Διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για το μεταναστευτικό έκλεισαν νωρίτερα την οδό Πανεπιστημίου
Με κεντρικό σύνθημα «Ανοικτά Σύνορα», κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς πραγματοποίησαν νωρίτερα την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια σε ένδειξη αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Εκατοντάδες διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έκλεισαν την οδό Πανεπιστημίου. Ανάλογα συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Το κάλεσμα ανέφερε: «Απέναντι σε όλους αυτούς που κρατάνε άοπλους, αβοήθητους και εγκλωβισμένους ανάμεσα σε αντίπαλους στρατούς, μπροστά από φράχτες και μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν από τα βάσανα και τις κακουχίες και αναζητούν ελάχιστη ελπίδα για να ζήσουν. Υψώνουμε ασπίδα προστασίας προς τους πρόσφυγες και μετανάστες και βάζουμε μπλόκο στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκφασισμού της κοινωνίας, που επιβάλλεται από τους ισχυρούς προς άγραν εξιλαστήριων θυμάτων. Έλληνες και ξένοι, εργαζόμενοι και νεολαίοι, μπορούμε να ζήσουμε μαζί και να παλέψουμε μαζί ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Να βγούμε μαζί στον δρόμο και να σημάνουμε αντιφασιστικό συναγερμό απέναντι στα πογκρόμ και την ρατσιστική βία, στα νησιά, στον Έβρο και σε ολόκληρη τη χώρα. Ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των προσφύγων και μεταναστών από και προς την Ελλάδα και τις χώρες της ΕΕ!»

Καλούν μεταξύ άλλων οι:
Συνάντηση για μία Αντικαπιταλιστική & Διεθνιστική Αριστερά
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Κομμουνιστικός Συντονισμός
ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ
Διεθνιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης