Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε ψιλά καρέ
  • 450 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 3 – 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1 βαζάκι (180 γραμμάρια) μαριναρισμένες καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • 1/2 βάζο (225 γραμμάρια) κόκκινες ψητές πιπεριές, στραγγισμένες και χοντροκομμένες
  • 1/4 φλιτζανιού ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι τυρί φέτα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετείτε τις μελιτζάνες, τις ντομάτες και το σκόρδο σε ένα τηγάνι.
  • Ραντίζετε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και στη συνέχεια πασπαλίζετε με το αλάτι.
  • Ανακατεύετε καλά τα λαχανικά.
  • Βάζετε τα λαχανικά στο φούρνο για 20 έως 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 8 έως 10 λεπτά, έως ότου η μελιτζάνα έχει ψηθεί καλά.
  • Αφαιρείτε το ταψί απ’ το φούρνο και ρίχνετε τα λαχανικά σε μια σαλατιέρα.
  • Προσθέτετε τις καρδιές αγκινάρας, τις ψητές κόκκινες πιπεριές και τις ελιές Καλαμών και ανακατεύετε καλά.
  • Αφήνετε τα λαχανικά για περίπου 5 λεπτά να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε με τριμμένη φέτα.

Πηγή: newsbeast