Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Όλοι οι άνθρωποι είναι άξιοι της εκτίμησης μας..

και του σεβασμού μας μέχρι να μας αποδείξουν το αντίθετο !!

Από μικρή έμαθα να σέβομαι τον διπλανό μου και τις απόψεις του όσο διαφορετικές και να είναι, αλλά και να πάψω να τον εκτιμήσω μόλις καταλάβω ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την ανοχή μου.

Σέβομαι την εργατικότητα, την προσπάθεια να ανέβει στην κοινωνία, την προσφορά στο κοινωνικό έργο..

θα βοηθήσω και θα στηρίξω όποιον ζητήσει την βοήθεια μου για να πετύχει τον σκοπό του όσο είμαι πεπεισμένη ότι δεν βλάπτει τους γύρω του…Μέχρι να μου αποδείξει με τις πράξεις του ότι δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης μου, και τότε θα με βρει απέναντι του !

Δεν ανέχομαι την κοροϊδία, δεν ανέχομαι το ψέμα, δεν ανέχομαι τις ψευδές υποσχέσεις, δεν ανέχομαι την υποκρισία, δεν ανέχομαι τα ψεύτικα χαμόγελα, δεν ανέχομαι τις ψεύτικες φιλίες, δεν ανέχομαι τους ανοιχτούς λογαριασμούς ( κυριολεκτικά και μεταφορικά) ..

Χάνουν την εκτίμηση μου και το σεβασμό μου όσοι αποδεικνύονται υποκριτές, ψεύτες και συμφεροντολόγοι …

θα μου πείτε : ” σιγά και τι έγινε ”

Βασικά .. ναι.. μπορεί να μην έγινε τίποτα.. Να που όμως κάποια στιγμή θα ανοίξω το στόμα μου, θα τα πάρω στο κρανίο και θα βγάλω κάποια πράγματα στην φόρα…

Όσον αφορά κάποιους συγχωριανούς μας που το παίζουν άνετοι και τριγυρνούν κάθε βράδυ στα πανηγύρια ξοδεύοντας αβέρτα πενηντάρικα ενώ χρωστάνε από εκεί και από εδώ … λίγο το κακό…Αν όμως αφορά κάποιους που είχαν ή έχουν κάποια θέση κλειδί στην κοινωνία εκεί αλλάζει το θέμα … επειδή αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα χτυπήσουν την πόρτα σας για να ζητήσουν την στήριξη σας, χρειάζονται τον σεβασμό σας και την εκτίμηση σας … Τότε αυτοί οι ξευτελισμένοι άνθρωποι θα με βρουν απέναντι !!

Ένα θα πω : οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους ..

Κοιτάξτε, λοιπόν, να τακτοποιήσετε τους λογαριασμούς σας

Ιζαμπέλ Δέδε