email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πέτρος Κιάφας: Παραπληροφόρηση αλλά και παραδοχή

διαφήμιση

Παραπληροφόρηση

Κάθε φορά που η παράταξη μας εκδίδει δελτίο τύπου με ερωτήματα που αφορούν τα έργα της διοίκησης η απάντηση της τελευταίας χαρακτηρίζεται από ειρωνεία. Αυτό, βέβαια, δείχνει τον πανικό και την αδυναμία της γιατί διαφορετικά δε θα έχανε την ψυχραιμία της. Η ειρωνεία είναι χαρακτηριστικό των αδύναμων αφού οι δυνατοί έχουν επιχειρήματα.

Αναφορικά με το έργο στο Ξηροκάμπι η απάντηση σας περιπλέκει περισσότερο το ζήτημα. Υποστηρίζετε ότι το έργο είναι στάσιμο από το 2011 λόγω των ζωνών οικιστικού ελέγχου. Θέτουμε λοιπόν άλλο ερώτημα: oι ΖΟΕ δεν υπήρχαν όταν το έργο ξεκίνησε ή καλύτερα όταν παραλήφθηκε από το ΔΣ το 2010; Άλλωστε επιβεβαιώσατε όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο μας ότι εσείς ήσασταν τότε πρόεδρος.  (Πού είναι ο δόλος μας;).  Αργήσατε , βέβαια, να πάρετε το λόγο στο ΔΣ και αφήνατε τον αντιδήμαρχο σας τον κ. Κουριάτη να εκτίθεται όταν μου  έκανε επίθεση και με ειρωνευόταν λέγοντας ότι αν και αντιδήμαρχος εγώ του Παπαθανασίου το 2011 δεν ήξερα τί έργο παραλάβαμε. Τελικά άλλος παρέλαβε το έργο. Όσον αφορά τις ενέργειες του 2011 γνωρίζουμε πολύ καλά ποιες ήταν και φυσικά δεν είχαν την ένταση που επιθυμείτε να προσδώσετε ακριβώς γιατί δεν το επιτρέπουν οι ζώνες όπως παραδεχτήκατε. Η ομολογία σας αυτή καθιστά το προηγούμενο ερώτημα μας (που αποφύγατε εντέχνως να απαντήσετε) ακόμα πιο επιτακτικό και επίκαιρο:   αν λοιπόν οι ΖΟΕ δεν επιτρέπουν τέτοιες χρήσεις (πολιτιστικές) ο φορέας πώς θα αξιοποιήσει το χώρο;

Θίξατε επίσης τις συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής του δήμου από τις οποίες, ισχυρίζεστε  ότι απουσιάζω. Ξεχάσατε όμως να αναφέρετε τί ώρα συνεδριάζει η επιτροπή. Πόσες φορές δεν έχω προσκληθεί  τηλεφωνικά δύο ώρες πριν την συνεδρίαση χωρίς να έχω λάβει πρόσκληση γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν γνωρίζω τα θέματα. Υπάρχουν κλήσεις στο κινητό μου τηλέφωνο 8 το πρωί καθώς οι υπάλληλοι του δήμου προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί μου για να παραβρεθώ στην Ο.Ε λίγες ώρες μετά. Συνομιλώ πάντα με τη γραμματέα και όχι με τον πρόεδρο της επιτροπής που είναι ο δήμαρχος. Τις περισσότερες φορές η υπάλληλος δεν μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα και τις απορίες μου. Ο τελευταίος άνθρωπος που φταίει είναι η υπάλληλος. Η ευθύνη είναι του προέδρου της επιτροπής.

 Αν κάνετε αναδρομή στο πολιτικό μου παρελθόν θα διαπιστώσετε ότι η συμμετοχή μου στα συμβούλια και τις επιτροπές είναι υποδειγματική. Θα διαπιστώσετε  κάτι που εσείς βέβαια το γνωρίζετε ότι οι πολλές απουσίες μου στην επιτροπή σημειώνονται το δίμηνο που υπήρχαν σοβαρά  προβλήματα υγείας στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Για αυτό η αναφορά σας αυτή στερείται ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Επιπλέον, σχετικά με το οικόπεδο που θα στεγάσει το κτίριο της αστυνομίας πού εντοπίσατε το δόλο αφού ο ίδιος επιβεβαιώσατε ότι το ΔΣ ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία την αλλαγή της θέσης. Το ίδιο είπαμε και εμείς. Η μομφή μας αφορούσε την έλλειψη ενημέρωσης του συμβουλίου από πλευράς του δήμου. Καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικός όταν διαβάζετε τις ανακοινώσεις μας.

Ζητήσατε ακόμα να κατονομάσουμε τους “ημέτερους”. Όλοι πλέον γνωρίζουν για ποιους μιλάμε και αν θέλετε να τους κατονομάσουμε κάντε το εσείς που τους γνωρίζετε καλυτέρα. Μπορούμε, ωστόσο να υποστηρίξουμε ότι προσλήφθηκαν ως υδρονομείς, στην πυρασφάλεια, με δίμηνα που η πρόσληψη γίνεται με απόφαση δημάρχου αλλά και σε επιχειρήσεις του δήμου. Στο σημείο αυτό να θυμηθούμε ότι κατηγορούσατε τον τέως δήμαρχο κ. Δημόπουλο που δεν είχε συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για προσλήψεις διμήνων, το ίδιο κάνετε και σεις. Κατηγορούσατε τον κ. Δημόπουλο για πρόσληψη υπαλλήλου σε δημοτική επιχείρηση με ειδικό καθεστώς, το ίδιο κάνατε και σεις.

Τέλος συμφωνούμε ότι θα ήταν ευχής έργο αν οι πολίτες παρακολουθούσαν το ΔΣ. Θα διαπίστωναν όντως πόσες φορές έχετε αναβάλει θέμα γιατί δεν είχατε προετοιμαστεί σωστά, θα διαπίστωναν ποιες παρατάξεις έχουν άποψη για τα θέματα, θα καταλάβαιναν πολλά για τους συμβούλους που επιλέγουν να τους εκπροσωπήσουν στο ΔΣ. Ποιοι συμμετέχουν στη διαδικασία και πώς υπηρετούν τα συμφέροντα του δήμου.

Ελπίζω να σας έδωσα επαρκείς απαντήσεις. Αν πάλι όχι, εδώ είμαστε να τα πούμε.

Πέτρος Κιάφας

Επικεφαλής του Συνδυασμού

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον Δήμο-τη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εκδήλωση “Αγαπάμε τα ζώα – δημιουργούμε πολιτισμό” την Πέμπτη 6 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 

Με σύνθημα «Αγαπάμε τα ζώα – Δημιουργούμε Πολιτισμό» η Αντιδημαρχία Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων

Δήμος Δίου - Ολύμπου
Παρουσίαση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Όλυμπο και την παρολύμπια περιοχή από τον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο στην ημερίδα «Εναλλακτικός Τουρισμός και Καινοτόμες Προσεγγίσεις» του Υπουργείου Τουρισμού και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στον Όλυμπο και την ευρύτερη παρολύμπια