Παντελής Τσιακίρης

Σε πάρα πολλούς δήμους της χώρας, αναφέροντας ενδεικτικά τους δήμους Αθηναίων, Χαλανδρίου, Ηρακλείου Αττικής, Ωραιοκάστρου, Καρπενησίου έχει ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο για την απαλλαγή από τέλη καθαριότητας και φωτισμού των επιχειρήσεων για όλο το διάστημα που ήταν σε υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας λόγω κορωνοιού.

Ο πολιτευτής της Ελλ. Λύσης στην Πιερία Παντελής Τσιακίρης υποστηρίζει πως οι δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία είναι ορατές και οι προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου στρέφονται στη σταδιακή επανεκκίνηση της παραγωγικής δραστηριότητας. Για να μπορέσουν, όμως, οι επιχειρήσεις να ανακάμψουν και να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, η υποστήριξη της Πολιτείας έχει καθοριστικό ρόλο.

Οι παραπάνω ελαφρύνσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια σημαντική έμπρακτη στήριξη του Δήμου και της πολιτείας στις μεταποιητικές επιχειρήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα αβέβαιο μέλλον, συνεισφέροντας στην τοπική οικονομία και κοινωνία, στηρίζοντας παράλληλα το κοινωνικό σύνολο με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Απευθυνόμενος στους τρεις δημάρχους του νομού ρωτάει λοιπόν ο κ. Τσιακίρης γιατί οι δήμοι της Πιερίας και ιδιαίτερα της Κατερίνης, αδιαφορούν και δεν προβαίνουν σε ανάλογες απαλλαγές για τους επαγγελματίες;

Παντελής Τσιακίρης πολιτευτής της Ελλ. Λύσης στην Πιερία