Οι απίστευτες ιδιότητες και χρήσεις των φύλλων του αβοκάντο

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι τα αβοκάντο είναι μία θαυμάσια επιλογή για την υγεία σας, ξέρατε όμως ότι ακόμη και τα φύλλα του αβοκάντο παρέχουν κάποια εκπληκτικά οφέλη επίσης;

Στην πραγματικότητα, τα φύλλα περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες που βοηθούν το σώμα να θεραπευτεί από τις κοινές ασθένειες. Περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά και στυπτικές ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση ενός νεανικού και όμορφου του δέρματος με φυσικό τρόπο.

Προστατεύουν το σώμα από εκφυλιστικές ασθένειες.

Η ένωση φλαβονόλης στα φύλλα αβοκάντο παρέχει έναν μηχανισμό για την προστασία του σώματος από εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η οστεοαρθρίτιδα. Αυτήν η ένωσις, έχει και άλλα πλεονεκτήματα καθώς προλαμβάνει και την πρώιμη γήρανση επίσης.

Λειτουργούν ως διουρητικά.

Τα φύλλα αβοκάντο περιέχουν κερκετίνη η οποία δρα ως διουρητικός παράγοντας. Σας βοηθά να ουρήσετε καλά για να απομακρύνετε τα απόβλητα προϊόντα του μεταβολισμού. 

Αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Τα φύλλα αβοκάντο περιέχουν πολυφαινόλη και πινένιο, ουσίες που μπορούν να εμποδίσουν την ανάπτυξη βακτηριδίων. Μπορείτε να πάρετε τα οφέλη της για να αποτρέψετε διάφορες μολύνσεις μέσω του μηχανισμού δράσης τους.

Βοηθούν στην απομάκρυνση της πέτρας από τα νεφρά.

Τα αλκαλοειδή, τα φλαβονοειδή και οι σαπωνίνες είναι ουσίες που μπορούν να διασπάσουν τις πέτρες των νεφρών και να βελτιώσουν τη λειτουργία τους. Τα φύλλα του αβοκάντο μπορούν να σας παρέχουν αυτές τις ουσίες.

Για να πάρετε αυτά τα εφέ, ακολουθήστε απλά αυτά τα απλά βήματα:

Πλύνετε 5-8 κομμάτια παλιάς άδειας αβοκάντο.

Βράστε τα με 1 φλιτζάνι νερό.
Περιμένετε έως ότου το νερό παραμείνει ½ φλιτζάνι.
Διηθείται το νερό από τα κατάλοιπά του.

Πιείτε το κάθε πρωί και το βράδυ για 10 ημέρες ή μέχρι να βγει το χαλίκι ή ο αφρός μέσω ούρησης.

Σταθεροποιούν την αρτηριακή πίεση.

Το λιμονένιο που περιέχεται στα φύλλα αβοκάντο μπορεί να λειτουργήσει ως φυσική θεραπεία για τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης και την πρόληψη της υπέρτασης.

Μειώστε την επίθεση κατά του άσθματος.

Τα φύλλα αβοκάντο περιέχουν pinene που δρα για να μειώσει την επίθεση άσθματος μέσω των διάφορων μηχανισμών. Αυτή η ουσία έχει βρογχοδιασταλτικό αποτέλεσμα, μειώνει τη φλεγμονή και αυξάνει τη ροή του αέρα στον πνεύμονα. Αυτοί οι μηχανισμοί συμβάλλουν στην θεραπεία του άσθματος.

Βοηθούν σε περιπτώσεις πονοκεφάλου.

Η κερκετίνη και η ένωση pinene των φύλλων αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του πονοκεφάλου. Αναστέλλουν τον πονοκέφαλο στον εγκέφαλο έτσι ώστε να μπορεί να μειωθεί ο πονοκέφαλος ή οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα πόνου.

Προλαμβάνουν τον καρκίνο.

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες των φύλλων αβοκάντο προέρχονται από την περιεκτικότητά τους σε πινένιο και λιμονένιο. Αυτές οι ουσίες μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και να δράσουν ως χημειοπροστατευτικά μέσα.

Διατηρούν το δέρμα σας υγιές.

Τα φύλλα αβοκάντο περιέχουν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος και των πόρων. Αυτό είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο όφελος για την υγεία του δέρματός σας. Για να τα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να τα πολτοποιήσετε και να τα εφαρμόσετε στο δέρμα σας 5-10 λεπτά, στη συνέχεια να ξεπλύνετε καλά, με άφθονο νερό.

Μειώνουν τον πόνο στην πλάτη.

Η περιεκτικότητα σε πινένιο στα φύλλα αβοκάντο μπορεί να μειώσει τον πόνο σε όλο το σώμα, ειδικά δε τον πόνο στην πλάτη.

Περιορίζουν το πρήξιμο

Η επίδραση κερκετίνης από τα φύλλα αβοκάντο μπορεί να μειώσει το πρήξιμο του σώματος μέσω του μηχανισμού της που ελαχιστοποιεί τις φλεγμονώδεις επιδράσεις. Για να λάβετε τις αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις των φύλλων του αβοκάντο Μπορείτε να πάρετε αυτά τα οφέλη για την υγεία από τα φύλλα αβοκάντο με την εφαρμογή των πούλια φύλλα αβοκάντο στην περιοχή πρήξιμο για 4-5 ώρες και στη συνέχεια να το πλύνετε.

Εξαλείφουν την τσίχλα

Η τσίχλα μπορεί να προέλθει από τα βακτήρια ή τη ζημία στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας. Μπορεί να εξαλειφθεί με περιεκτικότητα πολυφαινόλης σε φύλλα αβοκάντο. Απλά μασήστε τα φύλλα του αβοκάντο και στη συνέχεια τα βάλτε στη βλάβη της τσίχλας για 5-10 λεπτά για να πάρετε αυτά τα οφέλη.

Βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη.

Οι αντιδιαβητικές τους ιδιότητες προέρχονται από την ουσία γλυκοσίδη που εμπεριέχουν. Η γλυκοσίδη μπορεί να αντικαταστήσει σάκχαρα που χρειάζεται το σώμα και να δώσει την πλήρη αίσθηση, ώστε να σας εμποδίσει να καταναλώσετε τις υπερβολικές θερμίδες της συνηθισμένης ζάχαρης. Είναι πολύ χρήσιμο για τη θεραπεία του διαβήτη.

Μειώνουν τα επίπεδα λιπιδίων.

Αυτά τα εκπληκτικά φύλλα συμβάλλουν στην μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης μέσω της ένωσης λιμονένιο. Το λιμονένιο μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τα τριγλυκερίδια και τη συνολική χοληστερόλη.

Βοηθούν στη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Η ένωση τετρακετίνης των φύλλων του αβοκάντο δρα ως αντιφλεγμονώδης παράγοντας, ώστε να μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της αρθρίτιδας.

Ενεργούν ως αποτοξινωτικός παράγοντας.

Η ένωση φλαβονόλης που εμπεριέχουν μπορεί να καθαρίσει το αίμα από οποιεσδήποτε τοξικές ουσίες και να τις απομακρύνει μέσω των ούρων. 

Βοηθούν στη θεραπεία της διάρροιας.

Το λιμονένιο που περιέχεται στα φύλλα αβοκάντο έχει τον μηχανισμό για να διατηρήσει την πεπτική ισορροπία και να βελτιώσει την εντερική λειτουργία. Θα βοηθήσει στη θεραπεία της διάρροιας και κάθε άλλου πεπτικού προβλήματος.

Αυξάνουν της παραγωγής γάλακτος κατά τη διάρκεια της γαλουχίας.

Τα φύλλα αβοκάντο μπορούν να είναι χρήσιμα για τις γυναίκες κατά τη διάρκεια της γαλουχίας. Η ουσία οιστραγόλη στα φύλλα αβοκάντο μπορεί να αυξήσει την παραγωγή μητρικού γάλακτος στις γυναίκες. 

Μειώνουν το άγχος και απομακρύνουν την αϋπνία.

Μπορεί επίσης να μειώσει το άγχος και να αποτρέψει την αϋπνία μέσω της περιεκτικότητάς τους σε σεροτονίνη. Η σεροτονίνη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της διάθεσης, στον έλεγχο της όρεξης και στον ύπνο. Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε λιμονένιο συμβάλλει στη μείωση του άγχους.

Βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Ένα από τα υπέροχα οφέλη είναι η συμβολή τους στην απώλεια βάρους. Τα φύλλα αβοκάντο περιέχουν λιμονένιο το οποίο δρα ως κατασταλτικό της όρεξης, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε την πρόσληψη τροφής και να αποτρέψετε την αύξηση του σωματικού βάρους.

Πως χρησιμοποιούνται 

Τα φύλλα αβοκάντο καταναλώνονται συνήθως ως ρόφημα. Για να το παρασκευάσετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Πλένετε καλά 3 φύλλα.
Βράζετε σε μια κατσαρόλα 1½ με 2 φλιτζάνια νερό και τα αφήνετε βράζουν για 10 λεπτά.
Κλείνετε και αφήνετε να κρυώσει λίγο.
Μπορείτε να προσθέσετε το γλυκαντικό της προτίμησής σας κατά βούληση.

Μπορείτε να πίνετε 1-2 φλιτζάνια την ημέρα τακτικά.

Εκτός από την παρασκευή τους ως ρόφημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα αβοκάντο για να προσθέσετε τη γεύση στις σούπες σας και και άλλα μαγειρευτά φαγητά.

Πηγή: top10naturalremedies.blogspot.com  drhealthbenefits.com