Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Υπάρχουν Πρόεδροι …. και Πρόεδροι…!

Υπάρχουν Πρόεδροι που θα στηρίξουν τους δημότες τους και υπάρχουν οι άλλοι …

Υπάρχουν Πρόεδροι που θα πάνε κόντρα στις παρανοϊκές απαγορεύσεις του Κράτους και υπάρχουν οι άλλοι …

Υπάρχουν Πρόεδροι που θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για το καλό του χωριού και υπάρχουν οι άλλοι…

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 γενναίοι Πρόεδροι στην Πιερία οι οποίοι είναι έτοιμοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες αρκεί να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό για το καλό των πολλών !

Τοποθέτησαν και σύνδεσαν μεγάφωνα εξασφαλίζοντας έτσι την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας ώστε έτσι ο κάθε χωριανός να μπορέσει να παρακολουθήσει την Λειτουργία από το μπαλκόνι του χωρίς να γίνει συνάθροιση ! Να μη χαθεί εντελώς το Πάσχα, το νόημα της γιορτής αυτής και την ελπίδα που μεταφέρει ! Γενναίοι, λοιπόν, οι Πρόεδροι της Γανόχωρας και των Αλωνιών !

Υπάρχουν επίσης Πρόεδροι που έμαθαν να δρουν χωρίς να περιμένουν από μια Δημοτική Αρχή η οποία δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις της !

Αυτοί οι Πρόεδροι δεν περιμένουν να τους φάνε τα φίδια και να γίνει το χωριό τους ζούγκλα ! Έπιασαν τα εργαλεία και τα μηχανήματα στα χέρια τους και έκαναν ότι πρέπει για το χωριό τους…. Και αν τους βοήθησαν κάποιοι συγχωριανοί ακόμη καλύτερα ! Φανταστική δουλειά έγινε στα Αλώνια για παράδειγμα ….

Και υπάρχουν οι άλλοι Πρόεδροι …. Που αναπαύονται και περιμένουν να τους σώσουν οι Δημοτικοί Υπάλληλοι όταν και αν μπορέσουν κάποια στιγμή να ασχοληθούν με τα χωριά αυτά …

Τελικά : Κάποια χωριά είναι τυχερά … Κάποια άλλα όχι τόσο …