Γουλάρας Δημήτριος Τηλεφώνα: 694 – 451 3619 & 23520 42 848

Erato Wine Restauran στο Λιτόχωρο

ΟΣΑ ΑΓΑΠΉΣΕΙΣ ΘΑ ΝΑΙ ΞΕΝΑ!!

Σάββατο 16 Μαρτίου ομιλία με θέμα: ” Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχές, Στρες, Άγχος, Κατάθλιψη”.

Η οικολογική ομάδα “Μητέρα γη” διοργανώνει ομιλία με θέμα:” Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχές, Στρες, Άγχος, Κατάθλιψη”Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Μαρτίου στις 6:30 το απόγευμα στον 1ο όροφο του συνεδριακού κέντρου της Κατερίνης “Εκάβη” . Ομιλήτρια είναι η Νίβες Σκαράλε – Παπαδημητρίου, ιατρός αναισθησιολόγος, ιατρικό βελονισμό, ιατρείο πόνου.” Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχές, Στρες, Άγχος, Κατάθλιψη”Στρες, άγχος, νευρώσεις, κατάθλιψη! Αυτές είναι οι σημαντικές διαταραχές της σημερινής εποχής και ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων που χαρακτηρίζονται από μια βαθιά κοινωνικοοικονομική κρίση. Όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούν έντονη δυσφορία και έκπτωση στην ποιότητα της καθημερινής ζωής.Αυτά τα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με απλές τεχνικές χαλάρωσης είτε μέσω της κλασσικής ιατρικής, είτε μέσω της εναλλακτικής ιατρικής.Ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων αυτών, χωρίς την χρήση φαρμάκων και επομένως αποφεύγοντας πολλές πιθανές παρενέργειες.Η είσοδος είναι ελεύθερη
Νέος κύκλος εκδηλώσεων “Μητέρας γη” 2019
Saturday, 12 January 2019 12:17
Κυριακή 27/1/201918:30Τεχνική Theta HealingΟμιλήτρια: Βαβουράκη  Αθηνά, Master Instructor & Practitioner. www theheallingway.grΠως μπορούμε μέσα από τα κύματα (Τheta) θήτα και την κβαντική να αλλάξουμε την πραγματικότητα μας.Χώρος: Εκάβη, 1ος όροφος Σάββατο 2/2/201918:30« Το Βιβλίο των Τοτέμ» Εκδόσεις Γαίαστρον.Ομιλήτριες: Καρλέτσα Κωνσταντίνα Συγγραφέας, Ευνίκη Σαατσάκη, εκδότρια και σύμβουλος ψυχικής υγείας.Αν και στην εποχή μας έχει χαθεί η άμεση επαφή με τα Τοτέμ και αυτά που αντιπροσωπεύουν, ποτέ πιο πριν δεν υπήρχε τόσο άμεση ανάγκη της παρουσίας τους στη ζωή μας. Το Βιβλίο των Τοτέμ τα προσεγγίζει μέσα από τους συμβολισμούς τους και δίνει πρακτικούς τρόπους δημιουργίας της σχέσης μας με τα προσωπικά μας Τοτέμ. Μετά την παρουσίαση, θα δημιουργηθούν δυο ομάδες κλειστών σεμιναρίων βιωματικών οραματισμών σχετικά με τα ζώα Τοτέμ από τα ενδιαφερόμενα άτομα. Συνδιοργάνωση με την Ένωση Συγγραφέων Ν.Πιερίας.ΒιβλιοπαρουσίασηΧώρος; Εκάβη , 1ος όροφος


Σάββατο   9/2/201918:30Χορτοφαγική Διατροφή  Tips και σωστή προσέγγιση.Ομιλήτρια : Λιάββα Ελένη, Διατροφολόγος και Διαιτολόγος Απόφοιτος Α.Τ.Ε.Ι.Θ.Η χορτοφαγία  ως έννοια και ανάλυση των κινήτρων της, οι ομάδες τροφίμων που την αποτελούν και απαρίθμηση των προτύπων κατανάλωσης, τα ευεργετικά της αποτελέσματα στην υγεία καθώς και οι περιορισμοί. Οι σημαντικές θρεπτικές ουσίες,οι βιταμίνες και τα ανόργανα συστατικά. Μύθοι και αλήθειες της χορτοφαγίας.Μετά το τέλος της ομιλίας θα πραγματοποιηθεί μπουφές χορτοφαγικός και κοπή βασιλόπιτας. Μπορείτε να συμμετέχετε στον μπουφέ φέρνοντας κάποιο γλυκό ή αλμυρό παρασκεύασμα με φυσικές και φυτικές μόνο πρώτες ύλες.Χώρος : Εκάβη,  1ος όροφος Σάββατο 16/2/201918:30Ομοιοπαθητική και Νοσήματα Παιδικής Ηλικίας.Ομιλήτρια : Πράτσιου  Παρασκευή, Παιδίατρος Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Ομοιοπαθητικός παίδων ενηλίκων, πτυχιούχος Διεθνούς Ακαδημίας Ομοιοπαθητικής .Η Ομοιοπαθητική ανήκει στην Ολιστική Ιατρική (επιστήμη που ασχολείται με το σύνολο του οργανισμού). Οι παθήσεις εκδηλώνονται όταν η εσωτερική ισορροπία του έχει διαταραχθεί. Μέσω της Ομοιοπαθητικής θεραπείας ενισχύεται ενεργειακά η αυτοθεραπευτική ικανότητα του οργανισμού. Σε αυτό το πλαίσιο τα παιδιά ως παρθένοι οργανισμοί μπορούν να απαλλαγούν πιο άμεσα από οξέα αλλά και από χρόνια νοσήματα.Χώρος: Εκάβη, 1ος όροφος.


Σάββατο 9/3/201918:30“Αρωματικά Φυτά και μικροί καρποί, λειτουργικά τρόφιμα και συμπληρώματα – Υγεία”Ομιλήτρια: Δρ. Ελένη Μαλούπα, Απόφοιτη Γεωπονίας ΑΠΘ, Απόφοιτη Βιολόγος και Φυσιολόγος Φυτών του πανεπιστημίου Pierre et Marie Curie του Παρισιού, Διευθύντρια στο Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων του ΕΛ.Γ.Ο-ΔΗΜΗΤΡΑ. Η Κοινοτική-Τοπική Ανάπτυξη με τοπικά-ενδογενή μέσα – πόρους.Ομιλητής:Δημήτριος Μιχαηλίδης, Δημόσιος Γραφών στις εφημερίδες ΑΓΡΟΤΙΚΗ έκφραση, Agrenda, ΣΤΕΝΤΟΡΑΣ, ΑΠΟΨΗ Δυτ. Αττικής.Η Κοινοτική-Τοπική Ανάπτυξη ορίζεται ως η : Σχεδιασμένη αλλαγή σε κοινοτικό επίπεδο, που αποβλέπει στην βελτίωση  των συνθηκών διαβίωσης του τοπικού πληθυσμού και μπορεί να υποβοηθηθεί από έναν φορέα αλλαγής.Χώρος : Εκάβη, 1ος όροφος.


Σάββατο 16/3/201918:30Βελονισμός και συναισθηματικές διαταραχέςΣτρες ,Άγχος, ΚατάθλιψηΟμιλήτρια : Νίβες Σκαρλάλε-Παπαδημητρίου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, Ιατρικός  Βελονισμός/ Ιατρείο Πόνου.Χώρος : Εκάβη, 1ος όροφος

Σάββατο 23/3/201918:30Εισαγωγικό μάθημα στην θεραπευτική τέχνη του Chi Kung.« Ο Πράσινος Δράκος» Ανοιξιάτικες πρακτικές υγείας από την Ταοιστική παράδοση.Ομιλητής – Εκπαιδευτής : Γιώργος Κατσαντώνης, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ( Certified Instructor) του συστήματος “ Healing tao”.Στο συγκεκριμένο μάθημα θα γίνουν εισαγωγικές ασκήσεις ενεργοποιήσεις, καθαρισμού και κυκλοφορίας της βιοενέργειας, ενώ στην ομιλία θα εστιαστούμε σε Ανοιξιάτικες πρακτικές υγείας από την Ταοιστική Παράδοση και την Παραδοσιακή Ιατρική.Χώρος: The Training Club ,Δημητρίου Γούναρη 18 (πίσω από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ).


Σάββατο 6/4/201918:30Μετατραυματικό στρες (P.T.S.D.)Ομιλήτρια: Μελίνα Μακρίδου, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας, University of Bristol UK, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, Μέλος EAGT και HAGT.Τροχαία ατυχήματα, εμπειρίες πολέμου, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, βιασμός στην ενήλικη ζωή, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση στη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, είναι κάποια από τα γεγονότα που πυροδοτούν την εμφάνιση της διαταραχής μετατραυματικού στρες.Χώρος: Εκάβη, 1ος όροφος.


Σάββατο 13/4/201918:00-19:00Γιόγκα ΓέλιουΕκπαιδεύτρια: Βασιλική Αγοράτσιου, ειδικευμένη στις φυσικές πρακτικές αναζωογόνησης προσώπου και στον Κορεάτικο Βελονισμό (Su Jok), συντονίστρια της Ομάδας Γιόγκα Γέλιου Κατερίνης.Το γέλιο είναι πηγή ζωής , πηγή χαράς και τρόπος σύνδεσης .Είναι επίσης και μέγιστη πρακτική υγείας καθώς ενεργοποιεί όλα τα ζωτικά όργανα, κινεί την λέμφο και ξυπνάει το πρωταρχικό πνεύμα του ανθρώπου: τη Χαρά!Χώρος: The Training club , Δημητρίου Γούναρη 18 (πίσω από την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.).

Share this post