email: [email protected]
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πατατόπιτα με γραβιέρα

διαφήμιση

Πατατόπιτα

Υλικά:
1 1/2 κιλό πατάτες
200 γρ. γραβιέρα σε κύβους
2 αβγά
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
6 χωριάτικα φύλλα για πίτα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, σουρώστε και τοποθετήστε τες ξανά στην κατσαρόλα.
Προσθέστε τα αβγά, το γάλο, το δυόσμο, τη γραβιέρα και το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε καλά και αλατοπιπερώστε.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ένα ταψί.
Στρώστε τα τρία χωριάτικα φύλλα αφού τα λαδώσετε ένα ένα.
Απλώστε τη γέμιση με τις πατάτες και καλύψτε με τα τρία υπόλοιπα φύλλα.
Χαράξτε και κόψτε την πίτα, βρέξτε με λίγο νερό και ραντίστε με λίγο σιμιγδάλι.
Ψήστε για 45- 50 λεπτά.

Περισσότερα άρθρα για Συνταγές – Γλυκά  πατήστε εδώ …

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα

Συνταγές - Γλυκά
Μανιτάρια ραγού

Μανιτάρια ραγού Υλικά Συνταγής:3 κ.σ. ελαιόλαδο2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα2 σκελίδες

Συνταγές - Γλυκά
Χταποδοπίλαφο

Χταποδοπίλαφο Υλικά Συνταγής: 500 γραμ. κριθαράκι χοντρό1 χταπόδι (περίπου 1

Συνταγές - Γλυκά
Γεμιστή γαλοπούλα

Γεμιστή γαλοπούλα Μια συνταγή που θα κλέψει την παράσταση στο