Σκουπίδια, απορριμματοφόρο, μεταναστευτικό

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Τα καυτά θέματα δεν έλειπαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού της 16 Οκτωβρίου 2019.

Δεν φτάνει που δεν ξέρουμε που να πετάξουμε τα σκουπίδια και τα μπάζα μας, το πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών επιβαρύνεται με την έλλειψη οδηγών !

Με τις άδειες και τις αναρρωτικές μας έμειναν μόνο 2 οδηγούς και η δουλειά δεν βγαίνει !

Όσον αφορά τους μετανάστες / πρόσφυγες, ως συνέχεια της συνάντηση – ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης στης 15 Οκτωβρίου 2019, η Δημοτική Αρχή ετοίμασε δική της επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Μετά την ανάγνωση της επιστολής συμφώνησαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκτός τον Θανάση … και τον … που ψήφισαν παρόν, να την συνυπογράψουν. Ο ενδοιασμός του Π. Καζά στο αν η επιστολή επαρκεί και η πρόταση του να δουν αν ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν έναν άλλο τρόπο κινητοποιήσεων έπεσε κυριολεκτικά στο κενό. ( δείτε το αντίστοιχο απόσπασμα από το 10 λεπτό )

Δυο εκδοχές συμπερασμάτων μπορούμε να βγάλουμε : Πέρα από την επιστολή, η Δημοτική Αρχή δεν έχει σκοπό να παλέψει πιο δυναμικά για το θέμα αυτό ή η Δημοτική Αρχή προτιμά να ακολουθήσει μια πιο ήπια τακτική περιμένοντας τις αντιδράσεις και τις τυχόν αποφάσεις του Υπουργείο πριν προχωρήσει σε πιο έντονους τρόπους διαμαρτυρίας…

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι πολύ αργά !

Ιζαμπέλ Δέδε