Τα ερτζιανά, η αποτυχία της ΝΔ στην Πιερία, τα κολωνάκια και τα στρουμφάκια στους δρόμους.

Το πενάκι του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου

ΝΑΤΑ ΝΑΤΑ…! Ήρθαν πάλι τα κολωνάκια..! Τα είχε ακούσει ο Χιονίδης όταν τα “πρωτοέφερε” στους δρόμους της πόλης μπας και αποκτήσουμε οδηγική συνείδηση,  που δεν αποκτούμε με τίποτα γιατί δεν έχουμε παιδεία….Νάτα ξανά τώρα με ΚΟΥΚΟΝΤΑΜ….γέμισε η πόλη…! 


Γέμισε επίσης ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ η Κατερίνη….! ΟΧΙ στις γωνιές των Χριστουγέννων, στην Πλατεία Μακεδονίας…Όχι αυτά…Τα άλλα τα στρουμφάκια….Στις διασταυρώσεις και κυρίως στον Εγγλέζικο….Το πιάσατε το υπονούμενο;

Τι θέλουμε τελικά σ αυτή την πόλη; Τόσες συναυλίες, με αρκετά γνωστά ονόματα, ΔΩΡΕΑΝ ψυχαγωγία, δωρεάν διασκέδαση….αλλά κόσμος; Δεν έπρεπε να έχει 1000 άτομα η πλατεία Μακεδονίας κάθε βράδυ…; Τζάμπα είναι… ΤΕΛΙΚΑ τι θέλουμε; Μήπως δήμαρχε να το γυρίσουμε στη γιορτή σαρδέλας; 

“Σήμερα ψηφίζουμε στις εκλογές του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece(ΟΕΕ). Στηρίζουμε την παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο για να συνεχίσει το έργο της ακόμη πιο δυναμικά”…Αυτή ήταν η ανάρτηση του βουλευτή ΦΩΝΤΑ ΜΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ  για τις εκλογές του ΟΕΕ δίπλα στην παρακάτω φωτογραφία….
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΣΑΡΩΣΕ Ο ΚΙΤΙΞΗΣ..!!!

Σε ολόκληρη την Ελλάδα η ΝΔ βγήκε πρώτη, στην Κατερίνη με βουλευτή μάλιστα μέλος των Οικονομολόγων, πάτωσε!
ΦΩΝΤΑ ΜΟΥ…Να το ψάξεις…****
ΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Από τους 284 εγγραμμένους οικονομολόγους στην κάλπη προσήλθαν οι 205.
Συγκεκριμένα έλαβαν τις εξής ψήφους:
· Προοδευτική Δημοκρατική Συνεργασία Οικονομολόγων (Π.Δ.Σ.Ο.) 107.
· Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων και Συνεργαζόμενοι (ΔΗ.ΚΙ.Ο.Σ.) 52.
· Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζόμενων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις 37.
· Προοδευτικοί Οικονομολόγοι Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) 3.
· Άκυρα – Λευκά 6.

ΓΙΑ να μην αδικήσω τον αγαπητό φίλο Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μπάμπη Μπρουσκέλη,  συμμετείχε όπως βλέπουμε στις διαδικασίες ένθερμα και μοιράζεται την “περίτρανη νίκη της ΝΔ” , την Πανελλαδική…! Γι αυτό δημοσιεύει στο προφίλ του την ανακοίνωση του Γραφείου τύπου της ΝΔ, ΓΙΑΤΊ για την ΠΙΕΡΙΑ  δε μπορεί να πει το κάτι τις…ούτε δελτίο τύπου να εκδώσει… Τι να πει άλλωστε; Ότι στην Πιερία έκανε πάρτι ο ΚΙΤΙΞΗΣ;
ΚΥΡΙΟΙ της ΝΔ, με 3 βουλευτές και κυβέρνηση μπλε, σημειώστε το αυτό… ΣΑΝ ΠΟΛΛΑ αυτογκόλ δε βάζετε; 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ φάτνες και Χριστούλη για τις γιορτές…Τα ξωτικά και τα καλλικατζαράκια είναι για τους παιδότοπους…
***Και μετά τις εκλογές…γιατί με τις εκλογές έχουμε ένα θέμα οι Έλληνες… Παντού ψηφίζουμε….πάμε στα της ραδιοφωνίας.


Είχα τη χαρά…να είμαι υπεύθυνος ενημέρωσης του 1ου ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ την περίοδο που στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ήταν επικεφαλής ο ΕΡΜΕΙΔΗΣ. Οι μισοί παραγωγοί ήταν στο δημοτικό οι άλλοι μισοί στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ. Το ΠΡΩΊ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΙΏΜΑΣΤΑΝ για τα θέματα επικαιρότητας αλλά από το μεσημέρι και μετά ξεφεύγαμε σε ακροαματικότητα στο νεανικό ακροατήριο γιατί είχαμε  τους καλύτερους DJ. των Club του νομού (ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΕΤ, ΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΤΖΗΚΑΣ κ.α. με σπουδαία καριέρα στη Θεσσαλονίκη και στα ντεκς…) να παίζουν μουσική στο ραδιόφωνο.

ΕΜΕΙΣ στο ΙΔΙΩΤΙΚΟ είμασταν ανεξέλικτοι…! ΔΕΝ ΜΑΣΟΥΣΑΜΕ τίποτα…και κανέναν….ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ πάρε- δώσε παρασκηνιακό…ΕΙΧΑΜΕ μια κόντρα  φιλική με το δημοτικό ραδιόφωνο για την ακροαματικότητα…όμως υπήρχε σεβασμός και συνεργασία.

ΑΛΛΟ ΣΤΥΛ βέβαια και ύφος το ΔΗΜΟΤΙΚΟ άλλο το ΙΔΙΩΤΙΚΟ… ΕΧΩ ΝΑ θυμάμαι πολλά,  που άρχισα να σκέφτομαι να παρουσιάζω κάποια γεγονότα ή συμβάντα που έχουν ενδιαφέρον, σαν χρονογράφημα…δεν έχω καταλήξει πως..! 

ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ: Το Δημοτικό Ραδιόφωνο, ήταν το πρώτο ραδιόφωνο της λεγόμενης Ελεύθερης ραδιοφωνίας, στην Ελλάδα, είχε ανοίξει πρώτο επί δημάρχου Καμπερίδη… ΠΕΡΑΣΑΝ πολλοί δημοσιογράφοι, παραγωγοί, άφησαν τα χνάρια και τα ίχνη τους στα ερτζιανά…Τα τελευταία 2 χρόνια δεν ακουγότανε τίποτα -δεν γνωρίζω αν εξέπεμπε ή όχι, τέλος πάντων  η σημερινή δημοτική αρχή έκρινε ότι είναι καιρός να επανακάμψει το ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ και  ξεκίνησε μια προσπάθεια η οποία θα κριθεί. Αν και ξέρετε, καμιά φορά οι καλές προθέσεις είναι αρκετές, αρκεί να υπάρχει τρόπος να σε αποδεχθεί το ακροατήριο με αυτά που θα παρουσιάσεις. Το δημοτικό ραδιόφωνο είχε επίσης ένα στίγμα ΜΟΥΣΙΚΟ που το έκανε να ξεχωρίζει από όλα τα άλλα τοπικά…Αυτό δεν γνωρίζω αν θα είναι σημείο αναφοράς και θα κρατηθεί…***
«ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΣ ΕΣΥ»  «ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ, ΜΙΑ ΦΩΝΗ»
38 ΕΚΠΟΜΠΕΣ – 51 ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ: Το ραδιόφωνό σου, τα έχει όλα” ….
ΑΥΤΑ είναι τα μοτο του νέου Δημοτικού Ραδιοφώνου.ΑΠΟ αυτούς τους 51 παραγωγούς οι εκπομπές κάποιων θα ξεχωρίσουν, κάποιες θα κρατήσουν ένα επιπεδο και κάποιες απλά θα συμπληρώνουν το πρόγραμμα… Ποιος, πως, τι, γιατί….αυτό εναπόκειται στο “ψώνιο”, το μεράκι και το ταλέντο του καθένα.

By the way, εύχομαι να πετύχει η προσπάθεια.  Και να ξέρουν εκεί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ΑΝ ΠΕΙΣΘΕΙ  ο κόσμος, το ερχόμενο φθινόπωρο αυτό θα φανεί…. Το βάρος το σηκώνουν αυτές οι 38 εκπομπές, που πρέπει να δώσουν το διαφορετικό, το ουσιώδες, το ξεχωριστό στον “αέρα” για να αγκαλιαστεί η προσπάθεια και να έχει να λέει ο ΓΚΟΥΝΑΣ ότι πέτυχε  την ανάκαμψη. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΦΥΣΙΚΑ…ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους παραγωγούς….

ΟΣΟΝ αφορά τώρα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα, είναι αρκετά, και δίνουν αγώνα σκληρό για να επιβιώσουν μες τα χρόνια της κρίσης. ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ 106, 7…ΡΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΣΚΑΙ, ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, VIVA, POWER, φυσικά και ράδιο ΜΑΝΟΣ ή ΑΔΑΜΟΣ ο Μοναδικός, ΑΥΤΑ τα ραδιόφωνα ΧΡΌΝΙΑ στις συχνότητες έχουν το κοινό τους το καθένα στο είδος του. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ  να ανησυχούν για κάτι. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΕΙ μεγάλη προσπάθεια από το Δημοτικό να υπερκεράσει την ακροαματικότητά τους, καθώς σπουδαία ονόματα της ΕΝΕΡΓΗΣ δημοσιογραφίας της Κατερίνης έχουν εκπομπές που είναι γνωστές και πετυχημένες…

ΠΡΕΠΕΙ όμως είτε για το δημοτικό, είτε για τα ιδιωτικά ραδιόφωνα να ΥΠΑΡΧΕΙ κίνητρο για τους παραγωγούς. Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ αγαπητοί, επιχειρηματίες, είναι ΕΞΟΔΟ για  την εφορία και κέρδος στην αγορά για την επιχείρησή σας…. ΓΙ ΑΥΤΟ σπεύστε και στηρίξτε τα ΜΜΕ με αυτό που επιτρέπει το ταμείο σας….ΜΠΟΡΕΙΤΕ.Απλά διαλέξτε τα ΜΜΕ που σας εκφράζουν ή για το κοινό/ακροατήριο, ή αναγνώστες που έλκουν και θέλετε να απευθυνθείτε.
ΑΥΤΑ για σήμερα…. Κλείνω με νοσταλγία και αναμνήσεις ραδιοφωνικές…
Εδώ η πρώτη πρώτη, πρώτη μου ραδιοφωνική συνέντευξη στο 1ο Ιδιωτικό Ραδιόφωνο με τον ΚΩΣΤΑ ΤΟΥΡΝΑ..! Άνοιξη 1988

πηγή https://olymposvoice.blogspot.com/