Το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και οι εκδόσεις Άτλαντας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Θάνου Κόσυβα, «Ο Ρούλης ο φουγαρούλης έγινε… καπνός!» το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6:00 μμ στην Εκάβη, αίθουσα 1ου ορόφου.


Για το βιβλίο θα μιλήσει, η Μαργαρίτα Αμανατίδου, εκπαιδευτικός και Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ο ίδιος ο συγγραφέας.


Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αγίου Ιωάννη, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους, θα παρουσιάσουν ένα θεατρικό δρώμενο και μουσικές βασισμένα στο βιβλίο.


Συντονίζει η Σμαρώ Αγαθόγλου, νηπιαγωγός.


Μουσικά επενδύουν την εκδήλωση μέλη των Homo Musiens: Μάκης Αϊβάζογλου, τραγουδοποιός- τραγουδιστής, στο τραγούδι και πιάνο και ο Χρήστος Νευρίδης-μουσικός, στο πιάνο.
Συμμετέχουν στο τραγούδι τα μέλη της Ορχήστρας Νέων Δίου: Φιλιώ Σέρβου και Κωνσταντίνος Πασχάλης.


   Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και τους μεγάλους στην κατανόηση του φαινομένου της χρήσης του καπνού, επισημαίνοντας τους κινδύνους  που ελλοχεύουν για την υγεία από το κάπνισμα και την ανάγκη προστασίας των μη καπνιστών από την αθέλητη εισπνοή καπνού σ’ όλους τους δημόσιους χώρους. Στοχεύει στην πρόληψη του καπνίσματος στους μαθητές και την εφαρμογή και τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου με την ενεργό συμμετοχή όλης της κοινωνίας.