Μετά από επικοινωνία κατοίκων-γονέων γειτονιάς (Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού και Εμ. Παππά) στην Κατερίνη, η “ΑΛΗΘΕΙΑ” ασχολείται ξανά με ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο τουλάχιστον 1,5 χρόνο.

* Το ρεπορτάζ μας πριν 1,5 χρόνο: “Το δέντρο στο… πεζοδρόμιο και η “αόρατη” διάβαση πεζών!”

Τι πρόβλημα υπάρχει:
Το καινούργιο πεζοδρόμιο που είχε κατασκευάσει ο Δήμος Κατερίνης πέρσι, διακόπτεται από ένα μεγάλο δέντρο (καρυδιά) και αριστερά στον δρόμο όπως βλέπεται στις φωτογραφίες υπάρχουν αυτοκίνητα όπως και δεξιά του. Στην γωνία υπάρχει κάδος ανακύκλωσης που σχεδόν πάντα γεμίζει με διαφόρου λογής πράγματα, ενώ μόλις στρίψεις δεξιά υπάρχουν μπάζα (κυβόλιθοι) και σακούλες με σκουπίδια.
Αποτέλεσμα των παραπάνω, όταν κάποιο παιδάκι θέλει να περάσει από εκείνο το σημείο, αναγκάζεται να περπατήσει στον δρόμο με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται και με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα δεν υπάρχει ορατότητα στους διερχόμενους οδηγούς. Και από αύριο που ανοίγουν τα σχολεία, η κατάσταση θα είναι χειρότερη με πολλά παιδιά της γειτονιάς να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη διαδρομή για να πάνε στο σχολείο τους (9ο Δημοτικό).
Το πρόβλημα είναι όντως το δέντρο που βρίσκεται στην μέση και πάνω στο πεζοδρόμιο. Δεν είναι απαραίτητο να κοπεί το δέντρο. Μπορούσε και δεν το έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή να μεγαλώσει το πεζοδρόμιο και από τις δύο πλευρές και να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα για τα παιδιά (σε άλλες περιοχές έχουν γίνει διαπλατύνσεις και γωνίες). Ο κάδος και τα μπάζα, σκουπίδια κάποια στιγμή θα φύγουν (ελπίζουμε) αλλά το δέντρο δημιουργεί πρόβλημα.

Λεπτομέρειες και ρεπορτάζ δείτε στον «https://pierikialithia.blogspot.com/» ΕΔΩ.