Τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο με τους Τούρκους ήταν η αφορμή να επικοινωνήσουμε με τον Διδάκτωρα της Παντείου, Τουρκολόγο και πολύ γνωστό στο πανελλήνιο κ. Δημήτρη Σταθακόπουλο, προκειμένου να συζητήσουμε και να αναλύσουμε τόσο την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όσο και το τι θα κινήσεις μπορούμε να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από την τουρκική πλευρά.

Βιογραφικό του κ. Δημήτρη Σταθακόπουλου:

Ο Δημήτριος Σταθακόπουλος είναι Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει πτυχίο Νομικής από το Ε.Κ.Π.Α.. Στο γνωστικό του αντικείμενο συμπεριλαμβάνονται οι ιστορικές και κοινωνικές δομές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Καθ’ ημάς Ανατολή και η συμβολή των Ρωμιών στο μουσικό θέαμα και ακρόαμα, το σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό σύστημα της Τουρκίας και η επιρροή του Ισλάμ στις πολιτισμικές και κοινωνικοπολιτικές δομές της Μέσης Ανατολής.

Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων μεταξύ των οποίων διακρίνονται τα εξής: Ιστορικές και Κοινωνικές Δομές του Μουσικού Θεάματος και Ακροάματος στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Συμβολή των Ρωμιών. (Νέα Υόρκη : Seaburn, 2016), Η Ναυμαχία του Ναυαρίνο μέσα από το ιστορικό βιβλίο του Ζήση Σωτηρίου (Νέα Υόρκη : Seaburn, 2015), Osmanlı İmparatorluğu Döneminde Müzik ve Gösteri Sanatlarının Tarihsel ve Sosyokültürel Yapısı – Rum ve Levanten SanatçılarınKatkıları (2016), Tο προβλεπτό και το απρόβλεπτο στις Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις (Αθήνα: Eκδόσεις 24γράμματα, 2019).

Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς και Μέλος του Δ.Σ. της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.). Διαθέτει πλούσια διδακτική, κοινωνική, πολιτισμική και αθλητική δράση. Κατέχει την Αγγλική, Ιταλική, Γαλλική, και επαρκώς την Τουρκική γλώσσα.
Ο κ. Σταθακόπουλος, ήταν σαφής και κάθετος στην άποψη ότι η Τουρκία ΔΕΝ είναι απρόβλεπτη όπως πολλοί θέλουν να την παρουσιάσουν, και πως η πορεία της όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει πως η εξωτερική της πολιτική, αλλά και οι σκοποί της είναι συγκεκριμένοι και διαχρονικοί.Ο καθηγητής κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις μας με σαφήνεια και η συζήτηση που ακολούθησε ήταν άκρως ενδιαφέρουσα.

Δείτε το βίντεο με όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Kapa News ο Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος – Νομικός κ. Δημήτρης Σταθακόπουλος:

Για περισσότερα πατήστε εδώ …..www.kapa-news.gr/