Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Ολόκληρο το Πρόγραμμα του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019. (+ 31 ΦΩΤΟ).


Επιμέλεια Ανάρτησης:
Ανδρέας Κατσιάπης – Γαλανός.
Πολυποίκιλο και πολυθεματικό και το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 48ουΦεστιβάλ Ολύμπου 2019, του οποίου την επίσημη παρουσίαση πραγματοποίησε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), το Σαββατόβραδο 8 Ιουνίου 2019 στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννιά Μούσες», στην Κατερίνη.Στην εκστατική βραδιά, ήταν όλοι εκεί. Οι συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού, το Επιμελητήριο Πιερίας και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Οι χορηγοί, οι εθελοντές, οι εθελοντικές ομάδες.
Παρόντες επίσης, εκπρόσωποι της πολιτείας, των φορέων και του πνευματικού κόσμου, μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και πολίτες που στηρίζουν χρόνια τις πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Το φετινό Φεστιβάλ υλοποιείται με την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών και υποδέχεται ως τιμώμενη χώρα, το Ισραήλ.
Προλογίζοντας και παρουσιάζοντας την τελετή, το διοικητικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Περικλής Χατζηγιάννης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι συνταξιδιώτες και φέτος στο περίλαμπρο διάβα του Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και συνοδοιπόροι στο υπέροχο ταξίδι του στις ράγες του πολιτισμού. Με πλοηγό το καταξιωμένο και αξιόλογο από κάθε πλευρά στο χρόνο πολιτισμικό γεγονός της Πιερίας και όχι μόνο, το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος, μέσα από το πρόγραμμα του καθώς και με αναφορά τους αρχαιολογικούς και ιστορικού χώρους της περιοχής μας, θα απολαύσουμε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών τόσο από τις σημαντικότερες φετινές παραγωγές, όσο και από τις πνευματικές ανησυχίες των τοπικών σχημάτων.»

Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος, τόνισε:«Μισός περίπου αιώνας Φεστιβάλ Ολύμπου. Αν γυρίσουμε πίσω, πριν σαράντα οκτώ χρόνια, φέρνουμε στη μνήμη μας και τους ανθρώπους εκείνους που με τόσο πάθος και με τόση αγάπη το ξεκίνησαν αλλά και όλους τούς άλλους που στην πορεία το έφεραν ως εδώ, τότε θα δούμε ότι αυτός ο θεσμός κουβαλάει μαζί του την ιστορία αυτού του τόπου, κουβαλάει ανθρώπους σημαντικούς, τόπους αξιόλογους, πράγματα και γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή αυτού του τόπου.Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ίσως ο μόνος θεσμός στην Πιερία που γύρω απ’ αυτόν είναι συντεταγμένοι όλοι οι φορείς τού τόπου μας. Είναι ο θεσμός που μας ενώνει όλους! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και σπάνιο.
Το Φεστιβάλ Ολύμπου θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι συνέχεια του αρχαίου θεσμού των «Ολυμπίων εν Δίω».

Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας, με γλαφυρό λόγο παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων του 48ουΦεστιβάλ Ολύμπου 2019, ενώ στην εισαγωγή του γύρω από την πολιτιστική συνεργασία με το Ισραήλ και το περίγραμμα των εκδηλώσεων, είπε: «Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας είναι ένας θεσμός που ενώνει τις κουλτούρες των λαών και υπερβαίνει τα πολιτικά δεδομένα. Μέσω των παραστάσεων δίδεται η δυνατότητα να συνδεθεί η σύγχρονη κοινωνία και πολιτιστικά με το παρελθόν. Επιπρόσθετα αναδεικνύεται η διαφορετική ηθική στάση του κάθε λαού απέναντι στον κοινωνικό του ρόλο.
Και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί, θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, αναλόγια, ποίηση, αρχαιολογικές ομιλίες».  

Στις χαιρετιστήριες αναφορές από μέρους των συνδιοργανωτών, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισήμανε την πολύχρονη και εποικοδομητική συνεργασία του αυτοδιοικητικού φορέα που εκπροσωπεί με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. που ασφαλώς θα έχει συνέχεια, ενώ ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης μετά από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν ζήτησε να αξιοποιηθεί από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης που ολοκληρώνεται σύντομα.
Επίσης ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους βουλευτές Πιερίας, Μπέτυ Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Αστέριο Καστόρη για την σημαντική υποστήριξη τους στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού καθώς επίσης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, Γεώργιο Τζήμα, για την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας.   

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 48ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ(σημαία Ισραήλ) ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο      Εναρκτήρια εκδήλωση για την Τιμώμενη ΧώραΤιμώμενη χώρα του 48ου  Διεθνούς Φεστιβάλ Ολύμπου το Ισραήλ. Ένας πολιτισμός πανάρχαιος, τα ίχνη του οποίου χάνονται στο βάθος του χρόνου. Επιδίωξή μας είναι να παρουσιάσουμε τις πολυσχιδείς και βαθιές επιρροές που και μέχρι σήμερα εξακολουθεί να έχει στην ανθρωπότητα ο πολιτισμός αυτός. Η όπερα συναντά την σύγχρονη ποπ, το μιούζικαλ συνδιαλέγεται με την ελληνική έντεχνη παραγωγή και τον κινηματογράφο, το κλασσικό συμπορεύεται με την αρχέγονη Παράδοση της ανατολικής Μεσογείου εμπλουτισμένη με τις εγχώριες επιρροές των χωρών της εβραϊκής διασποράς. Συνδετικός ιστός η ποίηση και η Ιστορία.Μουσικό πρόγραμμα (μεταξύ άλλων)
Μίκη Θεοδωράκη, καντάτα του «Μαουτχάουζεν»
Max Bruch, «Kol Nidrei» op. 47, για βιολοντσέλο και ορχήστρα.Θέμα από την «Λίστα του Σίντλερ»,  για βιολί και ορχήστρα.Ernest Gold, Θέμα από την ταινία «Έξοδος», για σόλο φωνή, χορωδία και ορχήστρα Leonard Coen, Hallelujah για σόλο φωνή, χορωδία και ορχήστρα.If I were a rich man, από το μιούζικαλ «ο βιολιστής στην στέγη».
Τραγουδούν:Liora Simon Ρώνια Τοπαλίδου Δημήτριος Χωνός Μπάμπης ΒελισσάριοςΠαίζουν:Χρήστος Τασχουνίδης, βιολίΜιλτιάδης Κασσάρας, βιολοντσέλοΣυμμετέχουν:Ορχήστρα «Musicart» Νέου Ωδείου Κοζάνης (διδασκαλία Μαρία Καραγιάννη)Χορωδία Εταιρείας Πιερικών Μελετών «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης»Διεύθυνση, Ευθύμιος ΜαυρίδηΏρα Έναρξης: 20:30  Ελεύθερη είσοδος

ΙΟΥΛΙΟΣ (ώρα έναρξης 21.30)
ΤΕΤΑΡΤΗ 3.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο20 χρόνια Μουσικό Σχολείο Κατερίνης                                                                                                   ‘’ΚΑΛΩΣ ΑΝΤΑΜΩΘΗΚΑΜΕ’’Ένας χρόνος μετά (Δημήτρης Κυριακού )ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣΣυμμετέχουνΠαραδοσιακή ορχήστρα αποφοίτων του Μουσικού σχολείου, Παραδοσιακή χορωδία του Μουσικού σχολείου, Καλεσμένος καλλιτέχνης Λάκης Χαλκιάς.Ένα χρόνο μετά τον Δημήτρη Κυριακού και το μουσικό σχολείο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό του φεστιβάλ Ολύμπου. Στο παραδοσιακό σχήμα συμμετέχουν οι απόφοιτοι του σχολείου οι οποίοι αποφοίτησαν από διάφορα τριτοβάθμια ιδρύματα και σήμερα εργάζονται ως καθηγητές.Στο χορό θα συμμετέχουν οι μαθητές του σχολείου από όλες τις βαθμίδες. Το ρεπερτόριο θα είναι από όλες τις περιοχές που κατοικούν την πόλη μας όπως το ποντιακό στοιχείο, το θρακικό, το κρητικό, το βλάχικο κλπ.Γενική είσοδος 5 €
ΣΑΒΒΑΤΟ 6.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο   Οιδίπους Tύραννος του Σοφοκλή

                                                                                                                           

    Μετάφραση: Γιάννης ΛιγνάδηςΣκηνοθεσία: Κ. ΜαρκουλάκηςΜουσική: Μίνως ΜάτσαςΣκηνογραφία-Κοστούμια: Πάρις ΜέξηςΚίνηση: Κική Μπάκα«Υπάρχουν δύο άξονες στο έργο αυτό, το τελειότερο του αρχαίου δράματος, τουλάχιστον απ’ τα σωζόμενα, που δρουν συμπληρωματικά. Ο ένας είναι η τέλεια πλοκή του: Το έργο αυτό είναι το πρώτο στην παγκόσμια δραματουργία θρίλερ με σασπένς… Ο δεύτερος, αυτός που κάνει τον Οιδίποδα το πρώτο υπαρξιακό έργο στην παγκόσμια δραματουργία, είναι η ίδια η ερώτηση που θέτει: «Ποιος είμαι»  (από το σκηνοθετικό σημείωμα του Κ. Μαρκουλάκη)Πρωταγωνιστούν:Δημήτρης Λιγνάδης (Οιδίποδας), Αμαλία Μουτούση (Ιοκάστη), Nίκος Χατζόπουλος (Κρέων).Τιμές εισιτηρίων:  20€ κανονικό, 15€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ).

ΔΕΥΤΕΡΑ 8.7(σημαία Ισραήλ) ΔΙΟΝ – Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών   Αναλόγιο  – «Οι σεφαραδίτες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης και τα τραγούδια τους»Παρουσίαση – ομιλία: Λέων Α. Ναρ ( Δρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ.- συγγραφέας)…Η σεφαραδίτικη μουσική μετραγούδια από την Αναγεννησιακή παράδοση στη Ladino γλώσσα, ώς την πιο πρόσφατη, με το πάντρεμα Ladino και Ελληνικών με ντόπιες μελωδίες και ρεμπέτικους σκοπούς, που δημιούργησε ακόμη και δίγλωσσα τραγούδια…Συμμετέχει το μουσικό σχήμαPellegrinaggio al levante ensemble Μαριάντζελα ΧατζησταματίουΝίκος ΠαναγιωτίδηςΑχιλλέας ΤίγκαςSimone MongelliΜε την υποστήριξη της Ισραηλιτικής Κοινότητας ΘεσσαλονίκηςΕλεύθερη είσοδος
ΤΡΙΤΗ 9.7ΔΙΟΝ – Κέντρο Μεσογειακών ΨηφιδωτώνΠροβολή Ντοκιμαντέρ ανάβασης στον Όλυμπο, του 2ου Λυκείου Βούλας ΑττικήςΟμιλία : “Ανακαλύπτοντας τον Όλυμπο”Θέμις ΝασοπούλουΞεναγός Εθνικών Δρυμών και ΥγροτόπωνMSc Biological DiversityΜουσικό πρόγραμμα με την Ορχήστρα Νέων Δίου            Είσοδος ελεύθερη

ΤΡΙΤΗ 9.7(σημαία Ισραήλ) ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Θέατρο ΠάρκουΠροβολή ταινίαςΔύο τη νύχτα – 2Night,שניים בלילהΡομαντική κομεντί, 2011, 87’Σκηνοθεσία: Roi WernerΣενάριο: Yaron Brovinsky, Roi WernerΠρωταγωνιστούν: Yaron Brovinsky, Keren Berger, Omer BarneaΣε μια πόλη όπου όλα είναι δυνατόν να συμβούν, ένας άντρας και μια γυναίκα ψάχνουν το αδύνατο: μια θέση για παρκάρισμα. Η ιστορία δύο ανθρώπων που γνωρίζονται σε ένα μπαρ, θέλουν να περάσουν τη νύχτα μαζί, αλλά πρέπει πρώτα να παρκάρουν.   Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Οδησσού 2011Βραβείο Κοινού, Φεστιβάλ Ισραηλινού Κινηματογράφου Παρισιού 2011Συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη ΚατερίνηςΕλεύθερη είσοδος

ΤΕΤΑΡΤΗ 10.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο ΘέατροΈνωση Ποντίων Πιερίας –  100 χρόνια από τη γενοκτονία των ΠοντίωνΘεατρική παράσταση: « ΤηΤρίχας το γεφύρ»«… η μεταφορά του ποιήματος «Τη Τρίχας το γεφύρ»σε θεατρικό κείμενο από τον Θεόδωρο Κανονίδη (η οποία έγινε το 1927, στο Σοχούμ της Ρωσίας) φωτίζει το ποίημα με τα φώτα εκείνης της εποχής, το μπολιάζει με τις νέες θεατρικές φόρμες … και με την μεγάλη απόπειρα χειραφέτησης του ανθρώπου…» (από το σκηνοθετικό σημείωμα του Χ. Αμανατίδη)ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:Σκηνοθεσία: Χάρης ΑμανατίδηςΣκηνικά – Κοστούμια: Βέτα ΧαϊλατζίδουΜουσική: Νατάσα ΙωαννίδουΚατασκευή σκηνικών: Δημήτρης ΣυμεωνίδηςΜακιγιάζ: Όλγα ΠαπανάκουΒοηθός σκηνοθέτη: Σοφία ΑγαθαγγελίδουΠαίζουν: Τσορμπατζίδης Λάζαρος, Παναγιωτίδου Πόπη, Σιδηροπούλου Άννα, Ευμορφίδου Κυριακή, Μαρμαρίδης Χρήστος, Συμεωνίδης Δημήτρης, Σταυριανίδης Κώστας, Αλεξανδρίδου Ζήνα, Κοκκινοπλίτη Βάσω, Φιρινίδης Γιώργος, Χατζηδημητρίου ΣοφίαΑφηγήτρια: Αραβίδου ΜαίρηΓενική είσοδος: 7€  (παιδιά από 12 ετών και κάτω είσοδος δωρεάν). Διάρκεια παράστασης: 90΄

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο ΘέατροΜποστ : «Μαρία Πενταγιώτισσα»Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη «Μαρία Πενταγιώτισσα», ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο. Μια παρωδία ηθών εμπνευσμένη από γνωστά παραδοσιακά τραγούδια. Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες. Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΜΑΝΟΣ ΚΑΡΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣΠρωταγωνιστούν : Ελένη Καστάνη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου, Ηλίας ΜελέτηςΔιάρκεια: 90΄ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 18€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ,14€ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ-ΜΑΘΗΤΙΚΑ,ΑΝΩ ΤΩΝ 65, 12€ΑΝΕΡΓΩΝ ( ΜΕ ΚΑΡΤΑ). ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ (ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ): 14€

ΣΑΒΒΑΤΟ 13.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατροΚρατικό Θέατρο Βορείου ΕλλάδοςΙφιγένεια η εν Αυλίδι του ΕυριπίδηΜετάφραση: Παντελής ΜπουκάλαςΣκηνοθεσία: Γιάννης ΚαλαβριανόςΣκηνικά -Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα –  Ράνια ΥφαντίδουΜουσική: Θοδωρής ΟικονόμουΧορογραφία – Κίνηση: Δημήτρης ΣωτηρίουΗ τραγωδία εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα. « …σε κάθε πόλεμο, οι μεγαλύτεροι θυσιάζουν τους νεότερους και είναι πολλοί εκείνοι οι νέοι, που αποδέχονται την καταστροφή τους.Στην Αυλίδα δεν έχει σταματήσει μόνο ο άνεμος, αλλά η ίδια η ζωή. Όλοι περιμένουν, να συμβεί κάτι. Και πολύ σύντομα, αυτό θα είναι η κατάλυση της λογικής.»  (Από το σκηνοθετικό σημείωμα του Γ. Καλαβριανού)Πρωταγωνιστούν: Ανθή Ευστρατιάδου, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία ΤσιμάΕισιτήρια: Τιμή προπώλησης μέσω ηλεκτρονικής κράτησης (έως και 15 ημέρες πριν από την παράσταση):10 €, Τιμή προπώλησης: 12 €, Κανονικό εισιτήριο: 15 €, Φοιτητικό/ Άνω των 65 / Ομαδικό: 10 €, Σπουδαστές που εμπίπτουν στο πλαίσιο του Σύμφωνου Συνεργασίας που υπέγραψε το ΚΘΒΕ με το Υπουργείο Παιδείας: 8 € ΑΜΕΑ & Συνοδοί ΑΜΕΑ: 8 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 14.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατροΝεφέλες του ΑριστοφάνηΜετάφραση: Γιάννης ΑστερήςΣκηνοθεσία: Δημήτρης ΚαραντζάςΣκηνικά: Κλειώ ΜπομπότηΚοστούμια: Ιωάννα ΤσάμηΜουσική: Ανρί ΚεργκομάρΦωτισμοί: Αλέκος ΑναστασίουΟ Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τησύμπραξη πολύ σημαντικών ηθοποιών ( Γιώργος Γάλλος, Νίκος Καραθάνος, ΧρήστοςΛούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θεοδώρα Τζήμου κ.ά.) χρίζει πρωταγωνίστριες τηςπαράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση τηςπαντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναοκαι επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.
Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητικά, ΑμεΕΑ και παιδικό 6 -12 ετών)

ΤΡΙΤΗ 16.7(σημαία Ισραήλ)  ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Θέατρο ΠάρκουΠροβολή ταινίαςΑντίκες Φίντελμαν – Restoration, בוקר טוב אדון פידלמןΔραματική  2011, 105’Σκηνοθεσία: Yossi MadmoniΣενάριο: Erez Kav-ElΠρωταγωνιστούν: Henry David, Nevo Kimchi, Ruth BurenshteinΜετά τον θάνατο του συνεταίρου του, ο Γιάκοβ Φίντελμαν ανακαλύπτει ότι το κατάστημα με αντίκες και επισκευές παλιών αντικειμένων που διατηρεί αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Αναγκάζεται να επανασυνδεθεί με τον γιο του, ο οποίος προτείνει να δοθεί το κατάστημα για αντιπαροχή. Όμως ένας νέος μαθητευόμενος έχει μια ιδέα που γεννά ελπίδες.Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ιερουσαλήμ 2011Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Karlovy Vary 2011Συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη ΚατερίνηςΕλεύθερη είσοδος

ΤΕΤΑΡΤΗ 17.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο1999 – 2019  είκοσι χρόνια Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης«Μέγας ουρανός Ούλυμπος τε» – Μουσικοχορευτική παράστασηΟ λαϊκός πολιτισμός της Πιερίας, όπως αυτός διαχρονικά εκφράζεται μέσα από τις διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες, που εγκαταστάθηκαν γύρω από το μυθικό και ιστορικό βουνό.Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Λάρισας, Εστία Πιερίδων Μουσών, Θρακική Εστία Κατερίνης, Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Δρυάνιστα Κατερίνης», Σύλλογος Ανατολικορωμυλιωτών Κορινού, Σύλλογος Κρητών Ν. Πιερίας «Οι Σταυραετοί», Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης «Παναγία Σουμελά», Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας «Ο Κατσαντώνης» Κοιν.Σ.ΕΠ Π. ΠαντελεήμοναΤιμές εισιτηρίων: εισιτηρίων: 10 κανονικό, 8€ προπώληση, 4€ παιδικό
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.7(σημαία Ισραήλ)  ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο                                                                                    Μουσικές μετακινήσειςfrom Yerushalayim to Saloniki –  madre de Israel  Μουσική παράσταση με θέμα τις μετακινήσεις του λαού Ισραήλ. Μετακινήσεις των μουσικών και των πολιτισμών στο χώρο και το χρόνο γύρω από τη Μεσόγειο θάλασσα. Συμμετέχουν : Χορωδία Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα μουσικά σύνολα Camerata Aristoteles, τη Νέα Χορωδία Δήμου Καλαμαριάς καιτο φωνητικό σύνολο enHoroΣολίστ : Αγγελική Καθαρίου                                                                                  Μουσική Διεύθυνση : Κωστής ΠαπάζογλουΤιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 15ευρώ/Φοιτητικό..:12ευρώΠροπώληση:12ευρώ/Φοιτητικό…:10ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21.7Βυζαντινός Ναός Παναγίας Κονταριώτισσας«Πολυφωνικές Διαδρομές από την Ήπειρο ως τα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο»Συναυλία από το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο ΠλειάδεςΟι “Πολυφωνικές διαδρομές” είναι ένα συναυλιακό πρόγραμμα που αναδεικνύει, μέσω της φωνητικής πολυφωνίας, μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και του κόσμου. Οι Πλειάδες, με αφετηρία και έμπνευση το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, το οποίο υπηρετούν με αγάπη και σεβασμό από το 2006, μας ταξιδεύουν με τις φωνές τους σε μουσικές παραδόσεις από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Περσία, τη Βουλγαρία, τη Λευκορωσία, την Κάτω Ιταλία κ.ά.Γενική είσοδος 13€, προπώληση 10€Διάρκεια συναυλίας: 60΄

ΤΡΙΤΗ 23.7Κατερίνη – Δημοτικό ΠάρκοΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ»20.30  παρέλαση των συγκροτημάτων που παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις,  στον πεζόδρομο της Μ. Αλεξάνδρου με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας και κατάληξη στο Δημοτικό Πάρκο.21.30 εμφάνιση των συγκροτημάτων  Alma Guarani (Παραγουάη), Alexandria folk dance troupe (Αίγυπτος),  Shilpagya (Ινδία). και  Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, στο  ανοιχτό Αμφιθέατρο του Δημοτικού ΠάρκουΕλεύθερη είσοδος 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.7Λείβηθρα – Αρχαιολογικό Πάρκο
«Η τραγωδία μέσα μας» από την ομάδα «Από τον 5ο στίχο κιόλας φάλτσοι»
 Η παράσταση εστιάζει στα πάθη των ηρώων/αντιηρώων από αρχαίες τραγωδίες. Τα πρόσωπα, παρουσιάζονται, χωρίς το δυϊκό φίλτρο του καλού – κακού, ούτε του ήρωα – πρότυπο ούτε εκείνο του ήρωα – πρόβλημα, αλλά ως πρόσωπα που πάσχουν. Πρόσωπα που το σημείο τομής τους είναι τα πάθη τους και η μοναξιά τους. Μοναξιά που δεν αποτελεί προϊόν κοινωνικού ή συναισθηματικού αποκλεισμού, αλλά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φύση του ανθρώπου. Με τη φύση μας. “Είμαι μόνος, γιατί σκέφτομαι μόνος”.
Η τιμή των εισιτηρίων ορίζεται στα 10€ κανονικό και 8€ μειωμένο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.7ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο  ΣυναυλίαΕΛΕΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.7ΔΙΟΝ –Αρχαίο θέατρο                                                                                               Κατά φαντασία ασθενής του ΜολιέρουΣκηνοθεσία: Πέτρος  ΦιλιππίδηςΟ Αργκάν είναι ένας υποχόνδριος, φιλάργυρος και αρρωστοφοβικός ηλικιωμένος, εξαρτημένος από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Αισθάνεται συνεχώς ασθενής, αν και στην πραγματικότητα χαίρει άκρας υγείας! Αυτή η εμμονή του τον καθιστά εύκολο θύμα και οι γύρω του τον εκμεταλλεύονται. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να θέλει να παντρέψει την κόρη του, Ανζελίκ, με γιατρό προκειμένου να έχει δωρεάν ιατρική φροντίδα. Ο αδελφός του, όμως, σε συνεργασία με την υπηρέτρια του Αργκάν θα προσπαθήσουν να τον θεραπεύσουν από τις φαντασιοπληξίες του και ταυτόχρονα να τον οδηγήσουν να ανακαλύψει ποιος πραγματικά τον αγαπά και του είναι πιστός.Πρωταγωνιστούν: Πέτρος Φιλιππίδης (Αργκάν), Μυρτώ Αλικάκη (Μπελίν), ΤάκηςΠαπαματθαίου (Μπεράλντ), ΤάσοςΓιαννόπουλος (κος Ντιαφουαρύς), ΑντίνοοςΑλμπάνης(Τομά Ντιαφουαρύς), ΛαέρτηςΜαλκότσης (Μπονφουά), ΙωάνναΑσημακοπούλου(Τουανέτ), ΝεφέληΚουρή (Ανζελίκ), ΡένοςΡώτας (Κλεάντ), ΘάλειαΣταματέλου (Λουιζόν),ΧάρηςΧιώτης (κος Φλεράν), ΒαγγέληςΚυπαρίσσης (κος Πυργκόν).Τιμές Εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών)
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 καιΤΡΙΤΗ 30.7Καπνικός Σταθμός«Ήχοι της μεσογείου» …από την Θράκη μέχρι την Ανδαλουσία και από την Κάτω Ιταλία στα Βαλκάνια…η μουσική ταξιδεύει… χορεύει …τραγουδά τις παραδόσεις των λαών της.Ένα Αστικό πανηγύρι ….από τις ρίζες της παράδοσης ….στο σήμερα”.Το Φεστιβάλ Ολύμπου, η Εθελοντική Ομάδα «ο τόπος μου» και το Χορόδεντρο συνδιοργανώνουν ένα διήμερο για τους νέους (κάθε ηλικίας!) στον ΚΑΠΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Κατερίνης

Δευτέρα 29 ΙουλίουΕργαστήρι Θρακιώτικου τραγουδιού (11.00πμ – 13.00μμ)Συντονισμός – εμψύχωση Δούκα Κατερίνα (τραγούδι)Εργαστήρι Θρακικών χορών (11.00πμ – 13.00μμ)Συντονισμός – εμψύχωση Πραντσίδης Δήμος (χορός)Έναρξη συναυλίας στις 20:30Αφιέρωμα στα Βαλκάνια και στη ΘράκηdRom και Εβρίτικη Ζυγιά με την Κατερίνα Δούκα

Τρίτη 30 ΙουλίουΕργαστήρι χορούTarantella Συντονισμός – εμψύχωση : Encardia (11.00πμ – 13.00μμ)Flamenco Συντονισμός – εμψύχωση: Τσουκαλά Φλώρα (11.00πμ – 13.00μμ)Έναρξη συναυλίας στις 20:30Αφιέρωμα στην Ανδαλουσία και στη Νότια ΙταλίαEncardia και Caja SecretaΗ είσοδος στις συναυλίες θα είναι με εισιτήριο στην τιμή των 8 € (Προπώληση,Φοιτητικό, Ανέργων) 15 € διημέρου και 10 € στο ταμείο του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης.

TEΤΑΡΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥΚάστρο ΠλαταμώναΣυναυλία  Κωστής ΜαραβέγιαςΚαλοκαίρι χωρίς συναυλία Μαραβέγια δεν γίνεται. Και το φετινό καλοκαίρι είναι γεμάτο για όλη την Ελλάδα. Ο Κωστής Μαραβέγιας ετοίμασε μια ακόμα σειρά συναυλιών στο πλαίσιο της φετινής καλοκαιρινής του περιοδείας. Και είναι συναυλίες ρεφενέ… Που τι σημαίνει ρεφενέ;  Ότι ο καθένας φέρνει ό,τι έχει. Φέρνεις τα μικροπράγματά σου. Φέρνεις τη χαρά σου, το χαμόγελό σου. Φέρνεις τον φίλο σου. Φέρνεις την παρέα σου. Φέρνεις το αμόρε σου. Φέρνεις το θέμα σου, την ιστορία σου. Και τη λύπη σου φέρε αν έτσι νιώθεις. Φέρε όλα τα μικρά σου και καθημερινά. Πολλά μικρά και καθημερινά κάνουν κάτι μεγάλο.Τιμές εισιτήριων: 13€ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 15€ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Διάρκεια συναυλίας: 120΄
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ (ώρα έναρξης 21.00)AUGUST (performance at 21.00)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2.8ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό ΠάρκοΟυτοκία – Παραλλαγή στους Όρνιθες (του Αριστοφάνη)                                                                 «1919. Σ’ ένα καράβι με προορισμό τη μυστηριώδη νήσο της Νεφελοκοκκυγίας. ΟΠεισθέταιρος, «φιλοευρωπαίος Έλλην», οδηγεί σύσσωμες τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις στην καινούρια τους αποικία, στον καινούριο κόσμο με τους ανθρώπους- πουλιά. Το ταξίδι κρατάει πολύ καιρό ακόμη και οι φιλάνθρωποι επιβάτες αδημονούν και σχεδιάζουν τον εκπολιτισμό των αγρίων που θα συναντήσουν. Εκκλησία, κατηχητικό, σχολείο, ένα εργαστήριο ανθρωπολογίας, αλλά και ένα παράρτημα της Εταιρίας «Φτερά και Υγεία». Η απόβαση στη Νεφελοκοκκυγία θα πραγματοποιηθεί. Όμως αυτή τη φορά η Ιστορία θα ανατραπεί».Ομάδα “Monstrare art group ” – Θέατρο ΕταιρότηταΚείμενο – Σκηνοθεσία: Θωμάς ΒελισσάρηςΣκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρία ΚαβαλιώτηΜουσική επιμέλεια: Ευτυχία ΚαβαλίκαΕνδυματολογική επιμέλεια κοστουμιών: Δέσποινα ΒελισσάρηΦωτισμοί: Γιώργος ΚόγιαςΒοηθός σκηνοθέτη: Χριστίνα ΜπακαστάθηΦωτογραφίες – trailer: Γιώργος ΚόγιαςΑφίσα: Τατιάνα ΝικολαΐδουΟργάνωση Παραγωγής: Monstrare Art Group Την παράσταση θα συνοδεύει έκθεση φωτογραφίας με θέμα: Απειλούμενα είδη στο αστικό τοπίο.Τιμές Εισιτηρίων: 12 € κανονικό (10 € προπώληση), 8 € μειωμένο (ανέργων/φοιτητικό/πολυτέκνων/ΑΜΕΑ /άνω των 65), 5 € ατέλεια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 3.8ΣυναυλίαΕλευθερία Αρβανιτάκη – Γιάννης ΚότσιραςΕισιτήρια: 13€ προπώληση και μειωμένο – μόνο προπώληση- 10€ (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, άνω των 65, ανέργων),  15€ ταμείο

ΔΕΥΤΕΡΑ 5.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο Θέατρο«Το Μπουλούκι – το μυστικό του ανέμου» eclipses group theatreΜια μουσική ιλαροτραγωδία«Μια κρύα νύχτα του χειμώνα, ένας θίασος, φανερά γερασμένος πια, απολαμβάνει τη βραδιά ακούγοντας μουσική. Στον αέρα πλανάται η μελαγχολική μουσική από ένα νυχτερινό του Σοπέν. Ώσπου η Μαριγώ Καστελάνου, μεγάλη κυρία του θεάτρου και του βαριετέ, εισβάλλει στο χώρο λέγοντας επιτακτικά πως είναι ώρα για πρόβα. Κανείς δεν δείχνει να της δίνει ιδιαίτερη σημασία. Άλλο ένα βράδυ που η Μαριγώ θέλει να κάνει πρόβα για μια ανύπαρκτη πρεμιέρα. Όλοι γνωρίζουν το μυστικό. Μα κανείς δεν της το λέει. Κι εκείνη συνεχίζει να ζει το όνειρο μέχρι τη στιγμή της μοιραίας αποκάλυψης. Μιας αποκάλυψης που θα φέρει τη Μαριγώ αντιμέτωπη με την αλήθεια. Την αλήθεια που έτρεμε  χρόνια να κοιτάξει κατάματα».Κείμενο – Σκηνοθεσία: Νίκος ΟρτετζάτοςΕισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ / Μειωμένο 8 ευρώ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΟΓΑ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΔιάρκεια: 120΄

ΤΡΙΤΗ 6.8(σημαία Ισραήλ)  ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Θέατρο Πάρκου                                                                 Προβολή ταινίας Ισραηλινού ΚινηματογράφουΟ Προξενητής – The Matchmaker, פעם הייתיΔραματική κομεντί, 2010, 112’Σκηνοθεσία: Avi NesherΣενάριο: Avi Nesher, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Amir GutfreundΠρωταγωνιστούν: Adir Miller, Maya Dagan, Tuval ShafirΣτη διάρκεια του καλοκαιριού του 1968 ο έφηβος Άρικ πιάνει δουλειά στο πλευρό ενός μυστηριώδους προξενητή, επιζήσαντα του Ολοκαυτώματος, που διατηρεί ένα μικρό γραφείο σε κακόφημη συνοικία. Μέσα σε αυτόν τον αλλόκοτο για τον Άρικ περίγυρο, ο προξενητής θα τον μυήσει σε έναν καινούργιο κόσμο.Αργυρή Πλακέτα, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σικάγου 2011.Βραβείο Κοινού, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Μπρυζ 2011Συνδιοργάνωση με την Κινηματογραφική Λέσχη ΚατερίνηςΕλεύθερη Είσοδος
ΤΕΤΑΡΤΗ 7.8Κάστρο Πλαταμώνα – Περίβολος Πύργου (εντός Κάστρου)Ομάδα Σημείο μηδέν – Αντιγόνη του ΣοφοκλήΣκηνοθεσία: Σάββας ΣτρούμποςΗ Ομάδα Σημείο Μηδέν δραστηριοποιείται από το 2008 ως ερευνητική ομάδα πάνω στην τέχνη του ηθοποιού. Κάθε περίοδος προβών και έρευνας διαρκεί 7-9 μήνες. Στην Ομάδα Σημείο Μηδέν λειτουργεί σταθερός πυρήνας ηθοποιών ο οποίος κατά περιόδους ανανεώνεται.«Βλέπουμε την «Αντιγόνη» ως Τραγωδία για τη Διεκδίκηση της Ζωής. Η ακατάβλητη επιθυμία της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδερφό της παρά τις διαταγές του Κρέοντα, δεν τη συνδέει μονάχα με τον κόσμο των νεκρών. Σκοπός της είναι η δημιουργία νέων προϋποθέσεων για την επανεκκίνηση της Ζωής στην πόλη μετά τον πόλεμο».Παίζουν οι ηθοποιοί: Έβελυν Ασουάντ, Έλλη Ιγγλίζ, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρόζη Μονάκη, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Γιάννης Γιαραμαζίδης, Παύλος ΙορδανόπουλοςΓενική είσοδος: 10€

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.8ΔΙΟΝ – Αγιονέρι Αρχαιολογικού ΠάρκουΑρχαιολογικές Ομιλίες«Οι ιστορίες των γλυπτών του Παρθενώνα». Δημήτρης Παντερμαλής –  πρόεδρος Μουσείου Ακρόπολης. «Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα» Ζανέτ Μπαττίνου  Δ/ντρια Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδας (σημαία Ισραήλ)Μουσικό πρόγραμμα με την CAMERATA ACADEMICA KATERINIΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: ΜΙΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ AΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ Παράρτημα  ΚατερίνηςΕίσοδος Ελεύθερη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.8ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Πάρκο«Ο Ταρτούφος» του Μολιέρου – Θέατρο ΜΩΟ «Ταρτούφος», η πιο πολυπαιγμένη κωμωδία του Μολιέρου, έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων, μελετών και αμφισβητήσεων. Καταπιάνεται με τα μεγάλα ελαττώματα των ανθρώπων, τα οποία αντικατοπτρίζονται στο πρόσωπο του βασικού θεατρικού ήρωα. Ο Ταρτούφος είναι ένας αρρωστημένος υποκριτής, που δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη των άλλων προς το συμφέρον του και να τους εξαπατήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Κάποια στιγμή όμως, η υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του τον προδίδει και η μάσκα της υποκρισίας πέφτει.Σκηνοθεσία: Κοσμάς ΧατζηιωαννίδηςΣκηνικά / Κοστούμια: Καλλιόπη ΓιαμούζηΜουσική επιμέλεια: Κοσμάς ΧατζηιωαννίδηςΠαίζουν: Κώστας Μυστακίδης, Τίνα Ιωαννίδου, Καλλιόπη Γιαμούζη, Κώστας Σταυριανίδης, Αλέξανδρος Δαλαμήτρας, Βαρβάρα Δαβιτίδου, Σίσσυ Μακρίδου, Γιάννης Γαλάνης, Τάσος Αετόπουλος, Δημήτρης Πουρσανίδης, Ειρήνη ΠαπαδοπούλουΤιμή εισιτηρίου: κανονικό 8€ / Φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων: 5€Διάρκεια: 90΄

ΣΑΒΒΑΤΟ 10.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο                                                                                        Παράσταση παιδικού θεάτρου – Κάρμεν Ρουγγέρη«Το Βαλς με τα παραμύθια »Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της, έχουν σκοπό αυτή την φορά να γνωρίσουν στα παιδιά τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον ΓΙΟΧΑΝ ΣΤΡΑΟΥΣ και την υπέροχη μουσική του. Θα μας ρωτήσετε: Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη : «Η μουσική του είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ντύσει όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».Κείμενο – Σκηνοθεσία : Κάρμεν ΡουγγέρηΣκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα ΚουλουμπήΚίνηση – χορογραφίες – φωτισμοί: Πέτρος ΓάλλιαςΜουσική επεξεργασία – Videoart: Αντώνης ΔελαπόρταςΣτίχοι: Ανδρέας ΚουλουμπήςΔιδασκαλία τραγουδιών: Λαρίσα ΕρεμέγιεβαΒοηθός ενδυματολόγου: Έρρικα ΑλαμάνουΓραμματειακή υποστήριξη: Ελένη ΚαρτάσηΓενική είσοδος: 10€ (παιδιά από 2 ετών και άνω πληρώνουν)

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 .8ΑΡΧΑΙΑ ΠΥΔΝΑ5ο Φεστιβάλ Πολιτισμού και  Παράδοσης ” Πύδνεια 2019”Συναυλία με τον  Γεράσιμο  ΑνδρεάτοΟ Γεράσιμος Ανδρεάτος εδώ και αρκετά χρόνια, δίνει το δικό του μουσικό στίγμα που το χαρακτηρίζει η συνέπεια και ο σεβασμός στο κοινό του. Μέσα από  σημαντικές συνεργασίες και επιλεγμένες εμφανίσεις, ο αγαπημένος ερμηνευτής με την γνήσια λαϊκή φωνή υπηρετεί πιστά αυτό που αγαπά περισσότερο… το Λαϊκό Τραγούδι . Μαζί του κι ο νέος Μυτιληνιός τραγουδοποιός Μάκης Ψαραδέλλης, γνωστός από τη δισκογραφική του δουλειά «Στου Χρόνου το Σεντούκι» στην οποία συμμετείχαν πολύ γνωστοί ερμηνευτές μεταξύ των οποίων κι ο Γεράσιμος Ανδρεάτος «Ξένοι Τόποι», Γιώργος Νταλάρας «Ένα Παράξενο Φύλλο» κ.α.Διοργάνωση: Φιλανθρωπικός – Πολιτιστικός -Λαογραφικός Σύλλογος Μακρυγιάλου ” Η Στέγη της Αγάπης”Τιμές Εισιτηρίων: προπώλησης 8 € , τιμή εισόδου 10 €

ΚΥΡΙΑΚΗ 11.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο                                                                         Λωξάνδρα της Μαρίας Ιορδανίδου (διασκευή Άκης Δήμου)Η θρυλική κοκόνα από την ΠόληΤέλη 19ου αιώνα-αρχές 20ου. Μια μεσοαστική ελληνική οικογένεια της Κωνσταντινούπολης ζει τις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της καθημερινότητάς, με φόντο τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Στον πυρήνα της, η κοκόνα Λωξάντρα. Μια λαϊκή γυναίκα που έχει αγάπη για τη ζωή και τους γύρω της. Πανέξυπνη, στοργική, αλλά και χαρισματική μαγείρισσα. Σημειώστε ένα από τα μυστικά της: «Τη σαρδέλα καλά να τη λαδώσεις πρέπει και μετά πάνω σε κληματόφυλλα να την ψήσεις-όλα εγώ θα σε τα λέω;». Στην παράσταση θ’ αποκαλύψει περισσότερα!Σκηνοθεσία: Σωτήρης ΧατζάκηςΠρωταγωνιστούν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα ΠαπάΤιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΕΑ,και παιδικό από 6 έως 12 ετών)

ΔΕΥΤΕΡΑ 12.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατροΣυναυλίαΟρχήστρα Βασίλης ΤσιτσάνηςΔήμητρα Γαλάνη – Νατάσα ΜποφίλιουΤιμές εισιτηρίων: Προπώληση 15€ , είσοδος Θεάτρου 17€ , φοιτητικά/ανέργων/πολύτεκνων (με επίδειξη κάρτας) 12 €, παιδικό – από 8 ετών και άνω 12€

ΤΡΙΤΗ 13.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο  Θέατρο                                                                                               Δον Ζουάν του ΜολιέρουΣκηνοθεσία: Θέμης ΜουμουλίδηςΠρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Ιωάννα Παππά, Μάκης ΠαπαδημητρίουΣτον Δον Ζουάν, ο Μολιέρος πραγματεύεται έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους μύθους, δίνοντας την ισχυρότερη λογοτεχνική ενσάρκωση του θρυλικού ήρωα και ένα από τα πιο γοητευτικά όσο και αινιγματικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Συνθέτει το απόλυτα σαγηνευτικό αλλά και επίφοβο πορτρέτο ενός προβοκάτορα, που υπονομεύει θεσμούς, κανόνες και αξίες και παραβιάζει κοινωνικά ταμπού, προκαλώντας τη συντηρητική κοινωνία κάθε εποχής. Προκλητικό μείγμα κοινωνικής σάτιρας και μεταφυσικής ανησυχίας, το έργο που υπήρξε αντικείμενο σκανδάλου και λογοκρισίας από την πρώτη κιόλας παρουσίασή του και πολεμήθηκε στην εποχή του όσο κανένα, διατηρεί μέχρι σήμερα το σφρίγος και την ανατρεπτική του δύναμη.Τιμές εισιτηρίων: 18€ κανονικό (προπώληση 15€),  14€ μειωμένο (φοιτητικό, ανέργων ΑμεΑ, άνω των 65 ετών)

ΠΕΜΠΤΗ 15.8Αρχαία ΠΥΔΝΑΑυγουστιάτικη φεγγαράδαΣυναυλία με την Εστία Πιερίδων ΜουσώνΣτο ομορφότερο «μπαλκόνι» του Θερμαϊκού και με φόντο την ολόγιομη πανσέληνο του Αυγούστου συνδιαλέγονται δύο αρχέγονες πηγές έκφρασης: Λόγος και Μουσική. Μια πλειάδα σύγχρονων μουσικών-τραγουδοποιών (Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Λάγιος, Λοΐζος, Χατζηνάσιος, Ξαρχάκος, Ανδριόπουλος, Λεοντής) συναντά και συνδιαλέγεται με Ποιητές και στιχουργούς (Σολωμός, Ελύτης, Σεφέρης, Ρίτσος, Γκάτσος, Καμπανέλλης, Ελευθερίου) δημιουργώντας αυτό που σήμερα ονομάζουμε «έντεχνο» ελληνικό τραγούδι.Διεύθυνση: Ευθύμης ΜαυρίδηςΧορωδία Εταιρείας Πιερικών Μελετών: «Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης»Χορωδία Κολινδρινών Κατερίνης (διεύθυνση-διδασκαλία Πάτροκλος Παπαγιάννης)Ελεύθερη είσοδος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.8ΔΙΟΝ Αρχαιολογικό ΠάρκοΔΙΟΝ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙμε την  ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ και ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥΔιεύθυνση: Νίκος ΠατρήςΣυνδιοργάνωση  Υπουργείο Πολιτισμού – Εφορία Αρχαιοτήτων ΠιερίαςΕίσοδος ελεύθερη

ΣΑΒΒΑΤΟ 17.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο                                                                                       Όνειρο θερινής νυκτός του ΣαίξπηρΤο «Όνειρο Θερινής Νυκτός» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό που υμνεί την φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα, η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.Μετάφραση: Γιώργος ΜπλάναςΣκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης ΔούνιαςΜουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Παίζουν:Αιμίλιος ΧειλάκηςΒλαδίμηρος ΚυριακίδηςΑθηνά ΜαξίμουΜιχάλης ΣαράντηςΑλέξανδρος ΒάρθηςΤιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών).

ΚΥΡΙΑΚΗ 18.8ΚΑΣΤΡΟ Πλαταμώνα«Σε απευθείας σύνδεση»Άλκηστις ΠρωτοψάλτηΗ Άλκηστις Πρωτοψάλτη, μετά από έναν δυνατό καλλιτεχνικό χειμώνα στη μουσική σκηνή του Gazarte -με τρεις συνεχόμενες παρατάσεις και διθυραμβικές κριτικές- θα ταξιδέψει το καλοκαίρι σε πόλεις της Ελλάδας συνεχίζοντας τη μεγάλη επιτυχία! «Σε απευθείας σύνδεση» με το κοινό της, η διαχρονική ερμηνεύτρια μαζί με  πέντε ταλαντούχους σολίστες μουσικούς, θα μοιραστεί μαζί μας μία από τις πιο επιτυχημένες φετινές  παραστάσεις!Προπώληση : 13ευρώΓενική είσοδος : 15 ευρώ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18, ΔΕΥΤΕΡΑ 19, ΤΡΙΤΗ 20.8ΛΕΙΒΗΘΡΑ – Αρχαιολογικό ΠάρκοΘέατρο ΠΗΓΑΣΟΣΜήδεια – ένα όνομα που κανείς δεν δίνει στο παιδί τουΑιώνες τώρα συνεχίζει να ακούγεται σαν αποτρεπτικό παράδειγμα, ή για να περιγράψει κάτι ανοίκειο, παράλογο, ανήκουστο, τρομακτικό. Και μόνο στο άκουσμα του ονόματος ΜΗΔΕΙΑ, όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος του τρόμου που κουβαλά. Τι οδήγησε όμως τη Μήδεια στο φρικτότερο όλων των εγκλημάτων; Το πάθος; Η ζήλεια; Η εκδίκηση; Ο έρωτας; Η καταγωγή της; Η θρησκεία της; Η τρέλα της; Η εγκατάλειψη; Το αδιέξοδο; Η μοναξιά; Και τι μπορεί να σημαίνει για τον σημερινό άνθρωπο ο μύθος της Μήδειας, το όνομα Μήδεια;
Σκηνοθεσία:Χάρης ΑμανατίδηςΣκηνικά/Κοστούμια: Ελισάβετ ΧαΐλατζίδουΜουσική : Νατάσα ΙωαννίδουΒοηθός σκηνοθέτη: Σοφία ΑγαθαγγελίδουΦωτισμοί: Κώστας ΠαπουτσίδηςΧειρισμός φώτων & ήχου: Κώστας ΠαπαδόπουλοςΜακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου
ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ : Δανάη Αμανατίδου, Αγαθή Τζάρτζα, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Χάρης Αμανατίδης, Διονύσης Ζαρώτης, Νατάσα Ιωαννίδου, Όλγα ΠαπανάκουΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 8 € Εκπτωτικό: 5 € : (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων) Παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν.

ΤΡΙΤΗ 20.8(σημαία Ισραήλ)  ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Θέατρο Πάρκου                                                                   Προβολή ταινίας Ισραηλινού ΚινηματογράφουΟ Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού – The Human Resources Manager, שליחותו שלהממונה על משאבי אנושΔραματική κομεντί, 2010, 103’Σκηνοθεσία: Eran RiklisΒασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του A. B. YehoshuaΠροσαρμογή σεναρίου: Noah StollmanΠρωταγωνιστούν: Mark Ivanir , Noah Silver , Reymond AmsalemΜε σκοπό να προστατεύσει την εικόνα της εταιρείας του, ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού μιας αλυσίδας φούρνων ταξιδεύει απρόθυμα στην Ανατολική Ευρώπη για να παραδώσει στην οικογένειά της τη σωρό μιας υπαλλήλου, που είχε μεταναστεύσει πρόσφατα στο Ισραήλ.Διακρίσεις: 5 Βραβεία OphirΥποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2011Ελεύθερη είσοδος

ΤΕΤΑΡΤΗ 21.8ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ –  Μουσειακή Αποθήκη                                                                                           Οι Αρχαιολόγοι μιλούν για την Β. Πιερία  Θέμα. Σφενδονήσεις στη Μεθώνη 354 π.ΧΟμιλητές Νίκη Οικονομάκη ΕΔΙΠ ΑΠΘ και Άγγελος Μπούφαλης  υποψ. Διδ. ΑΠΘ  Μουσική συμμετοχή:  Φιλαρμονική ορχήστρα Μακρυγιάλου και χορωδία  Μεθώνης Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Μουσική Δ/νση Μαρία Τσομίδου, Γιάννης Κούκας.Ελεύθερη είσοδος

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο θέατρο                                                                            ΔΗΠΕΘΕ ΠΑΤΡΑΣ Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου                                                                                                                     Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συμμετέχει φέτος στο Φεστιβάλ Επιδαύρου με τον «ΠρομηθέαΔεσμώτη» του Αισχύλου. «Ίσως το πιο φωτισμένο κείμενο όλων των εποχών», όπως σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Σταύρος Τσακίρης, ο οποίος έχει αναλάβει τη σκηνοθεσία. Ο Σταύρος Τσακίρης είδε στο πρόσωπο και την ερμηνευτική δεινότητα της KathrynHunter (Κάθρυν Χάντερ) τον ιδανικό Προμηθέα και η διεθνούς φήμης ελληνικής καταγωγής ηθοποιός αποδέχτηκε με θέρμη την πρόσκλησή του να ενσαρκώσει τον ομώνυμο ρόλο. Η βραβευμένη με Olivier Award, ως καλύτερη ηθοποιός, Κάθρυν Χάντερ θα βρεθεί για πρώτη φορά στην Επίδαυρο, στις 9 και 10 Αυγούστου ερμηνεύοντας αυτό τον εμβληματικό χαρακτήρα, και μάλιστα στα ελληνικά.Μετάφραση: ΔημήτρηςΔημητριάδηςΣκηνοθεσία: Σταύρος ΤσακίρηςΣκηνικά: Κώστας ΒαρώτσοςΚοστούμια: Γιάννη ΜετζικώφΠρωταγωνιστούν: Κάθρυν Χάντερ, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γενατάς, και άλλοι.Τιμές εισιτηρίων: 20€ κανονικό και 15€ μειωμένο (φοιτητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΕΑ και παιδικό από 6 έως 12 ετών).

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 και ΚΥΡΙΑΚΗ 25.8ΔΙΟΝ – Αρχαίο Θέατρο     «Λόγου και Τέχνης παίδευσις»Διήμερο δράσεων αγωγής στις τέχνες
Εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήρα το Φεστιβάλ Ολύμπου οργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά, διήμερο δράσεων αγωγής στις τέχνες, οι οποίες περιλαμβάνουν βιωματικό εργαστήριο και θεατρική παράσταση. Οι δράσεις οργανώνονται από το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, στο οποίο συμμετέχουν έφηβες και έφηβοι από την Κατερίνη και τη Βροντού Πιερίας.Δράσεις διημέρουΣάββατο 24 Αυγούστου 2019, ώρες 10.00-13.00. Δημοτικό Σχολείο Βροντούς.«Βιωματικό εργαστήριο». Στόχος του εργαστηρίου είναι η άσκηση των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήρια σε εξειδικευμένες πολυτροπικές και κιναισθητικές τεχνικές.Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ώρα 21.00. Αρχαίο Θέατρο Δίου.«Γυναίκες γεννηθήκαμε…». Θεατρική παράσταση Σύνθεση παλαιότερων και σύγχρονων θεατρικών κειμένων με αφηγηματικό νήμα τη γυναίκα. Μυθικές και ιστορικές μορφές γυναικών, όπως η Καλυψώ, η Ελένη, η Μαρί Κιουρί, η Λυσιστράτη κ.ά. αναπαριστώνται, ως αρχετυπικά σύμβολα των διαχρονικών και των συγχρονικών  ρόλων της γυναίκας.Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νικόλαος Γραίκος, Δρ Ιστορίας της Τέχνης

ΠΕΜΠΤΗ 29.8ΚΑΤΕΡΙΝΗ – Δημοτικό Θέατρο Πάρκου                                                           Παιδική σκηνή Φώτη Σπύρου«Οδυσσεβάχ» τηςΞένιας Καλογεροπούλου          Μουσική: Διονύσης ΣαββόπουλοςΣκηνοθεσία: Φώτης ΣπύροςΧορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας ΜπαγεώργοςΣκηνικά: Σπύρος Στάηςbody music: Simone MongelliΤιμές εισιτηρίων: Προπώληση 8€, Κανονικό: 10 €, Μειωμένο (ανέργων/φοιτητικό/πολυτέκνων/ΑΜΕΑ συνοδοί): 8 € Τα παιδιά πληρώνουν από 2 ετών και άνω.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ – ΕΚΘΕΣΕΙΣΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ15 ΙΟΥΛΙΟΥ – 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ: ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 | ΩΡΑ: 20:00ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣΕίσοδος ελεύθερη
ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΑΝΑΞΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΑΤΣΙΔΗΣ | ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΖωγραφικά έργα μεγάλων διαστάσεων της καλλιτεχνικής διαδρομής του ζωγράφου Χαράλαμπου Κατσατσίδη των τελευταίων είκοσι χρόνων που παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Σύγχρονη δυναμική ζωγραφική εμπνευσμένη από τις ιστορίες του Βακχείου Διονύσου και του Πλατωνικού σπηλαίου. Μια Ελληνική Ευρωπαϊκή πρόταση για την αρχαιότητα και την σημερινή δημιουργική αίσθηση ζωής.Επιμέλεια: Θόδωρος Δασκαλάκης 
TEHOM – ΑΒΥΣΣΟΣRENÉE REVAH | INSTALLATION – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΟι εικόνες, οι οποίες συνθέτουν την έκθεση φωτογραφίας Tehom μοιάζουν με αλληγορία, που γεννιέται στον απέραντο εσωτερικό βυθό του ανθρώπου. Αναδύουν την αναγκαιότητα της κάθαρσης και της συγχώρεσης. Είναι αφιερωμένη στην μνήμη του παππού μου Αλβέρτου Ρεβάχ και των συγγενών που θανατώθηκαν στο στρατόπεδο Μπιρκενάου. Είναι αφιερωμένη στον αγώνα για ζωή.Δημήτρης Μπάκας | Σύνθεση ΗχοτοπίουΕστιάζοντας στην ιστορική μνήμη και τον επαναπροσδιορισμό της ταυτότητας, ο συνθέτης χρησιμοποιεί ηχητικές καταγραφές που τις ερμηνεύει ως είδος ‘ηχητικών ανασκαφών’ και συντάσσει ένα αφαιρετικό αφήγημα της δημιουργίας σύμπαντος, γης και ανθρώπου.  
THE GREEK ICONΑΝΔΡΕΑΣ ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ | ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣΟ Ανδρέας Ζαχαράτος στρέφει τον φακό του στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας επιχειρώντας να σκιαγραφήσει τη σύγχρονη και συνάμα διαχρονική προσωπογραφία της χώρας του, με επίκεντρο πάντα τον Άνθρωπο. Το THE GREEK ICON μας ταξιδεύει ενεργοποιώντας την κρίση, το συναίσθημα και την υπενθύμιση πως όσα παρατηρούμε, συμβαίνουν, συνέβησαν, πολλοί από μας τα έχουν ζήσει, τα έχουν απαντήσει και συνεπώς αναγνωρίζουν τον τοπικό και εθνικό μας εαυτό.Επιμέλεια: Τζένη Λυκουρέζου. 

Εικαστική έκθεση του ΑΣΤΕΡΗ ΓΚΕΚΑ15 ΙΟΥΛΙΟΥ – 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥΚέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου
ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑΟ Γιαννιώτης ελληνοεβραίος ποιητής ΓΙΟΣΕΦ ΕΛΙΓΙΑ (1901-1931) αγάπησε την πατρίδα του τα Γιάννενα, αγάπησε την εβραιοπούλα ΡΕΒΕΚΚΑ, αγάπησε τους αδυνάμους. Ήταν ο πατριώτης, ο ευαίσθητος ερωτικός ποιητής μα και βαθυστόχαστος αγνός επαναστάτης.Εικόνες της ποίησής του με αναφορές στα Γιάννενα ,στον έρωτα με τη μελλούμενη ΡΕΒΕΚΚΑ, στον πόνο και τον αγώνα των αδυνάμων. Εργαλεία, επιτοίχια, κατασκευές, σελιδοδείκτες κ.ά.
ΠΑΛΙΜΨΗΣΤΑ – στην είσοδο του Αρχαιολογικό Πάρκο Δίου
Στους πολυχρησιμοποιημένους παπύρους έγραφαν, τους έξυναν, τους έσβηναν, για να τους ξανά χρησιμοποιήσουν. Στα δικά μου Παλίμψηστα της ιστορικής μνήμης βρήκα κομμάτια άσβηστα, ερμήνευσα μερικά, κράτησα εκείνα που νομίζω μας είναι αναγκαία και με την σειρά μου χάραξα ανεξίτηλα πλέον, προτάσεις για το αίσιο μέλλον του τόπου μου. 

Share this post