email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον Νικόλα Στραβοπόδη μετά μήνυση του Άνθη για βιασμό

διαφήμιση

Ο πρωταγωνιστής αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για συναινετική ερωτική πράξη!

Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε ο εισαγγελέας εναντίον του ηθοποιού Νικόλα Στραβοπόδη, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για σεξουαλικές κακοποιήσεις στον χώρο του θεάματος με διπλό ρόλο, τόσο ως θύμα όσο και ως θύτης.

Το όνομα του κατηγορουμένου άρχισε να ακούγεται στα παρασκήνια των αποκαλύψεων γύρω από το πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Νικόλας Στραβοπόδης είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου και υπήρξε στενός συνεργάτης του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη. Ο πρώτος που φέρεται ότι τον τοποθέτησε σε σκηνή βιασμού είναι ο Νίκος Σ., ο οποίος κατήγγειλε τον Δημήτρη Λιγνάδη για σεξουαλική κακοποίηση που έγινε πριν από 15 χρόνια. Από τις περιγραφές του Νίκου Σ., ο ηθοποιός εμφανίζεται να ήταν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη την ημέρα που ο ίδιος έπεσε θύμα βιασμού. Σε αυτές τις περιγραφές το τρίτο πρόσωπο παρουσιάζεται ως θύμα.

Ωστόσο τα δεδομένα για τον Νικόλα Στραβοπόδη άλλαξαν απότομα όταν εμφανίστηκε ο σεφ Δημήτρης Άνθης και τον κατήγγειλε για βιασμό, μετατρέποντας το θύμα σε θύτη! Ο Δημήτρης Άνθης περιγράφει στη μήνυσή του όσα συνέβησαν τον Μάιο του 2006, όταν οι δύο 22χρονοι -τότε- συναντήθηκαν σε ένα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Όπως υποστηρίζει, έπειτα από πρόταση του κατηγορουμένου, δέχτηκε να τον ακολουθήσει στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και εκεί «με το που έκλεισε την πόρτα ήταν σαν να μπήκε ο δαίμονας μέσα του. Με την άσκηση σωματικής βίας με ακινητοποίησε. Με άρπαξε από τον λαιμό και με έριξε κάτω. Εκείνος έπεσε από πάνω μου».

Στη συνέχεια ο 38χρονος Δημήτρης Άνθης περιγράφει τον βιασμό του αναφέροντας: «Με έσπρωξε με μεγάλη βία και με ξάπλωσε μπρούμυτα στο κρεβάτι, γύρισε και τα δύο χέρια μου στην πλάτη μου και με ακινητοποίησε με το σωματικό του βάρος και τη μυϊκή του δύναμη, η οποία ήταν πολύ υπέρτερη της δικής μου… Ασέλγησε επάνω μου, με κατασπάραξε… Εκείνη τη στιγμή ζούσα έναν εφιάλτη. Δεν ήξερα τι να κάνω και πώς να γλιτώσω. Υπερτερούσε σε σωματική δύναμη. Δεν μπορούσα να αντιδράσω».

Ο Δημήτρης Άνθης αναφέρει ότι κατάφερε να ξεφύγει όταν χτύπησε το τηλέφωνο του Νικόλα Στραβοπόδη και άκουσε μια αντρική φωνή, την οποία δεν μπορεί να προσδιορίσει, με τον γνωστό ηθοποιό να λέει: «Έλα αμέσως εδώ, τον έχω κάτω». Εκείνη τη στιγμή, όπως περιγράφει, «ούτε που θυμάμαι πώς έφυγα από το σπίτι. Το κακό όμως είχε ήδη γίνει». Ο Δημήτρης Άνθης λέει, ακόμη, ότι προσπάθησε να ξεχάσει εκείνη τη νύχτα: «Για πολλά χρόνια προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι αυτό το πράγμα δεν είχε συμβεί σε εμένα, είχε συμβεί σε κάποιον άλλον»!

Από την πλευρά του, ο Νικόλας Στραβοπόδης δεν αρνείται ότι είχε συναντήσει τον Δημήτρη Άνθη, αλλά στις εξηγήσεις που έδωσε όταν κλήθηκε από την Κρατική Ασφάλεια για να καταθέσει ως ύποπτος μίλησε για συναινετική πράξη μεταξύ των δύο.

«Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη ούτε κάποιον άλλο ποτέ στη ζωή μου» υποστηρίζει ο κατηγορούμενος στο γραπτό υπόμνημά του, το οποίο υπέβαλε στις Αρχές. Τοποθετεί δε τη γνωριμία του με τον Δημήτρη Άνθη στο 2004 και αντικρούει τον ισχυρισμό του βιασμού στο σπίτι όπου έμενε στην Ομόνοια, λέγοντας ότι με αυτή την περιοχή «δεν με συνδέει απολύτως τίποτα… εγώ κατοικούσα στην Αγία Παρασκευή».
Ο Νικόλας Στραβοπόδης περιγράφει την ερωτική συνεύρεσή τους με τελείως διαφορετικό τρόπο: «Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο, βγάλαμε τα ρούχα μας και ξεκίνησε η ερωτική πράξη.

Ήμασταν συνομήλικοι και οι δύο 20 ετών και προφανώς άπειροι. Κάναμε σεξ και μετά αισθανθήκαμε και οι δύο παντελώς αμήχανα. Του είπα ότι έχω μάθημα το πρωί και έπρεπε να ξυπνήσω, και εκείνος μου είπε ότι έπρεπε να γυρίσει σπίτι του. Κατεβήκαμε μαζί κάτω, περιμέναμε ταξί, αστειευόμασταν μεταξύ μας μέχρι να έρθει το ταξί, είπαμε “καληνύχτα” και γύρισα σπίτι για να κοιμηθώ».

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου Εμμανουήλ Ροδουσάκης θεωρεί καλοδεχούμενη την ποινική δίωξη, υποστηρίζοντας ότι θα αποδείξει την αθωότητα του εντολέα του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Νικόλα Στραβοπόδη, η δικογραφία διαβιβάζεται σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα πρέπει να «τρέξει» πολύ γρήγορα τις διαδικασίες, καθώς, σύμφωνα με τη μήνυση, το αδίκημα διαπράχθηκε το 2006 και τον ερχόμενο Μάιο παραγράφεται.

πηγή

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα