email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πρεμιέρα για το SeaWay Festival 16-20 Απριλίου – Παραλία Κατερίνης (ΝΟΚΑΤ)

διαφήμιση

Πρεμιέρα για το SeaWay Festival 16-20 Απριλίου

Εκθέματα /Bazaar

Street Food

Ιππασία στην άμμο / ποδηλασία

SISTRON

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης

SAVE Μ.Ο.Ρ.Α.Σ

ΒΕΝΙΑΜΙΝ

KIDS’ ART KIOSK

Πολιτιστικά / Αθλητικά Δρώμενα

To SeaWay Festival, μια ανοιχτή γιορτή, στις ακτές της Παραλίας Κατερίνης, κάνει πρεμιέρα στις 16 Απριλίου παράλληλα με το μεγάλο αθλητικό γεγονός της Ιστιοπλοΐας, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών OPTIMIST U 13.

Το φεστιβάλ παρουσιάζει ένα θεματικό τρίπτυχο που αφορά εκθέματα/bazaar, Street Food και πολιτιστικά / αθλητικά δρώμενα και διοργανώνεται από τον  Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης με την υποστήριξη της Open Ways Events & Travel Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως και τις 20 Απριλίου και οι ώρες λειτουργίας του είναι 10:00 – 20:00. Σημειώνεται ότι θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τη μετάδοση του κορωνοϊού, (ελεγχόμενη ροή, μάσκες, αντισηπτικά, αποστάσεις).

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκαφών OPTIMIST U 13 συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης και ο Δήμος Κατερίνης, με τη στήριξη της Μητρόπολης Κίτρους και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.  

Bazaar / Street Food

To Φεστιβάλ παρουσιάζει προϊόντα / εκθέματα χορηγών σχετικά με το άθλημα της ιστιοπλοΐας καθώς και προϊόντα bazaar. Παράλληλα, θα υπαρχει Street Food με μια ποικιλία ποιοτικών εδεσμάτων αλλά και κρασί, cocktails, αναψυκτικά και αφεψήματα. Στο χώρο του φεστιβάλ θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος με οθόνες τηλεόρασης που θα μεταδίδουν σε απευθείας σύνδεση τους αγώνες ιστιοπλοΐας καθώς και τέντα με τραπέζια για δραστηριότητες παιδιών.

Πολιτιστικές / Αθλητικές Δραστηριότητες

Ένα πλήθος ποιοτικών δραστηριοτήτων, καλλιτεχνικών και αθλητικών, έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο του SeaWay Festival για να συμβάλλουν στη μεγάλη γιορτή της Ιστιοπλοΐας. Μια ανοιχτή γιορτή (Open Party), για μικρούς και μεγάλους, με επίκεντρο τη θάλασσα και τις ακτές. Το φεστιβάλ θα πλαισιώνεται με μουσικές συναυλίες, αφηγήσεις θαλασσινών ιστοριών, χορός, παιχνίδι, πάγκο δραστηριοτήτων για παιδιά, αθλοπαιδίες στην άμμο (βόλεϊ, τοξοβολία, καράτε, οικογενειακά ποδήλατα κ.α.).

Sistron

Το SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Κέντρο Έρευνας & Κατασκευής Αρχαίου Ελληνικού και  Παραδοσιακού Παιχνιδιού-, που αντλεί την έμπνευσή του από το Παιδί και το Παιχνίδι, παρουσιάζεται  για πρώτη φορά στην Πιερία, στο πλαίσιο του Sea Way Festival με το τρίπτυχο «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»:

  • Έκθεση παιχνιδιών: Πρόκειται για μια έκθεση την οποία πλαισιώνουν με ευαισθησία και απόλυτο σεβασμό στην παράδοση παιχνίδια-αντικείμενα από το 2000 π.Χ. έως τη δεκαετία του΄70. • Παιχνίδι-Δράση όπου συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά παίζοντας αρχαία και παραδοσιακά παιχνίδια υπό την καθοδήγηση μουσείο-παιδαγωγών. • Eργαστήρι Παιχνιδιών TOYS LAB όπου οι επισκέπτες δημιουργούν, με ανακυκλώσιμα υλικά, τηλέφωνα, πάνινες κούκλες, στόχους (παιχνίδι δεξιοτεχνίας) κ.ά.

Ιππασία στην άμμο / Ποδηλασία

Το 3 Hills/ The Ranch Experience και ο Ιππικός Όμιλος Hermes Academy θα είναι στο SeaWay Festival, και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για ιππασία στην άμμο. Επίσης, τα διάσημα «οικογενειακά ποδήλατα» του Willy’s θα είναι διαθέσιμα για ενοικίαση σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν μια διαφορετική ποδηλατάδα παράλληλα στις ακτές της Ολυμπιακής Ριβιέρας.

Μη κερδοσκοπικοί Οργανισμοί

Το SeaWay Festival παρουσιάζει στους επισκέπτες του μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς με σημαντική κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Γαλάζιες Σημαίες, Green Key, κα), οι SAVE Μ.Ο.Ρ.Α.Σ (χαρίζω ζωή – δότες μυελού των οστών) και ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ (Σύλλογος Προστασίας Παιδιών σε Ανάγκη) πλαισιώνουν το φεστιβάλ με ενημερωτικές δράσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Οι δράσεις που αναφέρονται παρακάτω είναι δωρεάν. Σημειώνεται ότι ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Σάββατο 16 Απριλίου

16:00 – 18:00 / KIDS ART KIOSKΗ Σοφία Χαραλαμπίδου και η αγαπημένη παιδική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης 953fm «Το λυχνάρι της Νεφέλης»  αφηγείται θαλασσινές ιστορίες σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης. Χειροτεχνίες/ ζωγραφική. 

16:00 – 18:00 / KIDS ART KIOSKΤο Κέντρο Ειδική Αγωγής και Εκπαίδευσης «ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΛΙΩΣ», της Χριστίνας – Ελένης Μπικιαροπούλου παρουσιάζει αθλοπαιδίες τύπου survivor, παντομίμα συναισθημάτων, δημιουργικές κατασκευές με θέμα το Πάσχα.

16:00 – 18:00: SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Το παιχνίδι στην αρχαιότητα/ «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»

18:30:  Επίσημη Τελετή Έναρξης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών Optimist U13

20:00: Μουσική συναυλία από την Ορχήστρα Νέων Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή.

Κυριακή 17 Απριλίου

11:00 – 14:00 Beach Volley με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΙΟΛΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ & αθλοπαιδίες στην άμμο (σκυταλοδρομία κ.α.)

12:00 Κάλαντα των Βαΐων και παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης

12:00 – 18:00 / KIDS ART KIOSKΗ Σοφία Χαραλαμπίδου και η αγαπημένη παιδική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης 953fm «Το λυχνάρι της Νεφέλης»  αφηγείται θαλασσινές ιστορίες σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης. Χειροτεχνίες/ ζωγραφική. 

12:00 – 18:00: SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Το παιχνίδι στην αρχαιότητα/ «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»

Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου

12:00 – 14:00: Επίδειξη ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ, από τον ΑΡΧΕΛΑΟ Κατερίνης – UNLIMITED Αδρεναλίνη

12:00 – 18:00: SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Το παιχνίδι στην αρχαιότητα/ «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»

12:00 – 18:00: KIDS ART KIOSK –  Χειροτεχνίες /Κατασκευές.

Μ. Τρίτη 19 Απριλίου

12:00: Καράτε στην Άμμο με τον Προπονητή Γιάννη Κατσταντώνη και την ομάδα του, ΓΑΣ Αθλοκίνηση

12:00 – 14:00: Επίδειξη ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ, από τον ΑΡΧΕΛΑΟ Κατερίνης και τον Πρόεδρο Γιάννη Χαρίση – UNLIMITED Αδρεναλίνη

12:00 – 18:00: SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Το παιχνίδι στην αρχαιότητα/ «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»

12:00 – 18:00:  KIDS ART KIOSK – Χειροτεχνίες / Κατασκευές

17:00: ΧΟΡΟΔΕΝΤΡΟ – «Τον χορό θα τραγουδήσω» & «χορεύω, παίζω, τραγουδώ».

Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου

12:00 – 18:00: SISTRON (ΣΕΙΣΤΡΟΝ) – Το παιχνίδι στην αρχαιότητα/ «Έκθεση – Δράση – Εργαστήριο Παιχνιδιών»

12:00 – 18:00:  KIDS ART KIOSK – Χειροτεχνίες / Κατασκευές

16:00 – 18:00 / KIDS ART KIOSKΤο Κέντρο Ειδική Αγωγής και Εκπαίδευσης «ΜΑΘΑΙΝΩ ΑΛΛΙΩΣ», της Χριστίνας – Ελένης Μπικιαροπούλου παρουσιάζουν αθλοπαιδίες τύπου survivor, παντομίμα συναισθημάτων, δημιουργικές κατασκευές με θέμα το Πάσχα.

18:30: Τελετή Λήξης και Απονομές Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Σκαφών OPTIMIST U13

Seaway Festival 1

Ειδήσεις σε ετικέτες

Σχετικά άρθρα