Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα υπάρχουν ακόμη χωριά όπου οι δρόμοι δεν έχουν όνομα και σπίτια αριθμό….

Μερικοί θα πουν : ” Σιγά ! Και τι έγινε ; ”

Τίποτα δεν έγινε … Απλά όταν μετακομίζεις εντός του ίδιου χωριού και θέλεις να κάνεις μεταφορά της γραμμής τηλεφώνου η εταιρία τηλεπικοινωνιών σου ζητάει ακριβής διεύθυνση την οποία δεν μπορείς να δώσεις επειδή δεν υπάρχει ! Τότε μόνο καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν οδοί και αριθμοί !

Έπειτα, λίγο εκσυχρονισμό δεν βλάπτει !

Έτσι αποφάσισε ο Α. Χαραλαμπίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Σφενδάμης, Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, να προχωρήσει στην ονομασία δρόμων στο χωριό του.

Μετά από τις σχετικές γραφειοκρατικές ενέργειες μπήκαν ολοκαίνουριες πινακίδες σε 36 σημαντικά σημεία του χωριού όπου δεν υπήρχαν δείγμα ονομασίας….

Η Δημοτική Αρχή πρόσφερε τα σίδερα…

Την τοποθέτηση χρηματοδοτήθηκε από τον Δημοτικό Σύμβουλο, Χαράλαμπος Ιωσιφίδη, ο οποίος είναι πάντα δίπλα στον Πρόεδρο σε ότι κάνει για το καλό του χωριού.

Το βάψιμο, το στήσιμο και την εκτύπωση ( την οποία εκτέλεσε ο Ζάχος Παναγιωτίδης ) ανέλαβε εξολοκλήρου ο Πρόεδρος της Σφενδάμης.

Το πρώτο βήμα μιας φάσης εκσυχρονισμού της Σφενδάμης πραγματοποιήθηκε.

Το επόμενο βήμα είναι να μπουν οι αριθμοί …

Είναι πηγή χαράς να δει κανείς πως η αγάπη για τον τόπο τους και η άψογη συνεργασίας μεταξύ τον Α. Χαραλαμπίδη και τον Χ. Ιωσιφίδη φέρνουν αποτέλεσμα και προόδους στο χωριό τους.