Βίντεο στην εκπομπή του Τζίμι Κίμελ συγκρίνει τον τρόπο με τον οποίο ανακοίνωσε ο Ομπάμα τον θάνατο του Μπιν Λάντεν και αυτόν με τον οποίο έκανε γνωστή ο Τραμπ την εξουδετέρωση του Αλ Μπαγκντάντι – Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…

Εκ διαμέτρου αντίθετος είναι ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκαν στον αμερικανικό λαό, σε δύο ξεχωριστές, αλλά κατ’ ουσίαν παρόμοιες περιπτώσεις, ο τέως πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, και ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου, Ντόναλντ Τραμπ: ο πρώτος, όταν ανακοίνωσε επισήμως την εξόντωση του επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν και ο δεύτερος, όταν έκανε γνωστή την είδηση της εξουδετέρωσης του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Την διαφορά στο ύφος και το… ήθος των δύο τελευταίων προέδρων των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει με τον γνωστό, «καυστικό» του τρόπο, ο Αμερικανός τηλεπαρουσιαστής Τζίμι Κίμελ. Ένα βίντεο που προβλήθηκε στο σόου του, είναι χαρακτηριστικό.

Σοβαρός και μετρημένος ενώπιον της κάμερας και των δημοσιογράφων, ο Ομπάμα αρκέστηκε να δηλώσει πως «μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών, σκότωσαν τον Οσάμα μπιν Λάντεν και πήραν μαζί τους τη σορό του. Ο θάνατός του δεν αποτελεί το τέλος των προσπαθειών μας. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που διεξήγαγαν αυτή την επιχείρηση. Να σας ευλογεί ο Θεός όπως και τις ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο Τραμπ, σε έναν λόγο γεμάτο από γκριμάτσες και κινήσεις των χεριών του, χρησιμοποίησε λέξεις και φράσεις, που μάλλον… κουβέντα με την παρέα του θυμίζουν, παρά επίσημη ανακοίνωση μπορστά σε εκατομμύρια μάτια σε όλο τον κόσμο. «Πέθανε σαν σκυλί, ένα όμορφο σκυλί. Δεν παίρνω τα εύσημα γι’ αυτό αλλά ποτέ δεν το κάνω. Είναι εντάξει, αλλά είμαστε εδώ πέρα και θα γράψω ένα βιβλίο, μάλλον 12 βιβλία, τα οποία όλα θα είναι εξαιρετικά» δήλωσε ο Τραμπ, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν, τελικά, ο θάνατος του Μπαγκντάντι ήταν αλήθινο περιστατικό ή fake news.

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματά σας…