Την ένταξη των κτηνοτρόφων στους ΚΑΔ βοήθειας της καταβολής των 800 ευρώ, ζητάει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Παναγιώτης Πεβερέτος, από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

“Είμαστε στην πρώτη γραμμή για την παραγωγή των πολύτιμων προϊόντων για τον λαό μας” σημειώνει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΚ.

Όπως επισημαίνει, μετά την έλευση του κορονοϊού τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου έχουν μεγεθυνθεί, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “η αγορά αρνιών και κατσικιών έχει σχεδόν παγώσει και για όσα αμνοερίφια πωλούνται οι τιμές παραγωγού που ζητούνται είναι εξευτελιστικές (3,50-4 ευρώ/κιλό σφάγιο, έναντι 5,80-6,20 ευρώ/κιλό σφάγιο που πουλήθηκαν τα Χριστούγεννα)”. Συμπληρώνει πως “σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι σε εκμεταλλεύσεις μας φεύγουν και συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει από τον ιό” ενώ “οι πληρωμές γάλακτος φρενάρουν και οι πληρωμές επιταγών μεταφέρονται ακόμη και ένα χρόνο μετά”.

Έτσι, ζητά την ένταξη των αιγοπροβατοτρόφων που παρέδωσαν και παραδίδουν γάλα και κρέας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΟ (60.000 περίπου), των αγελαδοτρόφων (3.000 περίπου), των χοιροτρόφων (2.000 περίπου), των βοοτρόφων (5.000 περίπου) των πτηνοτρόφων και των μελισσοτρόφων, στο επίδομα των 800 ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ