email: odigospierias@gmail.com
κινητό: 693 486 8098 Τάσος

Π.Ε. Πιερίας: «Μάχη» για την αντιμετώπιση του παγετού που προκάλεσε ο «Λέανδρος»

διαφήμιση

Η μεθοδικότητα υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων χιονόπτωσης και παγετού που καταγράφονται στην Πιερία, τις τελευταίες ημέρες, διασφάλισε σε όλους τους οδηγούς μια ασφαλή μετακίνηση στο οδικό δίκτυο ευθύνης της.

«Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει την ΠΕ Πιερίας αλλά και όλη την ΠΚΜ, όλο το ανθρώπινο δυναμικό εργάζεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα αξιοποιώντας όλο τον διαθέσιμο αποχιονιστικό μηχανικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλιστεί, κατά το δυνατόν, η ασφαλή μετακίνηση των οδηγών σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφερειακής Ενότητας ΠΙΕΡΙΑΣ», σημειώνει η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου.

Xionia

Κατά τις τελευταίες 24 ώρες, δόθηκε μεγαλύτερη έμφαση στον αντιπαγετικό σχεδιασμό, επικεντρώνοντας στις συνεχείς ενέργειες ρίψεις άλατος στο οδικό δίκτυο της Πιερίας, με όλο το ανθρώπινο δυναμικό της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα και εργασία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας βρίσκονται στο πεδίο, σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης της, ως εξής:
Στη νότια Πιερία, στους δρόμους που συνδέουν τα χωριά Πλαταμώνα – Παλαιό Παντελεήμονα, Λεπτοκαρυά – Καρυά – όρια Νομού με ΠΕ Λάρισας, Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου – Λιτόχωρο.
Στην κεντρική Πιερία, στον οδικό άξονα, Κατερίνη – Σβορώνο – Κάτω Μηλιά – Φωτεινά – Πέτρα – Άγιο Δημήτριο – όρια Νομού με ΠΕ Λάρισας, Εξοχή – Καταλώνια – Έλαφος – Ρυάκια – Τρίλοφος – Γανόχωρα.
Επίσης, στον οδικό άξονα Κατερίνη – Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Αρωνά – Λαγόραχη – Ελατοχώρι – Ρητίνη – Βρύα – Κατερίνη όπως και στον Περιφερειακό της πόλης Κατερίνης.
Στην βόρεια Πιερία, Κίτρος – Παλιόστανη, Αιγίνιο – Καστανιά – Ρυάκια – Κολινδρό – Παλιάμπελα – Λιβάδι. Παλιά Εθνική οδό από Μακρύγιαλο μέχρι Αιγίνιο – Μεγάλη Γέφυρα – Όρια Νομού.

Ωστόσο, μαζί με πρόσθετα μηχανήματα που βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα αναχώρησης – δράσης, γίνεται συνεχής ανασχεδιασμός για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης Πολιτικής Προστασίας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υπενθυμίζει στους οδηγούς, που πρέπει αποδεδειγμένα να ταξιδέψουν, θα πρέπει να οδηγούν με προσοχή, να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να διατηρούν ασφαλείς αποστάσεις με τα προπορευόμενα οχήματα και να τηρούν τις παρακάτω συμβουλές ασφαλούς οδήγησης: πριν το ταξίδι να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια αιχμής των φαινομένων. Να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους (καύσιμο, φρένα, ελαστικά, καθαριστήρες, αντιψυκτικό, μπαταρία κτλ.) πριν τη μετακίνηση. Να διαθέτουν αντανακλαστικά γιλέκα, αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους. Σε συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες. Να έχουν αναμμένα τα «μεσαία» φώτα του οχήματός τους και να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας, ή εντός σηράγγων για την τοποθέτηση των αλυσίδων. Αν απαιτηθεί η στάση του οχήματος για λόγους έκτακτης ανάγκης, να γίνεται μόνο επί της δεξιάς Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης. Να παρακολουθούν και να τηρούν τις υποδείξεις της σταθερής και ηλεκτρονικής σήμανσης και να τηρούν τις υποδείξεις της τροχαίας. Ακόμα, κατά τη διάρκεια εργασιών αποχιονισμού, να μην προσπερνούν τα αποχιονιστικά μηχανήματα, ακόμη και αν η κυκλοφορία διεξάγεται με χαμηλή ταχύτητα.
Επίσης, η Π.Ε. Πιερίας, συνιστά στους οδηγούς φορτηγών οχημάτων να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και στις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων της Τροχαίας για πιθανές απαγορεύσεις κυκλοφορίας φορτηγών κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 112.
Κάθε νεώτερο για τον καιρό, μπορείτε να συμβουλεύεστε το επίσημο site της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας [www.emy.gr] καθώς και το επίσημο site της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας [www.civilprotection.gr].

Ειδήσεις σε ετικέτες

Τελευταία Άρθρα

Σχετικά άρθρα