Γιώργος Τσιαλός: «Η Ενημερωτική Εκδήλωση για το πρόγραμμα Biowaste αγκαλιάστηκε από τους δημότες»

Για το πιλοτικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BIOWASTE που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος, και παρουσιάστηκε στους Δημότες Σβορώνου, Ανδρομάχης και Προσήλιου, την Δευτέρα 22 Ιουνίου, μίλησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Γιώργος Τσιαλός, στην εκπομπή «Εδώ, μιλάς εσύ» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, με τους Χριστίνα Σιδηροπούλου, Χάρη Εγγονίδη και Νάνσυ Μπαμπίχα.

«Οι δημότες αγκάλιασαν την εκδήλωση και δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Ο κόσμος είναι έτοιμος να εντάξει την καινοτομία στη ζωή του. Η ενημέρωση ήταν ένα πείραμα που απέδωσε. Το πρόγραμμα το ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση και εμείς το συνεχίσαμε με εντατική προσπάθεια ξεπερνώντας πολλά γραφειοκρατικά θέματα. Για εμένα το ουσιώδες είναι ότι η ενημερωτική εκδήλωση ήταν μια άσκηση δημοκρατίας και συμμετοχής, μια άσκηση επαναφοράς κι επαναπροσδιορισμού της σχέσης του Δήμου με τους πολίτες. Είμαστε μαζί σε όλη αυτή την προσπάθεια και ο κόσμος μάς δείχνει ότι επιθυμεί αυτή τη συμμετοχικότητα», ανάφερε ο κ. Τσιαλός.

Στόχος του έργου BIOWASTE είναι η ευθυγράμμιση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διαχείριση αποβλήτων και συγκεκριμένα η εγκατάσταση ενός συστήματος διαχωρισμού στην Πηγή (δηλαδή κατά την παραγωγή) των οργανικών βιοαποδομήσιμων αποβλήτων (αποβλήτων κουζίνας και κήπων – πάρκων), με την επιτόπια επεξεργασία τους να διαδραματίζει σημαντικό και βασικό ρόλο. Έχουν εγκατασταθεί δύο κομποστοποιητές, ο ένας στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και ο δεύτερος πλησίον του Γηροκομείου της Μητρόπολης, στο Προσήλιο.

Σημειώνεται ότι η συνέντευξη δόθηκε την Τρίτη 23 Ιουνίου.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης του Γιώργου Τσιαλού.