Το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης παρέχει τη δυνατότητα της Άυλης Συνταγογράφησης φαρμάκων από τον ιατρό. Εφόσον επιλέξετε την άυλη συνταγογράφηση, θα λαμβάνετε τα στοιχεία της συνταγής που σας συνταγογράφησε ο ιατρός, μέσω μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο (sms) ή/και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) που θα δηλώσετε και όχι σε μορφή φυσικού εντύπου..
Βήματα:
Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ:

https://www.e-prescription.gr/shs/portal/eprescription/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zijS1cTDwcLQx83EM9DAwcAwMCvByDg4wNvE31wwkpiAJKG-AAjgZA_VGElBTkRhikOyoqAgCmSZaD/dz/d5/L2dBISEvZ0FBIS9nQSEh

Επιλέγουμε το παράθυρο “ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ”
Πατάμε “ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΦΥ”
Πατάμε “ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ”
Εισάγουμε τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ TAXIS NET
Πατάμε “ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ”
Καταγράφουμε τον ΑΜΚΑ ΜΑΣ και
Πατάμε “ΕΙΣΟΔΟΣ”
Ελέγχουμε τα στοιχεία μας και πατάμε “ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ”
Εμφανίζεται παράθυρο “ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ” και
Πατάμε “ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ”
Τικάρουμε το τετραγωνάκι “ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ” και
Καταγράφουμε το ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ή το MAIL μας και
Πατάμε “ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ”.

Σε περίπτωση που έχουμε επιλέξει το ΚΙΝΗΤΟ μας, θα μας έρθει SMS στο κινητό μας τηλέφωνο, με τον “ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ”, τον οποίο πρέπει να καταγράψουμε στο παράθυρο που έχει ανοίξει και να πατήσουμε ΟΚ.

Αντίστοιχα σε περίπτωση που έχουμε επιλέξει το MAIL μας, θα μας έρθει E-MAIL στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, με τον “ΚΩΔΙΚΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ MAIL ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΫΛΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ”,τον οποίο πρέπει να καταγράψουμε στο παράθυρο που έχει ανοίξει και να πατήσουμε ΟΚ.

Πατάμε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΑΛΛΑΓΩΝ” και
Ανοίγει παράθυρο στο οποίο αναφέρεται ότι “Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΫΛΗΣ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΤΥΧΗΣ”.