Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Δεν χρειάζεται κανείς να πάει στην Κίνα ή στο Περού για να ζήσει περιπέτειες … Αρκεί να πάρει την ΠΕΟ Βέροιας – Κοζάνης !

Στο ύψος της Καστανιάς ο δρόμος υποχώρησε αφήνοντας τα κιγκλιδώματα να κρέμονται στον αέρα ! Η υποχώρηση δεν ολοκληρώθηκε : ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου έχει αποκολληθεί και φαίνεται ξεκάθαρα ένα ράγισμα που πάει πέρα για πέρα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο δρόμος αυτός έχει υποστεί ζημιές τέτοιου τύπου : πριν 4 χρόνια ένα άλλο κομμάτι της ΠΕΟ είχε υποχωρήσει και οι εργασίες αποκατάστασης διήρκεσαν μήνες ! Ευτυχώς που λίγοι περνάνε πλέον από την ΠΕΟ και τυχεροί στάθηκαν όσοι ταξιδεύουν στο οδικό δίκτυο αυτό !

Το ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όλη η περιοχή είναι μάλλον επικίνδυνη διότι και οι δρόμοι μέσα στην Καστανιά έχουν τάση να υποχωρούν !

Το πιο τραγικό είναι η αδιαφορία του δήμου όσον αφορά την ασφάλεια και την οδική επικοινωνία των πολιτών που έχουν σπίτια στο χωριό !

Υπάρχει ένας δρόμος που υποχώρησε εδώ και 4 χρόνια ! Αν και αυτός ο δρόμος εξυπηρετεί 5 οικογένειες τίποτα δεν έχει γίνει αφήνοντας στο έλεος την τύχη των ανθρώπων αυτών !

Το ότι αυτές οι οικογένειες δεν είναι ψηφοφόροι προφανώς μετράει πιο πολύ από το γεγονός ότι πληρώνουν νερό και Δημοτικά Τέλη !

Εκτός εάν έχει σημασία πόσο μέσον έχει κανείς ; Εφόσον στο δεύτερο σημείο υποχώρησης του δρόμου έσπευσαν οι Αρχές ! Να διευκρινίσουμε ότι το ίδιο σημείο είχε υποχωρήσει πριν 4 χρόνια αλλά έγινε γρήγορα η αποκατάσταση του !

Όπως και να έχει, η κατάσταση είναι επικίνδυνη και η απαξίωση μεγάλη !

Αν δεν αποκατασταθεί ο δρόμος σύντομα, το επόμενο βήμα θα είναι ο εφοδιασμός μέσω ανεμόπτερο και η εκκένωση με τις Ε.Μ.Α.Κ. !