email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς: Διοργανώνει πεζοπορία στον Όλυμπο την Κυριακή 19 Νοεμβρίου

διαφήμιση


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023, για πεζοπορία στον Όλυμπο στις παρακάτω δύο διαδρομές:
1η διαδρομή : Άγιοι Απόστολοι (380μ. ) – Μπηστηριές ( 550μ. ) -Παπά Αλώνι ( 1.010μ.) – Σπηλιές του Άδη ( 1.005μ.).
2η διαδρομή : Άγιοι Απόστολοι (380μ. ) – Μπηστηριές( 550μ. ) – Διασταύρωση για Μπουγάζι ( 710μ ) .
Και οι δυο διαδρομές κινούνται κατά μήκος του ρέματος της Αγίας Τριάδας ( Ρέμα Παπά), στην ανήλια πλευρά του, σε όμορφο σκιερό μονοπάτι με ήπιες κλείσεις…
Θα περπατήσουμε σε παλιά μονοπάτια τα οποία άλλοτε εξυπηρετούσαν τους κτηνοτρόφους, τους υλοτόμους τους κατρατζήδες, τους παγοποιούς τους κυνηγούς, τους κλέφτες… και σήμερα εμάς τους πεζοπόρους …
1η διαδρομή : Άγιοι Απόστολοι (380μ. ) – Μπηστηριές ( 550μ. ) -Παπά Αλώνι ( 1.010μ.) – Σπηλιές του Άδη ( 1.005μ.)
Συνολικό μήκος διαδρομής : 12 χλμ
Συνολικές ώρες πεζοπορίας: 5
Υψομετρική διαφορά: 630 μ.
Βαθμός δυσκολίας: 2 ( σε κλίμακα 1-5 )
2η διαδρομή : Άγιοι Απόστολοι (380μ. ) – Μπηστηριές( 550μ. ) – Διασταύρωση για Μπουγάζι ( 710μ )
Συνολικό μήκος διαδρομής : 8 χλμ
Συνολικές ώρες πεζοπορίας: 4
Υψομετρική διαφορά: 330 μ.
Βαθμός δυσκολίας: 1 ( σε κλίμακα 1-5 )
Αναχώρηση: Αφετηρία και ώρα αναχώρησης :
τα γραφεία του συλλόγου μας στους Αγ. Απόστολους Βροντούς, με ώρα αναχώρησης 08.30 πμ. Φροντίστε να είστε εκεί τουλάχιστον 10 λεπτά νωρίτερα, ώστε να ξεκινήσουμε έγκαιρα.
Οι ώρες πορείας υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες και την ομοιογένεια της ορειβατικής ομάδας. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Αρχηγοί ανάβασης : Δ. Σ.
Πληροφορίες : 699 451 2524.
Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης, παρακαλούμε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στον έφορο ορειβασίας του συλλόγου, Χαραλαμπίδη Αλκιβιάδη στο τηλέφωνο 699 451 2524, μέχρι το Σάββατο το απόγευμα.
Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή :
Το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ.
Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς, η ετήσια συνδρομή για το τελευταίο δίμηνο του 2023 είναι 20 ευρώ και καλύπτει
Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2023 και όλο το έτος 2024… (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο).
Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε !!!
Εξοπλισμός : Σακίδιο ημέρας, Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο, δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ατομικό φαρμακείο , Παγούρι 1,5 λίτρου , Μπατόν , καπέλο – χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια), και φωτογραφική μηχανή.
Υ.Γ Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας η λόγω καιρικών συνθηκών.
Οι αναβάσεις/πεζοπορίες οργανώνονται με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων και πάντα σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ορειβασίας.
Ιδιαιτέρως δίδεται έμφαση:
α. Στην ατομική ευθύνη.
Ο καθένας που συμμετέχει θα πρέπει να γνωρίζει ότι η δραστηριότητά του αυτή γίνεται σε περιβάλλοντα άγνωστα, όπου πολλές φορές οι συνθήκες είναι δύσκολες και η δυνατότητα εξωτερικής βοήθειας μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, γι αυτό με δική του ευθύνη αποφασίζει τη συμμετοχή του σε κάθε ανάβαση/πεζοπορία.
β. Στο ομαδικό πνεύμα.
Ακριβώς επειδή οι συνθήκες είναι δύσκολες απαιτείται συντροφικότητα και αλληλοβοήθεια από τα μέλη της ομάδας. Να είναι έτοιμα να συμβιβαστούν, ώστε να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους και τις ικανότητες όλης της ομάδας. Οι ενέργειες του καθενός δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τους γύρω του ούτε και το περιβάλλον.
Κατά τη διάρκεια της ανάβασης/πεζοπορίας όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες του αρχηγού, να είναι συνεργάσιμοι, η συμπεριφορά τους συντροφική και πολιτισμένη και να συμβάλουν στην ενότητα της ομάδας. Σε περίπτωση διαφωνιών ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να ματαιώσει την ανάβαση/πεζοπορία και άπαντες οι συμμετέχοντες πρέπει να συμμορφωθούν με την απόφασή του.
Εάν ο αρχηγός κρίνει πως κάποιοι παράγοντες, π.χ. οι καιρικές συνθήκες, δεν συντελούν στην ομαλή και ασφαλή ολοκλήρωση της ανάβασης/πεζοπορίας, μπορεί να ακυρώσει ολόκληρη την ανάβαση/πεζοπορία ή το υπόλοιπο της ανάβασης. Η απόφασή του γίνεται άμεσα δεκτή από όλους και δεν αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα