Παράθυρο να δοθεί δώρο Πάσχα στους ενστόλους και στους εργαζομένους στην καθαριότητα άφησε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή του για ύφεση στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τόνισε πως αυτή θα κυμανθεί από 5-10%.

Η ύφεση στην Ελλάδα μέσα στο 2020 θα κινηθεί ανάμεσα στο 5 και 10% υποστήριξε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αναθεωρώντας για μια ακόμη φορά προς το χειρότερο την πρόβλεψή του.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είχε εκτιμήσει το ποσοστό της ύφεσης κοντά στο 4% αλλά η εικόνα χειροτερεύει συνεχώς καθώς, όπως επανέλαβε και ο ίδιος: “για κάθε μήνα που μένει κλειστή η οικονομία χάνονται 2,5 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ”.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα και νέα επιδόματα

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τα φοιτητικά ενοίκια όπως επίσης και να δοθεί έκτακτο επίδομα στους ένστολους και στους εργαζομένους στην καθαριότητα (στα πρότυπα της έκτακτης ενίσχυσης υπο μορφή δώρου Πάσχα που δόθηκε στους υγειονομικούς υπαλλήλους).

Ύφεση 5-10% στην Ελλάδα

Ύφεση 5-10% στην Ελλάδα, όπως και στην Ευρώπη, αναμένει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, λόγω της κρίσης με τον κορονοϊό.

Ακριβής εκτίμηση για ύφεση δεν μπορεί να γίνει ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί δεν γνωρίζουμε την έκταση της κρίσης, μόνο την έντασή της, είπε ο κ. Σταϊκούρας στην ΕΡΤ.

«Η Κομισιόν εκτίμησε για την ευρωπαϊκή οικονομία ύφεση 5-10%, εκεί θα κυμανθεί και η Ελλάδα, όλες οι χώρες σε αυτό το εύρος θα κυμανθούν» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, κάθε μήνας που μένει κλειστή μα οικονομία στοιχίζει στο ΑΕΠ περίπου 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Αναφορικά με τη στρατηγική της κυβέρνησης, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως οφείλει να δώσει πολλά μπροστά, να ρίξει πολλά όπλα στη μάχη, αλλά πρέπει να κρατάμε καύσιμα και για την επόμενη μέρα.