«Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς»; Θα το έχετε ακουστά, βέβαια, αυτό το παιχνίδι που παίζουν οι παπατζήδες. Παπατζήδες όμως δεν υπάρχουν μόνο μεταξύ πολιτών, υπάρχουν και μεταξύ αρχόντων. Και εάν θέλεις να «παίξεις» μαζί τους, θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου και τα αυτιά σου ανοιχτά, ώστε να μην πιαστείς κορόιδο, ώστε να μη σε ξεγελάσουν, ώστε να μη σε …«κλέψουν»!

Κάτι τέτοιο μας θυμίζει και η στάση κάποιων πολιτικών και αυτοδιοικητικών στην Πιερία. (Βεβαίως, για να μην παρεξηγούμαστε: Δεν είναι παπατζήδες όλοι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί. Κάποιοι όμως από αυτούς, φαίνεται ότι είναι. Εμείς, ασφαλώς, εδώ στον ΟΔΗΓΟ ΠΙΕΡΙΑΣ, συνεχίζουμε να το ψάχνουμε, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο να τους αποκαλύπτουμε). 

Αντιπεριφέρεια:

Δεν είναι στην αρμοδιότητά μας

η συντήρηση του κόμβου Λιτοχώρου!

Αναλυτικότερα, μετά από επικριτικό δημοσίευμα του «ΟΔΗΓΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ» για τα χάλια ως προς τον φωτισμό από τους πυλώνες τού κόμβου Λιτοχώρου αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβονται εκεί (επειδή υπάρχει περίπτωση να συμβεί ατύχημα που θα προκαλέσει υλικές ζημιές ή και θύματα), η Αντιπεριφέρεια Πιερίας (προφανώς με εντολή τής Αντιπεριφερειάρχη, Σοφίας Μαυρίδου) μας έστειλε απάντηση.

Πιο συγκεκριμένα, με ένα έγγραφο που μας έστειλε (Α.Π.: 453899 (1566) οικ – 26/8/2020), μας «απαντά» ότι «η συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο τού Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου ΔΕΝ ανήκει στις αρμοδιότητες συντήρησης του οδικού δικτύου τής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας». Το έγγραφο υπογράφει ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υ.Τ.Ε. Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ, Παναγιώτης Μαυρίδης, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. (Προφανώς, λοιπόν, η Σοφία Μαυρίδου έδωσε εντολή στον Παναγιώτη Μαυρίδη για τη σύνταξη του εν λόγω εγγράφου).

Δ.Δίου-Ολύμπου:

Δεν είναι στην αρμοδιότητά μας

η συντήρηση του κόμβου Λιτοχώρου!

Έτσι, στις 7/9/2020, με έγγραφό μας προς την Τεχνική Υπηρεσία τού Δ.Δίου-Ολύμπου, ζητάμε να μας πληροφορήσουν, γραπτώς, σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο τού Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου καθώς και της οδού από το Κέντρο Υγείας προς το Λιτόχωρο.

Στις 9/9/2020 ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του Δ.Δίου-Ολύμπου, Νίκος Μπονοβόλιας, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε., Μ Sc.) μας απαντά ότι «η αρμοδιότητα συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο τού Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου, καθώς και της οδού από το Κέντρο Υγείας προς το Λιτόχωρο, ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας»!

Επομένως, ο μεν Δήμος Δίου-Ολύμπου λέει ότι ο κόμβος τού Λιτοχώρου (αλλά και ο φωτισμός μέχρι το Λιτόχωρο) είναι στην αρμοδιότητα της Αντιπεριφέρειας ενώ η Αντιπεριφέρεια λέει ότι η συντήρηση του κόμβου Λιτοχώρου δεν είναι στην αρμοδιότητά της… Τελικά, κυρία Μαυρίδου, πέστε μας για να ξέρουμε: Ποιος «παίζει τον παπά»;

Σε περίπτωση ατυχήματος,

οι αρμόδιοι θα πάνε …«αδιάβαστοι»!

Ποια όμως είναι η αλήθεια; Πληροφορηθήκαμε λοιπόν, από έγκυρη πηγή, ότι την αρμοδιότητα συντήρησης του κόμβου στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου την έχει αναλάβει η Αντιπεριφέρεια Πιερίας. 

Ας ψαχτούν, λοιπόν, η κ. Μαυρίδου και ο κ. Μαυρίδης (Αναπληρωτής Προϊστάμενος Υ.Τ.Ε. Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ) και ας βρουν το έγγραφο αρμοδιότητας περί του κόμβου Λιτοχώρου. Διότι αν συμβεί κάποιο ατύχημα εκεί στον κόμβο, τότε η Εισαγγελία Κατερίνης και η Αστυνομία θα αναζητήσουν τον αίτιο. Και θα τον βρουν… Διότι κανείς δεν θα μπορεί να τους ξεγελάσει…

Αυτά τα «εγώ δεν είδα» και «δεν ξέρω» και «δεν είναι στην αρμοδιότητά μου», δεν περνάνε στα Δικαστήρια… Και βεβαίως, οι υπαίτιοι θα παραπεμφθούν σε δίκη και ασφαλώς θα τους αποδοθούν ευθύνες ποινικές, θα εισπράξουν φυλακίσεις… Και όποιοι είναι υπεύθυνοι, θα πάνε …αδιάβαστοι!

Γι’ αυτό, λέμε, κυρία Μαυρίδου. Εάν πράγματι ο κόμβος είναι στην αρμοδιότητά σας ως προς τη συντήρηση, πείτε και μια συγγνώμη. Εάν, πάλι, είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου ή οποιουδήποτε άλλου φορέα, να μας το πείτε καθαρά και ευθαρσώς.

Τελικά, κυρία Μαυρίδου, πέστε μας για να ξέρουμε: Ποιος «παίζει τον παπά»; Και ποια είναι η «παπαδιά»;