Ο Ορειβατικός Σύλλογος Βροντούς Ολύμπου, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στα γραφεία του συλλόγου στους Αγ. Αποστόλους Βροντούς, στις παρυφές του Ολύμπου, έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα του, παρουσία μελών και φίλων του. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου Γερολιόλιος Ευάγγελος, ο βουλευτής Μπαραλιάκος Φώντας, ο αντιδήμαρχος Καλαϊτζής Αθανάσιος, οι δημοτικοί σύμβολοι Κουρινιώτη Βασιλική, και Τσιμήτρη Μαρία, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ορειβατικών Συλλόγων Αγ.Σπυρίδωνα και Αιγινίου, της Διασωστική Ομάδας Πιερίας και Ποδηλατικής Από δρασης Πιερίας, μελή και φίλοι του συλλόγου.
Αρχικά την πίτα ευλόγησε ο πάτερ Σάββας, ευχόμενους στο σύλλογο καλή χρονιά και καλές αναβάσεις, στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου Γάκης Ιωάννης, ο όποιος αναφέρθηκε στο έργο και της δράσεις του συλλόγου.

Ειδικότερα
Ο σύλλογος μας, είναι ένας σύλλογος ενεργός με συνεχή θετική πορεία και με συνεχείς προσπάθειες, για βελτίωση των δραστηριοτήτων που δημιουργεί.
Τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος έχει κάνει ένα μεγάλο άλμα που τον έχει κάνει γνωστό σε όλη την Ελλάδα, και αυτό είναι η διοργάνωση με μεγάλη επιτυχία των αγώνων ορεινού τρεξίματος στην περιοχή μας, με τη επωνυμία North Olympus Trail Vrontou, αγώνες που το 2019 συγκέντρωσαν πλήθος αθλητών η περσινή τους παρουσία ξεπέρασε τους 500 αθλητές .Τα έσοδα του περσινού αγώνα, διατέθηκαν για τις ανάγκες της Μέριμνας του Παιδιού Κατερίνης ….
Η συντήρηση των μονοπατιών είναι μέσα στις δράσεις μας, και γι αυτό το λόγο κατασκευάσαμε 50 ξύλινες πινακίδες , με στόχο άλλες 200, που θα τοποθετηθούν κατά μήκος των μονοπατιών και σε συνδυασμό, με την κατασκευή 5 μεγάλων ενημερωτικών πινακίδων στις αφετηρίες των μονοπατιών, συμβάλλοντας έτσι στην ενημέρωση και ασφάλεια των πεζοπόρων της περιοχής μας.
Συνολικά προχωρήσαμε στον καθαρισμό και συντήρηση των μονοπατιών από συνολικούς μήκους 35 χιλιομέτρων
Κατασκευάσαμε ξύλινες καρούτες στη θέση Κλεφτόβρυση, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο του Αγ. Σπυρίδωνα, προχωρήσαμε στη σήμανση της διαδρομής από Κλεφτοβρύση μέχρι το λημέρι του Γιαγκούλα και ταυτόχρονα τοποθετήσαμε μαρμάρινη πλάκα με το ιστορικό της περιοχής …
Στο πεζοπορικό κομμάτι , ο Σύλλογος πραγματοποίησε 47 πεζοπορίες στον Όλυμπο , στα Πιέρια όρη , στον Κίσαβο , στο Βέρμιο, στο Γράμμο και στο Καιμακτσαλαν
Επίσης, ο Σύλλογος μας συμμετείχε εθελοντικά σε αγώνες ορεινού τρεξίματος.
Ο Ορειβατικός μας Συλλογος ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου λειτουργεί εθελοντικά και στον τομέα της καθαριότητας.
Καθαρίσαμε από σκουπίδια τον δρόμο από Βροντού μέχρι εδώ στους Αγ. Αποστόλους και στην συνεχεία μέχρι την Αγ. Κόρη και την Αγ. Τριάδα , συγκεντρώνοντας περισσότερες από 800 σακούλες γίγας .Και στην συνέχεια μετά το πανηγύρι της Αγ. Τριάδας του Αγ. Πνεύματος, ξανακαθαρίσαμε την περιοχή, συγκεντρώνοντας περισσότερες από 100 σακούλες γίγας….
Επίσης, διοργανώσαμε την καθαρά Δευτέρα, Κούλουμα εδώ στους Αγ. Απόστολους προσφέροντας στους επισκέπτες παραδοσιακή φασολάδα , λαγάνες και σαρακοστιανά εδέσματα
Ο ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου, αναγνωρίζοντας την βοήθεια των μελών και φίλων του, σε όλες αυτές τις δράσεις που αναφέραμε , ευχαριστεί όλους εσάς που μας βοηθήσατε το 2019 να φέρουμε εις πέρας όλες τις παραπάνω δράσεις μας

Στην συνεχεία ακολούθησαν οι βραβεύσεις

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος βραβεύτηκαν σύλλογοι και άνθρωποι για την προσφορά τους.

Βραβεύτηκαν οι παρακάτω :

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας και
Η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας
για την πολύχρονη εθελοντικής και κοινωνικής της προσφορά

Βραβεύτηκαν η Χριστοφορίδου Δέσποινα
ο Παππάς Ευάγγελος
ο Παππάς Μιλτιάδης
για την προβολή του συλλόγου, μέσω της συμμετοχής τους σε αγώνες ορεινού τρεξίματος

Βραβεύτηκε η Σπανού Ευτυχία
ως πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Ελλάδας στο αγώνισμα της Αθλητικής Αναρρίχησης ( Κορασίδα Α΄) το 2019

Επίσης ,βραβευτήκαν για την πολύχρονή του προσφορά στο σύλλογο και στην επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα North Olympus Trail Vrontou οι παρακάτω:
Κακουλίδου Περσεφόνη
Τασίκα Αθανασία
Γκέκας Ευάγγελος
Καρτσαμπά Καλλιόπη
Βαλάντης Ζανέκας
Τσαυταρίδου Μαίρη
Τσαχουρίδης Γιώργος

Βραβεύτηκε ο Φούντας Κωνσταντίνος
για την πολύχρονη εθελοντική του προσφορά, την καθοριστική του συμβολή στην δημιουργία και συντήρηση του δικτύου μονοπατιών του Βορειοανατολικού Ολύμπου….

Βραβεύτηκαν οι Τσιολάκης Λάζαρος και την Πανίδου- Σπυριδοπούλου Αθηνά
ως ο μεγαλύτεροι ηλικιακά συμμετέχοντες στις πεζοπορίες του συλλόγου μας

Βραβεύτηκαν οι φωτογράφοι
Γραμματικόπουλος Γιάννης και Ποζύδου Σάρα
για την προβολή του συλλόγου, μέσω των φωτογραφιών τους .

Στην συνεχεία ο σύλλογος πρόσφερε σε όλους παραδοσιακή φασολάδα, εδώ θα ευχαριστήσουμε το μάγειρα και μέλος του ΔΣ Κων /νο Βάγια για την νοστιμότατη φασολάδα που ετοίμασε.

Η εκδήλωση τέλειωσε με την ετήσια γενική συνέλευση έτσι όπως προβλέπεται από το καταστατικό του συλλόγου.
Συγκεκριμένα αφορούσε τα παρακάτω θέματα:
Παρουσίαση οικονομικού απολογισμού και ισολογισμού χρήσης οικονομικού έτους 2019
Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής για την χρήση οικονομικού έτους 2019.
Ανάγνωση προγράμματος δράσης και προϋπολογισμού 2020
Συζήτηση για το πρόγραμμα δράσης και τον προϋπολογισμό 2020.
Έγκριση Προγράμματος Δράσης και Προϋπολογισμού 2020
Έγκριση ετήσια συνδρομής των μελών
Παρουσίαση και έγκριση Κανονισμού Αναβάσεων-Πεζοποριών Συλλόγου.
Ψηφοφορία για την απαλλαγή ή μη του Διοικητικού Συμβουλίου από κάθε διοικητική και διαχειριστική ευθύνη.
Τέλος, το ΔΣ ευχαριστεί τα μέλη, τους εθελοντές και τους χορηγούς για την άψογη συνεργασία τους και οικονομική στήριξη του συλλόγου και εύχεται σε όλους καλές και ασφαλείς αναβάσεις.