Για την επίθεση που πραγματοποίησε κατά νοσηλεύτριας στο νοσοκομείο «Αττικόν» ένας 59χρονος ασθενής ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Δευτέρας (31/8) ο εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Γιάννης Πλαγιαννάκος.

To τραγικό συμβάν συνέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ο ασθενής επιτέθηκε με μαχαίρι σε νοσηλεύτρια και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, κάνοντας βουτιά στο κενό από τον 5ο όροφο.

Όπως τόνισε μιλώντας στο Mega o εκπρόσωπος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Πλαγιαννάκο, ο ασθενής νοσηλευόταν στην καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου, είχε κάνει χειρουργείο, ενώ τις επόμενες μέρες θα έπαιρνε εξιτήριο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες, ο ασθενής, περίπου 50 ετών και αλβανικής καταγωγής, χωρίς καταγεγραμμένο ψυχιατρικό ιστορικό, που νοσηλευόταν στην καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου χτύπησε το κουδούνι καλώντας για νοσηλευτή γύρω στις 5.20 το πρωί.

Στη συνέχεια κρύφτηκε πίσω από την πόρτα, περιμένοντας τη νοσηλεύτρια και κρατώντας το μαχαίρι, το οποίο πιθανότατα έφερε από το σπίτι του.

Όταν η γυναίκα μπήκε στο δωμάτιο της επιτέθηκε πολλές φορές με το μαχαίρι και στο κεφάλι, χτυπώντας της τα χέρια στον τοίχο.

Πάνω στην πάλη το μαχαίρι, το οποίο λέγεται πως δεν ήταν και ιδιαιτέρως αιχμηρό, πέφτει στο πάτωμα, η γυναίκα φωνάζει “βοήθεια” και ο δράστης τρέπεται σε φυγή, από την πίσω εξωτερική μεταλλική σκάλα. Ανεβαίνει στον 5ο όροφο και πέφτει στο κενό.