email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται το Med Pearls project και τη δυναμική του ήπιου – βιώσιμου- τουρισμού (slow tourism)

διαφήμιση

Ο Δήμος Κατερίνης υποδέχεται το Med Pearls project

Την εκδήλωση ενημέρωσης των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων από τα τέσσερα τουριστικά γραφεία / DMCs, που έχουν επιλεγεί μετά από διαγωνιστική διαδικασία από το διασυνοριακό πρόγραμμα «Med Pearls» για τη δημιουργία τουριστικών πακέτων  ήπιου τουρισμού (slow tourism) στις πιλοτικές περιοχές του Ολύμπου – Πιερίας και της Ημαθίας, φιλοξένησε ο Δήμος Κατερίνης, στο Πνευματικό του Κέντρο. Διαχειριστική αρχή στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Τουρισμού Interreg ‘Med-Pearls’ ENI CBCMED είναι ο μητροπολιτικός Δήμος Θεσσαλονίκης / Τμήμα Τουρισμού και η αρμόδια αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη. 

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη σε περιοχές και επιχειρήσεις και των τριών δήμων της Πιερίας. Συνομίλησαν με ντόπιους φορείς και επαγγελματίες, συγκέντρωσαν πληροφορίες και υλικό το οποίο θα επεξεργαστούν για την κατάρτιση των τουριστικών προγραμμάτων ήπιου τουρισμού. Τα τουριστικά αυτά προγράμματα ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες και αυστηρές απαιτήσεις βιώσιμου τουρισμού που θέτει το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και αφού κοστολογηθούν και εμπλουτιστούν με τεχνολογικές εφαρμογές θα προωθηθούν μέσω της παγκόσμιας τουριστικής πλατφόρμας «Breathing Land».

Στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης στον Δήμο Κατερίνης  παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Med Pearls», οι αρχές του Slow Tourism, το προφίλ των 4 τουριστικών γραφείων/ DMCs και το περίγραμμα των τουριστικών εμπειριών που πρόκειται να δημιουργηθούν.  Στο τέλος των παρουσιάσεων δόθηκε χρόνος για κατ’ ιδίαν συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των τουριστικών γραφείων/DMCs και των τοπικών επιχειρηματιών, από τις οποίες προέκυψαν ιδιαίτερα γόνιμες συζητήσεις και τέθηκαν τα θεμέλια για μελλοντικές συνέργειες.

Slowtourismdimos Katerinis 1
Ο Δήμος Κατερίνης Υποδέχεται Το Med Pearls Project Και Τη Δυναμική Του Ήπιου – Βιώσιμου- Τουρισμού (Slow Tourism) 3

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κατερίνης Μαρία Τερζίδου η οποία εξήρε τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών που οδηγούν τον τουρισμό σ’ ένα άλλο επίπεδο: «Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και η Αντιδημαρχία Τουρισμού δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη του θεματικού – εναλλακτικού τουρισμού με όρους βιωσιμότητας και στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων. Κάνουμε στροφή από τον μαζικό τουρισμό της καλοκαιρινής σεζόν, στη δημιουργία τουριστικών εμπειριών για τις οποίες η περιοχή μας ενδείκνυται, με στόχο ο Δήμος Κατερίνης να γίνει προορισμός όλο το χρόνο. Η πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Τουρισμού κας Καραγιάννη έρχεται να ενδυναμώσει αυτές τις προσπάθειες και να ανοίξει το δρόμο για συνέργειες με στόχο την ενδυνάμωση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος όλων. Είμαστε δίπλα σας». 

Slowtourismdimos Katerinis 2
Ο Δήμος Κατερίνης Υποδέχεται Το Med Pearls Project Και Τη Δυναμική Του Ήπιου – Βιώσιμου- Τουρισμού (Slow Tourism) 4

Σημειώνεται ότι τα τουριστικά γραφεία / DMCs των οποίων η πρόταση συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις αναθέτουσες αρχές των υπόλοιπων χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (Ισπανία, Ιταλία, Αίγυπτος, Ιορδανία, Παλαιστίνη), χρηματοδοτούνται για τη δημιουργία νέων προϊόντων που εναρμονίζονται με τον Ήπιο Τουρισμό σε συνεργασία με τον μέντορά τους Γιώργο Παλησίδη, και την καθοριστική συμβολή της Project Manager Χρυσάνθης Τάσσιου και της Προϊσταμένης του τμήματος Τουρισμού Αλεξίας Μαργαρίτη.

Τα γραφεία που δημιουργούν τα τουριστικά πακέτα ήπιου (βιώσιμου) τουρισμού είναι: 

“Enjoy Travel & Tourism”

“MAZI Travel & Events”

“Open Ways Events & Travel” 

“San Dopios -Travel like a local”

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα