email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πυκνογενόλη: Βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τουλάχιστον 80 παθήσεις

διαφήμιση

Πυκνογενόλη

Πυκνογενόλη: Βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τουλάχιστον 80 παθήσεις
Η πυκνογενόλη είναι το εμπορικό όνομα της προανθοκυανιδίνης, μέλος του συμπλέγματος των βιοφλαβονοειδών και εξάγεται από τον φλοιό του ευρωπαϊκού πεύκου, pinus maritima. Πυκνογενόλη: Βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τουλάχιστον 80 παθήσεις

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μελετάται ως θεραπεία για τις ελεύθερες ρίζες που σχετίζονται με διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου

του Αλτσχάιμερ,
του καρκίνου,
της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας,
του γλαυκώματος και
της άνοιας.

Η πυκνογενόλη έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό τόσο από τη βιταμίνη C, όσο και από τη βιταμίνη Ε, επειδή απορροφάται εύκολα στην κυκλοφορία του αίματος (η απορρόφηση διαρκεί μόλις 20 λεπτά) και λειτουργεί μέχρι και για 72 ώρες.

Συνεργάζεται, επίσης, με τη βιταμίνη C για να βοηθήσει το σώμα να ανακυκλώσει τη βιταμίνη Ε και είναι ένα από τα λίγα αντιοξειδωτικά που μπορούν να διαπεράσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό για να βοηθήσουν στην προστασία των ιστών του εγκεφάλου.

Επειδή η πυκνογενόλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική κατά των ελεύθερων ριζών, πιστεύεται ότι μπορεί να βοηθήσει στην αναγέννηση των συστημάτων που φθείρονται με την πάροδο του χρόνου, βελτιώνοντας την αντίσταση του ανοσοποιητικού συστήματος, την όραση, την γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Μπορεί, επίσης, να προστατέψει το κυτταρικό DNA από τις οξειδωτικές βλάβες και τις κυτταρικές μεταλλάξεις που μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η πυκνογενόλη μπορεί να βελτιώσει το κυκλοφορικό σύστημα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση των τριχοειδών αγγείων και των φλεβών. Η βελτιωμένη κυκλοφορία βοηθά στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεβικής ανεπάρκειας, μιας κυκλοφορικής διαταραχής που χαρακτηρίζεται από κνησμό του δέρματος, οίδημα, έλκη και φλεβίτιδα.

Βοηθά, επίσης, στην καρδιαγγειακή νόσο. Επιπλέον, η πυκνογενόλη βοηθά να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα αιμοπετάλια κι έτσι ουσιαστικά αποτρέπει τον σχηματισμό επικίνδυνων θρόμβων στο αίμα.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι η πυκνογενόλη διευκολύνει τα αλλεργικά ή φλεγμονώδη συμπτώματα, αναστέλλοντας την απελευθέρωση και την σύνθεση ορισμένων ενώσεων που προάγουν τη φλεγμονή, όπως η ισταμίνη, η πρωτεάση σερίνης, οι προσταγλανδίνες, τα λευκοτριένια.

Η πυκνογενόλη μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία του άγχους που σχετίζεται με τα έλκη, μειώνοντας την έκκριση ισταμίνης και προστατεύοντας τον συνδετικό ιστό στις βλεννώδεις μεμβράνες.

Το αντιοξειδωτικό σύμπλεγμα που περιέχεται στην πυκνογενόλη, βρίσκεται σε εξαιρετικά μικρές ποσότητες στις φλούδες ή τους σπόρους των σταφυλιών, στα βατόμουρα, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα, στους φλοιούς της λεμονιάς και στα φύλλα της φουντουκιάς.

Είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο, ωστόσο, να πάρετε την απαιτούμενη για την αντιοξειδωτική προστασία ποσότητα που σας είναι απαραίτητη μόνο από τη διατροφή.

Βάσει μελετών, κλινικών παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων προσφέρει:
Ήπια αντιυπερτασική δράση, ενίσχυση της προστασίας και της αντίστασης του οργανισμού έναντι κακοηθειών, κατά της φλεβικής ανεπάρκειας, βελτίωση της τριχοειδούς κυκλοφορίας, αντιγηραντική δράση, ισχυρή αντιοξείδωση, καταπολέμηση ελευθέρων ριζών, κατά της LDL χοληστερίνης, πρόληψη-προστασία κατά της αθηρωμάτωσης, του ερυθηματώδη λύκου, πρόληψη ευρυαγγείων, ενίσχυση κολλαγόνου, προστασία έναντι της ακτινοβολίας UV, προφύλαξη στο διαβητικό ασθενή, αντιθρομβωτική δράση, βελτίωση και ανακούφιση των συμπτωμάτων άσθματος και αλλεργιών.

Δεν υπάρχει συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για την πυκνογενόλη, αλλά δεν έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα καμία τοξική επίδραση. Σε μια μελέτη που έγινε, ημερήσιες δόσεις μέχρι και 35.000 χιλιοστόγραμμα που δόθηκαν για έξι μήνες, δεν παρουσίασαν καμία ανεπιθύμητη ενέργεια.

Ωστόσο, αυτές οι ποσότητες δεν συνιστώνται για έγκυες γυναίκες ή για παιδιά, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί αν είναι ασφαλείς γι’ αυτές τις ομάδες.

Η πυκνογενόλη φαίνεται πως λειτουργεί καλύτερα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με άλλα αντιοξειδωτικά και μέταλλα.

Όταν συνδυάζεται με τη βιταμίνη C, τη βιταμίνη Ε και τη βιταμίνη Α (β-καροτένιο) και ανόργανα άλατα ψευδαργύρου, σελήνιο, μαγγάνιο, με την προσθήκη του συνενζύμου Q10, το εκχύλισμα φλοιού πεύκου της πυκνογενόλης έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις επιπτώσεις των ελεύθερων ριζών που συνδέονται με οξείες και χρόνιες φλεγμονές, γεροντική άνοια, κακή κυκλοφορία, νευρικές διαταραχές και καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Μελέτες έχουν δείξει πως η πυκνογενόλη μπορεί να είναι χρήσιμη στη θεραπεία ή πρόληψη ασθενειών όπως
το Αλτσχάιμερ,
η σκλήρυνση κατά πλάκας,
η αρθρίτιδα,
το άσθμα,
η ινομυαλγία,
η κυτταρίτιδα,
η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια,
η νευροπάθεια,
ο καρκίνος του πνεύμονα,
το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο,
η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας,
η ισχαιμία του μυοκαρδίου,
τα εγκεφαλικά επεισόδια,
οι διαταραχές του δέρματος,
η φλεβίτιδα,
η κακή νυχτερινή όραση,
ο πυελικός πόνος,
η νόσος του προστάτη,
η αθηροσκλήρωση,
οι αυτοάνοσες διαταραχές και
η υψηλή αρτηριακή πίεση.
Προστατεύει τον εγκέφαλο από τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τις φλεγμονές, ενισχύει τα αγγεία και προλαμβάνει τις αλλεργίες. Προστατεύει το κολλαγόνο από την οξειδωτική δράση των ελευθέρων ριζών. Αναστέλλει τη δράση των ενζύμων που προκαλούν πόνο και αυξάνει την αντοχή κατά 21%, κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Έχουν υπάρξει σημαντικές μελέτες για προβλήματα που συνδέονται με την εμμηνόρροια, τον εμμηνορροϊκό πόνο και την ενδομητρίωση. Το Pine Bark (ή φλοιός πεύκου) έχει χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία πολλών παθήσεων, όπως καρκίνος, καταρράκτης, κατάθλιψη, διαβήτης, ινομυαλγία, καρδιακές παθήσεις, αιμορροΐδες, αλλεργίες, αρτηριοσκλήρυνση, αρθρίτιδα, άσθμα, αθλητικές κακώσεις, κιρσοί, κ.ά.

Όσον αφορά τη στυτική δυσλειτουργία, η πυκνογενόλη ενισχύει τα οφέλη της L-αργινίνης (Φύκια A.F.A) σε μεγάλο βαθμό. Σε 2 ξεχωριστές κλινικές μελέτες διαπιστώθηκε ότι ο συνδυασμός τους είναι εξαιρετικά ασφαλής κι αποτελεσματικός για την επίλυση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Να και κάποιες από τις μέχρι τώρα παρακολουθόμενες ευεργετικές επιδράσεις του Pinus Maritima
• Μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου, καρδιακών παθήσεων, αρθρίτιδα, πρόωρη γήρανση
• Ανανεώνει και κάνει πιο υγιή την επιδερμίδα, αφού καλυτερεύει την ελαστικότητα και την λειοτητά της.
• Μειώνει τις αλλεργίες (είναι πολύ αποτελεσματική κατά το αλλεργικό συνάχι, την ψωρίαση, και προκαλούμενες απ’ τον ήλιο παθήσεις)
• Εμφανίζει θετικό αποτέλεσμα στην κυκλοφορία του αίματος (ενεργεί αντιερεθιστικά, ενισχύει τα τριχοειδή αγγεία, τις φλέβες και τις αρτηρίες και τις κάνει πιο ανθεκτικές στα τραύματα)
• Ανακουφίζει το ανεύρυσμα των φλεβών, το πρήξιμο των ποδιών και χρονική φλεβική ανεπάρκεια, μειώνει τον κίνδυνο φλεβίτιδας, πρηξίματα και ερεθισμοί
• Για προφύλαξη και θεραπεία των εγκεφαλικών και καρδιακών προσβολών
• Επιδρά ευεργετικά στις αρθρώσεις (βελτιώνει την ευλυγισία τους, ελαφρύνει τους πόνους στις πρησμένες αρθρώσεις και τις αρνητικές επιπτώσεις των αθλητικών τραυμάτων )
• Υποβοηθάει στην θεραπεία του έλκους
• Αυξάνει την ζωτικότητα όλων των κυττάρων, μειώνει τις επιπτώσεις του στρες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
• Βελτιώνει την όραση και την μνήμη
• Μειώνει την επιδείνωση του διαβήτη (αγγειοπάθεια)
• Ανακουφίζει το αλλεργικό συνάχι, το άσθμα, χρονική κούραση κ.α.

Περισσότερα άρθρα για Βότανα πατήστε εδώ …

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα