Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Μεγάλη επιτυχία είχε η συνάντηση διαμαρτυρίας κατά την ενδεχόμενη άφιξη και την εγκατάσταση μεταναστών στο ξενοδοχείο Arion που βρίσκεται στα σύνορα Μεθώνης – Μακρυγιάλου.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να γίνει μέσα στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Μεθώνης αλλά η προσέλευση ήταν τόσο μεγάλη που όλοι συγκεντρώθηκαν από έξω κατακλύζοντας κυριολεκτικά την κεντρική πλατεία Μακρυγιάλου.

Στην ομιλία του ο δικηγόρος Τάσος Γιακουμής, ο οποίος κατάγεται από την Μεθώνη, τόνισε αναμφισβήτητα πράγματα :

 • Είμαστε Έλληνες χωρίς πολιτικό χρώμα και παλεύουμε για το συμφέρον μας αλλά πρώτα από όλα για την ασφάλεια μας !
 • Μας αφορά όλους ! Χθες προσπάθησαν στην Μεθώνη, σήμερα προσπαθούν στον Μακρύγιαλο, αύριο θα είναι στο Αιγίνιο και πάει λέγοντας !
 • Οι δομές όσον αφορά την υγεία και την αστυνόμευση δεν είναι καν επαρκές για να καλύψουν τις ανάγκες των Δημοτών πόσο μάλλον για 200 επιπλέον μετανάστες !
 • Δεν είναι πρόσφυγες επειδή δεν έρχονται από εμπόλεμη ζώνη
 • Έχουν φύγει από μια χώρα με μια διαφορετική κουλτούρα και δεν θέλουν να προσαρμοστούν στην δική μας κουλτούρα αλλά αντιθέτως απαιτούν να προσαρμοστούμε εμείς στην δική τους
 • Παίρνουν τα ίδια επιδόματα με εμάς χωρίς να έχουν συμβάλει καθόλου στην συγκέντρωση των χρημάτων αυτών
 • Προχωρούν στην Ισλαμοποίηση της χώρας και της Ευρώπης γενικώς

Επίσης είπε 2 πάρα πολύ σημαντικά γεγονότα τα οποία ίσως οι πιο πολλοί από εμάς δεν γνωρίζουν :

 • Η διεθνή συνθήκη απαιτείται την προθυμία της κοινωνίας για την υποδοχή των μεταναστών
 • Προωθήθηκε πράξη νομοθετικού περιεχομένων την οποία πρέπει να εγκριθεί από την βουλή σε 40-50 μέρες και αν περάσει το Κράτος θα έχει το δικαίωμα να επιτάξει ακίνητα για την φιλοξενία προσφύγων / μεταναστών !

Τα βήματα μας για να προστατέψουμε την οικογένεια μας, τον τόπο μας και την κουλτούρα μας είναι απλά :

 • Δίνουμε το παρόν στο συλλαλητήριο την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 12:00 το μεσημέρι έξω από την αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Στέγη της Αγάπης στο Μακρύγιαλο ! Είναι υποχρέωση μας να είμαστε όλοι εκεί για να στείλουμε στην κυβέρνηση ένα ισχυρό ΌΧΙ !
 • Πιέζουμε τους βουλευτές μας, οι οποίοι δεν ήταν παρόν στον προηγούμενο αγώνα και δεν είναι ούτε σήμερα μαζί μας, να πάρουν θέση !Το κράτος έχει υποχρέωση να προστατεύσει τον Λαό του όχι να επιτάξει τα ακίνητα του !

Κατά την γνώμη μου, σε μια τουριστική περιοχή, όπου το ποσοστό εγκληματικότητας αγγίζει το μηδέν, είναι αδιανόητο να επιτρέψουμε να έρθουν μετανάστες ξέροντας ότι με την παρουσία τους οι συνθήκες διαβίωσης μας θα αλλάξουν ριζικά αλλά επίσης θα πλήττονται όλες οι επιχειρήσεις οι οποίες δίνουν ζωή στον τόπο και παλεύουν τόσα χρόνια για να επιβιώσουν ώστε έτσι να μην ερημώσει η περιοχή !

Στην συνάντηση διαμαρτυρίας παρευρέθηκαν ο Α. Μανώλας, Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού, ο πρώην Δήμαρχος Ε. Λαγδάρης, ο Λ. Προβατίδης, Αντιδήμαρχος, ο Χ. Πορφυρίδης, ο Ν. Μεταλλίδης, ο Π. Καζά και ο Ι. Μεληδώνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Π. Αναστασιάδης, ο Θ. Γαβριηλίδης, ο Π. Παπαδόπουλος και ο Γ. Θεοδωρίδης, Πρόεδροι Μακρυγιάλου, Μεθώνης και Νέας Αγαθούπολης και Σφενδάμης αντίστοιχα, ο Αντώνης Μπούμπουρας, πρώην Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης και Πρόεδροι διάφορων Συλλόγων της περιοχής.

Δέδε Ιζαμπέλ

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της συγκέντρωσης :