Όταν ένας Δημοτικός Σύμβουλος αποφασίζει να μιλήσει με τους δημότες μετεκλογικά !

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, ο Θανάσης Γιαγκόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Πύδνας-Κολινδρού και εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσε τους κατοίκους της Νέας Αγαθούπολης σε μια άτυπη συνάντηση στο ΚΑΠΗ του χωριού.

Ο αρχικός σκοπός ήταν να ενημερωθεί ο ίδιος σχετικά με τα διάφορα θέματα της Τοπικής Κοινότητας αυτής με απώτερη βλέψη τα σημαντικότερα προβλήματα να τα προωθήσει για επίλυση στην Δημοτική Αρχή.

Ο στόχος είναι να επαναληφθεί η προσπάθεια αυτή σε όλες τις Τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Σαν ιδέα δεν είναι κακή η κίνηση αυτή, απλώς ίσως θα έπρεπε να είναι πιο σαφής σχετικά με τον ρόλο του στον Δήμο και τις αρμοδιότητες του. Επίσης για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις και εντυπώσεις ότι θέλει να παρακάμψει την Τοπική Αρχή, καλό θα ήταν να συνεννοηθεί με τον Πρόεδρο της κάθε κοινότητας.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και ο χώρος γέμισε με τους κατοίκους της Νέας Αγαθούπολης οι οποίοι εξέφρασαν ελεύθερα τους προβληματισμούς τους.

Ακούστηκαν ερωτήσεις σχετικά με το σχέδιο πόλεως, το αποχετευτικό, την καθαριότητα, τα αδέσποτα και τις περικοπές χρημάτων. ” Η αδιαφορία ” ή ” η ανικανότητα ” του Δήμου να φροντίσει ώστε έτσι να υπάρχει επαρκής φωτισμός στο χωριό ήταν τελικά μια από τις μεγαλύτερες απορίες και απαιτήσεις των δημοτών !

Αναμένεται να δούμε πως ο κύριος Γιαγκόπουλος θα χειριστεί όλες τις πληροφορίες αυτές και να δοθεί λύση στα προβλήματα που αναφέρθηκαν.

Ιζαμπέλ Δέδε