Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Δαφτσίδου το απόγευμα της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου 2019 στη δανειστική βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, στη Γανόχωρα Κατερίνης, με την ευκαιρία των δράσεων που γίνονται κατά το μήνα Οκτώβριο για ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή, με θέμα την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, έγινε σε συνεργασία με την Ένωση Συγγραφέων Πιερίας και με συμμετοχή μελών της.

Αναφορικά με το «Παράθυρο στη ζωή», των εκδόσεων ΠΝΟΗ, πρόκειται για ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο που με ιδιαίτερο τρόπο παρουσιάζει τη ζωή δύο γυναικών-μητέρας και κόρης-που νοσούν, ζώντας η καθεμιά τη δική της ξεχωριστή ιστορία.

Ο Δ/ντής και ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Ανέστης Παπαδόπουλος καλωσόρισε τους καλεσμένους, αναφερόμενος σύντομα στα νέα προγράμματα του σχολείου.

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησε η Ευγενία Κορτσάρη-ποιήτρια, εθελόντρια υπεύθυνη της βιβλιοθήκης- ανάγνωση αποσπασμάτων έκανε η Χρύσα Λουλοπούλου-εκπαιδευτικός, συγγραφέας- ενώ προσέγγισε ιατρικά το θέμα η Μαρία Χωρινού-ιατρός γυναικολόγος της πόλης μας που απάντησε στη συνέχεια σε ερωτήσεις.

Η συγγραφέας ευχαρίστησε όλους και όλες για την προσέλευσή τους και στάθηκε στην ευαισθητοποίηση των γυναικών που είναι το πιο σημαντικό για έγκαιρη διάγνωση και ίαση. «Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους γιατρούς γιατί αυτοί ξέρουν. Και μόνο με την παρουσία τους καταφέρνουν να σε ηρεμήσουν και να σε πείσουν για το σωστό.»

Η βραδιά έκλεισε με φιλική κουβέντα και ευχές.

Ευγενία Κορτσάρη

Γ. Γραμματέας Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας