Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Μαζί μπορούμε …

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου δεύτερου του Ν.2645/1998 σύμφωνα με το οποίο  «καθιερώθηκε η 14η Σεπτεμβρίου, ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος» και το Π.Δ. 304/2001 «οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (ΦΕΚ 207/τ.Α./21.9.2001), στο οποίο έχει καθοριστεί με λεπτομέρεια το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή, θα πραγματοποιηθούν και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Οι φετινές εκδηλώσειςθα πραγματοποιηθούν,την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019, σύμφωνα με τα υπ΄αριθμ.πρωτ.60631/23-08-2019 (ΑΔΑ: 9ΥΒΥ465ΧΘ7-Λ7Ο) του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης (Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών & Διοικητικής Υποστήριξης) του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019
       Ώρα 10:00:Στον Καθεδρικό Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά από το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα εκφωνηθεί ομιλία σχετική με την ημέρα, από εκπρόσωπο των Μικρασιατικών Συλλόγων.
       Ώρα 10:40:Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, τον Ανώτερο Στρατιωτικό Διοικητή Πιερίας, το Δήμαρχο Κατερίνης, τον  Αστυνομικό Δ/ντή Πιερίας, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και το Λιμενάρχη Σκάλας Κατερίνης. Επίσης, στεφάνια, θα καταθέσουν εκπρόσωποι προσφυγικών συλλόγων καθώς και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων ή άλλων φορέων που, θα θελήσουν να τιμήσουν τη γιορτή αυτή, ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας.
Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος.
       Ώρα 11:15: Εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας (Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών).

1.  Χαιρετισμοί επισήμων2. Μουσική εκδήλωση με θέμα την ημέρα μνήμης από τις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο “ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ” και του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας.
       Ώρα 20:00. Παρουσίαση χορευτικών τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας.Μουσικοχορευτική εκδήλωση με χορούς από τη Μικρά Ασία, από τα χορευτικά τμήματα Προσφυγικών Συλλόγων:
·        Παιδικό τμήμα του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας·        Θρακική Εστία Κατερίνης·         Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Εφέσου ο “ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ”·         Πολιτιστικός Σύλλογος Κονταριώτισσας “ΠΙΕΡΕΣ”·         Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας 

Γενικά: Σε ότι αφορά την ιεροτελεστία παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη.       Τα θέματα σχετικά με την παράταξη, απονομή τιμών, τάξη, κίνηση οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.       Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου και τη διευθέτηση του χώρου στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας.       Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τελετάρχης ορίζεται, ο κ. Αλέξιος Πουλικίδης.Σύλλογοι και Σωματεία, που επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει υποχρεωτικά να το δηλώσουν στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο τηλέφωνο 2351-351192 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: [email protected] μέχρι την Παρασκευή 13-09-2019 και ώρα 12:00′  και να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
Το πρόγραμμα αυτό έχει τη θέση επίσημης πρόσκλησης.                                                                                                             

 Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
                                                                                                                                                                                                       ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Share this post