Για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τα εξώδικα προς τον Δήμο Κατερίνης από προμηθευτές, την «Ολυμπιάδα» αλλά και τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης ο Δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 22 Οκτωβρίου. 

Βρυξέλλες

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την παρουσία του στις Βρυξέλλες όπου εκπροσώπησε τον Δήμο Κατερίνης στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα των Περιφερειών και Πόλεων, από τις 7 έως τις 10 Οκτωβρίου. «Η παρουσία μας εκεί δεν επικεντρώθηκε μόνο στις γενικές συνεδριάσεις και τις επιτροπές αλλά πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με φορείς και αναπτυξιακές εταιρείες. Μεταξύ αυτών συναντηθήκαμε με τον Πρόεδρο της Regio Europa Αθανάσιο Γκούμα. Η δημιουργία γραφείου ή η συνεργασία με γραφείο στις Βρυξέλλες είναι προτεραιότητά μας», σημείωσε ο Δήμαρχος. 

Παραχώρηση στρατοπέδου

Για τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Κουκοδήμος τονίζοντας ότι «στη συνάντηση ζήτησα την επιτάχυνση της διαδικασίας παραχώρησης των στρατοπέδων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου ώστε να μπορέσουμε άμεσα να τα αξιοποιήσουμε μέσω προγραμμάτων»

Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων υπογραμμίζοντας ότι «θα υλοποιηθούν διάσπαρτα στην πόλη και όχι μόνο σε ένα σημείο. Αυτό ήταν προεκλογική μας δέσμευση και την υλοποιούμε. Θέλουμε όλος ο Δήμος να συμμετέχει στη γιορτινή ατμόσφαιρα».

Εξώδικα – Οικισμός Ολυμπιάδα

Επίσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τα εξώδικα από προμηθευτές του Δήμου που αφορούν σε προφορικές απευθείας αναθέσεις, δηλαδή άκυρες συμβάσεις, κατά την προεκλογική περίοδο 2018-2019. Τέλος, αναφέρθηκε σε απόφαση του ΣΤΕ για τον οικισμό Ολυμπιάδα, σημειώνοντας: «μόλις πάρουμε επίσημα την απόφαση για την Ολυμπιάδα, μέσα στον Νοέμβριο, θα προχωρήσουμε σε γενική ενημέρωση για το θέμα».