέροντα του Δημοσίου».

Share this post