Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Ρολό κιμά με σάλτσα απο βασιλικό…

Υλικά:
500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο….1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
2 αβγά.
5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι – Πιπέρι Για την σάλτσα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (αφαιρούμε το φύτρο)
1 ποτηρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι Διαδικασία

Σε ενα τηγανάκι σοτάρουμε σε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το πράσο πλυμένο, ψιλοκομμένο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.Αλατοπιπερώνουμε και αφηνουμε στην ακρη να πέσει η θερμοκρασία τους. 

Σε ενα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αβγα, την φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το θυμάρι, την μουστάρδα, το μείγμα με το κρεμμύδι και το πράσο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε τον κιμά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφηνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μολις περάσει το δίωρο προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε την σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Σβηνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.Λαδώνουμε καλά ενα ταψί και πλάθουμε με τα χέρια μας το ρολό του κιμά. Αλοιφουμε με λαδι και περιχύνουμε με την σάλτσα. Προσθέτουμε ενα ποτήρι ζεστό νερό και κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψηνουμε το ρολό για μια ώρα.Οταν ειναι έτοιμο, το καθαρίζουμε απο τα ζουμάκια και τους αφρούς του και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Στραγγιζουμε την σάλτσα του ταψιού και περνάμε στο μούλτι τα στερεά υλικά που έχουν μείνει απο την σάλτσα.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Share this post