Λιτόχωρο Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Διαδρομές 2 :
Α διαδρομή – Μύλοι (520μ .) – Γκόλνα ( 910μ.) – Μύλοι (520μ .)
Β διαδρομή – Μύλοι (520μ .) – Γκόλνα ( 910μ.) – Καστάνα (810μ. )- Ενιπέας – Μύλοι ( 520μ.).

Ο Ε.Ο.Σ. Βροντούς Ολύμπου καλεί τα μέλη και τους φίλους του για πεζοπορία στον Όλυμπο, στη διαδρομή : Λιτόχωρο- Μύλοι (520μ. ) – Γκόλνα ( 910μ.) – Καστάνα (810μ. ) Ενιπέας – Μύλοι ( 520μ.) την Κυριακή 2/4/2017 . Η πεζοπορία θα γίνει με στόχο της μίας ομάδας την Γκόλνα και της δεύτερης ομάδας κυκλική πορεία Γκόλνα Κατραναριά Μύλοι
ΠΡΟΣΟΧΗ:.
-Η Α΄’ διαδρομή θα είναι για αρχάριους και για πεζοπόρους που δεν θέλουν καταπόνηση .
-Η Β διαδρομή θα γίνει με εντατικό ρυθμό και απαιτεί καλή φυσική κατάσταση .

Περιγραφή διαδρομής :
Αρχικά θα συναντηθούμε στο χώρο στάθμευσης πίσω από τον ΜΑΣΟΥΤΗ στην Κατερίνη δίπλα στην εφορία στις 07.50 από οπού θα ξεκινήσουμε για το Λιτόχωρο και την τοποθεσία Μύλοι . Από εκεί θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας αφού χωριστούμε σε ομάδες θα ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το κιόσκι που ξεκινάει τι ανηφορικό μονοπάτι το οποίο καταλήγει στην περιοχή Γκόλνα (910μ ).Εδώ είναι και ο στόχος της ομάδας Α .Διαδρομή με ανηφορικές κλίσεις : σχετικά εύκολη,ΧΡΟΝΟΣ Α ΟΜΑΔΑΣ 3-4 ωρες .
Από τη θέση αυτή μπορούμε ν’ απολαύσουμε την καταπληκτική θέα των ψηλών κορυφών, αλλά και του φαραγγιού του Ενιπέα ,καιρού επιτρέποντος ,η Α ομάδα αφού κάνει διάλειμμα θα επιστρέψει στους μύλους .
Η Β ομάδα συνεχίζοντας με βορειοδυτική κατεύθυνση, το μονοπάτι κατηφορίζει ώσπου συναντάει μετά από αρκετή ώρα το Ε4 – στη θέση Καστάνα 810 μ. – το μονοπάτι που συνδέει το Λιτόχωρο με τα Πριόνια, το οποίο ακολουθούμε ανατολικά για επιστροφή στους Μύλους Λιτόχωρου 520 μ .
ΧΡΟΝΟΣ Β ΟΜΑΔΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΩΡΕΣ

Εξοπλισμός : Σακίδιο ημέρας, Μποτάκια πεζοπορίας ,Μακρύ παντελόνι ή κολάν πεζοπορίας, Αδιάβροχο , δύο μπλουζάκια, Μπουφάν αντιανεμικό-αδιάβροχο ,ατομικό φαρμακείο , Παγούρι 1 λίτρου , Μπατόν , σκουφάκι , χαρτομάντιλα, Σνακ (σοκολάτες-παστέλια), και φωτογραφική μηχανή. Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.

Κόστος συμμετοχής στη πεζοπορία – συνδρομή:
το κόστος συμμετοχής για τα μη μέλη είναι 5 ευρώ. Για όποιον επιθυμεί να γίνει μέλος του ΕΟΣ Βροντούς Ολύμπου, η ετήσια συνδρομή είναι 15 ευρώ (αφού συμπληρώσει και την αντίστοιχη αίτηση εγγραφής στο σύλλογο). Επίσης, παρακαλούνται τα παλιά μέλη, των οποίων η συνδρομή έληξε να φροντίσουν να την ανανεώσουν…Για να επιβιώσει ο σύλλογος που όλοι αγαπάμε!!
Αρχηγοί ανάβασης : ΤΟ Δ Σ του συλλόγου. τηλέφωνό 6974337073.
Κανόνες / Προϋποθέσεις:

Α). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να υπακούν στις οδηγίες του αρχηγού καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Κάθε συμμετέχων φέρει την αποκλειστική και πλήρη ευθύνη για τη συμμετοχή του στην εκδρομή.
Β). Οι δραστηριότητες που παρέχονται είναι διαθέσιμες σε οποιονδήποτε είναι πνευματικά και σωματικά υγιής, καθώς και σε μια λογική φυσική κατάσταση.
Γ). Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ή να ακυρώσει κάποιο τμήμα της εκδρομής αν συντρέχουν λόγοι ασφάλειας ή λόγω καιρικών συνθηκών.
Δ). Οι συνοδοί ανηλίκων αναλαμβάνουν εκείνοι αποκλειστικά την ευθύνη του-της ανηλίκου που συνοδεύουν.
Ε). Σε κάθε ανάβαση, ακολουθούμε τα σημάδια και δεν προσπαθούμε να ανακαλύψουμε δικές μας διαδρομές.