Ηλεκτρονικά από σήμερα από Δευτέρα 11 Μαΐου η ανανέωση για τις κάρτες ανεργίας του ΟΑΕΔ με κωδικούς taxisnet.

Έληξε χθες η αυτόματη ανανέωση των δελτίων ανεργίας στην οποία είχε προχωρήσει η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ολα τα δελτία ανεργίας που έληγαν από τις 18 Μαρτίου έως και τις 10 Μαΐου 2020 έχουν ήδη ανανεωθεί αυτόματα, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Οργανισμού.

Από σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας τους μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Οργανισμού, από σήμερα Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι πολίτες θα ανανεώνουν το δελτίο ανεργίας τους μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας ως εξής:

Αν κάποιος είναι κάτοχος Δελτίου ανεργίας, μπορεί να το ανανεώσει για χρονικό διάστημα 5 εργάσιμων ημερών πριν και 5 εργάσιμων ημερών μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος.

Για να προβεί κάποιος σε ανανέωση μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που παρέχει ο ΟΑΕΔ, θα πρέπει να γνωρίζει είτε τον κλειδάριθμό του από ένα Κέντρο προώθησης απασχόλησης του ΟΑΕΔ, είτε τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Εναλλακτικά, η ανανέωση μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε ένα ΚΕΠ, έχοντας μαζί του ο ενδιαφερόμενος το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και ένα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο).

Ωστόσο, αν και εφόσον μπορεί να αποφευγχθεί η μετακίνηση, συστήνεται η μη προσέλευση στα ΚΕΠ για την αποφυγή συγχρωτισμού.