«Την εργολαβική σύμβαση του έργου, «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου–Ολύμπου ΠΕ Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης: 850.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου», διαβάζουμε σε Δελτίο Τύπου που μας απέστειλαν.

Χρόνια τώρα ταλαιπωρείται ο «φτωχόκοσμος» στην κόλαση τού… Παραδείσου Κατερίνης (αλήθεια, τί ειρωνεία στην ονομασία) στον Πέλεκα ποταμό, με τις γνωστές καιρικές καταστροφές και κατολισθήσεις που έθεσαν και θέτουν σε κίνδυνο τόσο τις κατοικίες όσο και τις ζωές ανθρώπων.

Από τον Δήμο Κατερίνης, τούς βουλευτές Πιερίας αλλά και από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, καμιά κίνηση αποκατάστασης, κανένα εμφανές ενδιαφέρον, καμιά ενημέρωση στους πληγέντες κατοίκους για το μέλλον τους.

Οι παράνομες λήψεις αμμοχάλικου κατασκευαστικής εταιρίας από τον ποταμό Πέλεκα για την κατασκευή τού Περιφερειακού δρόμου Κατερίνης (που έμεινε ημιτελής τελικά) έφτασαν σε σημείο καταστροφής την επίμαχη περιοχή τού Παραδείσου δίχως κάποιος εισαγγελέας να προβεί σε έρευνες τού φαινομένου, αν και κατατέθηκαν μηνύσεις για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων από την κατασκευαστική εταιρία.

Έρχεται τώρα ένα Δελτίο Τύπου τής Π.Ε. Πιερίας για την υπογραφή τής Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου για εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα, στη θέση «Αγιάσματα», εκεί που υπάρχουν οι… βίλες των πλουσίων!!!

Εύλογος λοιπόν ο προβληματισμός και ο ερωτηματικός τίτλος «ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΙ ΩΣ ΔΥΟ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ;».

Γιατί τόσα χρόνια ο Πέλεκας και ο φτωχός Παράδεισος εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους και στην μανία τής φύσης από την αδιαφορία των Αρχών και τής κατασκευαστικής εταιρίας που καρπώθηκε δωρεάν αμμοληψίες εκατομμυρίων ευρώ που δεν πλήρωσε ούτε σέντ, ενώ ο πλούσιος και τουριστικός Πλαταμώνας με τις πλούσιες βίλες τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα αποκατάστασης ζημιών από την Αντιπεριφέρεια μας;

ΠΟΤΑΜΟΣ ΠΕΛΕΚΑΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

Για περισσότερα πατήστε εδώ ….