email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκροί και τραυματίες από τον βομβαρδισμό στη Λβιβ

διαφήμιση

Νεκροί και τραυματίες από τον βομβαρδισμό στη Λβιβ

Ρωσικά στρατεύματα από την Κριμαία στην Οδησσό

Τουλάχιστον 35 νεκρούς και 134 τραυματίες δίνει η τελευταία επίσημη καταμέτρηση – Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνουν τη μετακίνηση των ρωσικών στρατευμάτων προς την Οδησσό – Οι Ρώσοι κατέλαβαν περιοχές της Μαριούπολης
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μεγάλο σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν να αποκόψει τη δίοδο της Ουκρανίας στη θάλασσα και να «διχοτομήσει» -στην ουσία- τη χώρα, επιβάλλοντας ένα ιδιότυπο καθεστώς στα ανατολικά και ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναοφορές από τα πεδία της μάχης, μεγάλος όγκος ρωσικών δυνάμεων από την Κριμαία επελαύνει με προορισμό την Οδησσό, την οποία οι Ρώσοι στρατηγοί σχεδιάζουν να αποκλείσουν από στεριά και από θάλασσα, κόβοντας εντελώς τις διεξόδους της Ουκρανίας προς τη Μαύρη Θάλασσα και τα στρατηγικά λιμάνια που συνδέουν τη χώρα εμπορικά και στρατιωτικά με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τη μετακίνηση ισχυρότατων δυνάμεων από την Κριμαία προς την Οδησσό επιβεβαιώνουν και οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες ενημέρωσαν την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Στην Οδησσό οι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται για πολιορκία, ενώ έχουν ξεκινήσει και καραβάνια αμάχων να εγκαταλείπουν την περιοχή προς τα δυτικά, σε πιο ασφαλείς -από τους βομβαρδισμούς- περιοχές.

Το ευρύ σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν είναι να διχοτομήσει την Ουκρανία σε ανατολική και δυτική, «τραβώντας μία γραμμή από το Χάρκοβο έως την Οδησσό» και αποκλείοντας την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Αζόφ.

Στρατηγικής σημασίας για την επίτευξη του μεγάλου σχεδίου είναι η κατάληψη της Μαριούπολης, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι έχουν μπει ήδη στη Μαριούπολη και έχουν καταλάβει σημαντικό μέρος της πόλης, ελέγχοντας στην ουσία ολόκληρη την ακτογραμμή της Αζοφικής.

Νεκροί και τραυματίες από τον βομβαρδισμό στη Λβιβ

Δεκαεννέα ασθενοφόρα με τις σειρήνες τους να ηχούν κατευθύνονται προς την ουκρανική στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ κοντά στα πολωνικά σύνορα, δήλωσε στο Ρόιτερς αυτόπτης μάρτυρας, αφού τοπικοί αξιωματούχοι μετέδωσαν πως η εγκατάσταση επλήγη από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Άλλα επτά ασθενοφόρα εθεάθησαν να κατευθύνονται προς την εν λόγω εγκατάσταση μετά την επίθεση. Πρόκειται για το πιο δυτικό σημείο της Ουκρανίας που έχει δεχθεί μέχρι τώρα επίθεση στη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, υπάρχουν τουλάχιστον 35 νεκροί και 134 τραυματίες, ενώ ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί.

«Οι εισβολείς πραγματοποίησαν αεροπορικό πλήγμα στο Διεθνές Κέντρο για τη Διατήρηση της Ειρήνης και την Ασφάλεια. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, εκτόξευσαν οκτώ πυραύλους», ανέφερε σε δήλωσή της η διοίκηση.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε εναντίον μιας στρατιωτικής μονάδας στην εγκατάσταση, δήλωσε ο Αντόν Μιρόνοβιτς, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Χερσαίων Δυνάμεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ Ουκρανίας.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα, δεν υπάρχουν νεκροί, αλλά αποσαφηνίζονται πληροφορίες για τους τραυματίες», πρόσθεσε ο Μιρόνονοβιτς.

Η εν λόγω εγκατάσταση στρατιωτικής εκπαίδευσης, η μεγαλύτερη στο δυτικό τμήμα της χώρας και παραδοσιακά ο τόπος κοινών στρατιωτικών ασκήσεων με το ΝΑΤΟ, βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 25 χιλιομέτρων από τα πολωνικά σύνορα και περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Λβιβ.

Εξάλλου ο δήμαρχος μιας άλλης πόλης στη δυτική Ουκρανία, της Ιβάνο-Φρανκίβσκ, σε απόσταση περίπου 100 χιλιομέτρων νότια του Λβιβ, δήλωσε πως ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν σήμερα να πλήττουν το αεροδρόμιό της. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα.

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τα αδέσποτα της Κατερίνης απέκτησαν και ενημερωτική …Ιστοσελίδα!
Σύγχρονο λεωφορείο μεταφοράς ΑμεΑ παρέδωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Σχετικά άρθρα