Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, 800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό, καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά.

Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε 2.500 προσλήψεις μονίμου προσωπικού, ιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ μεχρι τελος του 2019, αλλά και τη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία».

Οι παραπάνω ανακοινώσεις εγιναν με αφορμή την εισβολή μελών του «Ρουβίκωνα» στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». Ο υπουργός  δηλωσε για το περιστατικό: «Είχαν το θράσος αυτοί οι δειλοί να μπουν στο μεγαλύτερο ογκολογικό νοσοκομείο της χώρας, στο ιερό αυτό νοσοκομείο που πάνε άνθρωποι να σώσουν τη ζωή τους, για να κάνουν σόου. Είναι δειλοί, είναι άνανδροι, είναι ό,τι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική κοινωνία. Δεν ντρέπονται να τολμούν να μπαίνουν στα νοσοκομεία, εκεί που η μέση ελληνική οικογένεια πηγαίνει για να θεραπεύσει τον πόνο της», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη ο Βασίλης Κικίλιας.