Σαρωτικοί έλεγχοι και στην Κατερίνη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά εμπορικά σήματα μόδας

Κατασχέθηκαν σχεδόν 42.000 απομιμητικά εμπορικά σήματα σε ελέγχους της ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Σε ταυτόχρονους ελέγχους που πραγματοποίησαν στις 5 Μαρτίου 2026 στελέχη της Διατομεακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή σε Πάτρα, Κάτω Αχαΐα, Κόρινθο και Κατερίνη, εντοπίστηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν συνολικά 41.993 απομιμητικά εμπορικά σήματα. Παράλληλα, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 224.500 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αρχής, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών που αφορούσαν εμπορικά σήματα μεγάλης διεθνούς διαδικτυακής εταιρείας μόδας (fast fashion), η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ρούχων, των παπουτσιών, των αξεσουάρ και των ειδών ομορφιάς.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων εντοπίστηκαν απομιμητικά εμπορικά σήματα τα οποία προορίζονταν να τοποθετηθούν σε είδη ένδυσης και να διατεθούν προς πώληση σε καταστήματα που χρησιμοποιούσαν παράνομα την εμπορική επωνυμία της συγκεκριμένης διεθνούς πλατφόρμας.

Στους παραβάτες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 224.500 ευρώ, ενώ για δύο Έλληνες πολίτες κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα της παραποίησης εμπορικών σημάτων και της απάτης.

Καθοριστική υπήρξε η συμβολή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πατρών, του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αχαΐας και της Ομάδας Πρόληψης και Διαμεσολάβησης Δυτικής Αχαΐας της Ελληνικής Αστυνομίας. Η επιχείρηση σχεδιάστηκε σε στενή συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και προετοιμαζόταν για περίπου έξι εβδομάδες.

Η διοικήτρια της Ανεξάρτητης Αρχής, Δέσποινα Τσαγγάρη, συνεχάρη δημόσια τη ΔΙ.Μ.Ε.Α. και την Ελληνική Αστυνομία για τον άρτιο σχεδιασμό και την επιτυχή υλοποίηση της επιχείρησης, υπογραμμίζοντας ότι η προστασία της αγοράς, των νόμιμων επιχειρήσεων και των καταναλωτών αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Σαρωτικοί έλεγχοι και στην Κατερίνη: Κατασχέθηκαν χιλιάδες απομιμητικά εμπορικά σήματα μόδας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

πηγη

Ειδήσεις σε ετικέτες

Χορηγοί

Σχετικά άρθρα